Ο Μιχάλης Δουλκερίδης περιμένει την ευκαιρία του

«Παρών» για άλλη μια χρονιά δηλώνει ο Μιχάλης Δουλκερίδης, που θέτει τον εαυτό του στη διάθεση της Εθνικής ομάδας ενόργανης ανδρών και προσδοκά ότι οι εμφανίσεις του στα προσεχή αγωνιστικά τεστ θα είναι τέτοιες που θα ενισχύσουν την υποψηφιότητά του ενόψει των μεγάλων διοργανώσεων του 2018.

Ο Δουλκερίδης, που σε λίγες εβδομάδες θα κλείσει τα 30 του χρόνια, είναι φτιαγμένος για τα δύσκολα, έχοντας γνωρίσει και τα δύο άκρα στην πορεία του στα ταπί: Από τον πρώιμο θρίαμβο στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα εφήβων του
2006 στο Βόλο, όπου κατέκτησε χρυσό μετάλλιο στο έδαφος και ασημένιο στο άλμα, μέχρι τον τραυματισμό-σοκ στο παγκόσμιο του 2010, ο οποίος στοίχισε πολύ στην Εθνική ανδρών και ακόμα περισσότερο στον ίδιο.
Από το 2014 επέστρεψε πλήρως στη δράση και πλέον αντιμετωπίζει τις καταστάσεις με διαφορετική φιλοσοφία, αλλά η επιθυμία να ζήσει νέες εμπειρίες με το εθνόσημο είναι ισχυρότερη από ποτέ.

«Έχω προετοιμαστεί δίνοντας βάση στο σύνθετο ατομικό, γιατί οι φετινοί ομαδικοί στόχοι απαιτούν εκτελέσεις σε πολλά όργανα από κάθε αθλητή. Αποφασίσαμε να χαμηλώσουμε λίγο τον βαθμό δυσκολίας σε κάποια όργανα, για να υπάρχει μικρότερο ρίσκο, να πετύχουμε την καλύτερη δυνατή εκτέλεση και να βγούμε βαθμολογικά κερδισμένοι μέσα από αυτό. Παράλληλα, θα κυνηγήσω το κάτι παραπάνω στο έδαφος, όπου ανέβασα τον συντελεστή δυσκολίας από το 6,10 στο 6,30 αλλάζοντας μία διαδρομή και αντικαθιστώντας μία διπλή πιρουέτα με τριπλή, καθώς και στο δίζυγο», τόνισε χαρακτηριστικά.

Η φετινή πρεμιέρα του θα έρθει στο πανελλήνιο πρωτάθλημα της Θεσσαλονίκης (19-20 Μαΐου), όπου θέλει να αφήσει καλές εντυπώσεις στο σύνθετο ατομικό, έπειτα άλλωστε και από το ασημένιο μετάλλιο που κατέκτησε πέρσι. Θα ακολουθήσει το παγκόσμιο κύπελλο στο Κόπερ της Σλοβενίας, δύο εβδομάδες αργότερα:

«Για όλους μας, αυτή η χρονιά ξεκινά βασισμένη πάνω στο σύνθετο και θα προσπαθήσω να διακριθώ και φέτος στο πανελλήνιο πρωτάθλημα. Μετά, θα έχουμε το παγκόσμιο κύπελλο της Σλοβενίας, όπου θα συμμετάσχω για πρώτη φορά σε μια τέτοια διοργάνωση ύστερα από δύο χρόνια. Πιστεύω ότι εκεί θα κατέβω σε τρία-τέσσερα όργανα, όπως το έδαφος, το δίζυγο, το μονόζυγο και ο πλάγιος ίππος ή το άλμα».

Το μεγάλο προσωπικό του στοίχημα για το 2018, είναι να κερδίσει μία θέση στις επιλογές της Εθνικής ανδρών, μέσα από την προσπάθειά του στις προπονήσεις και τους αγώνες:
«Ο προσωπικός στόχος μου είναι να αρχίσω να μπαίνω ξανά στους αγώνες, να υπολογίζομαι ξανά στην ομάδα και να μπορέσω να ανταποκριθώ στις απαιτήσεις της Εθνικής στο ευρωπαϊκό ή στο παγκόσμιο πρωτάθλημα, εφόσον επιλεγώ σε κάποιο από αυτά, επικεντρώνοντας ξανά στο σύνθετο ατομικό».

Αντί επιλόγου, ο Θεσσαλονικιός αθλητής ευχαρίστησε την σύζυγό του «η οποία με στηρίζει και με ανέχεται!», προσθέτοντας ότι θέλει να συνεχίσει τη διαδρομή του στον χώρο της ενόργανης τουλάχιστον μέχρι το 2020: «Θα πάμε βλέποντας και κάνοντας... Πιστεύω ότι τον τελευταίο ενάμιση χρόνο ήμουν σε αρκετά ικανοποιητικό επίπεδο. Όσο είμαι εδώ, θα κάνω το καλύτερο δυνατό και θα κυνηγώ την συμμετοχή στην Εθνική ομάδα. Αν κάποια πράγματα δεν συμβούν ούτε φέτος, μπορεί του χρόνου να το ξανασκεφτώ, αλλά προς το παρόν το μόνο που σκέφτομαι είναι να πάει καλά αυτή η χρονιά».
Keywords
Τυχαία Θέματα