Ο αρχικός δημιουργός του Shenmue παραπονιέται για τα προβλήματα της νέας έκδοσης - TGS 2018

"Υπήρχαν πάρα πολλά προβλήματα."

"Σαν δημιουργός των αυθεντικών παιχνιδιών, το τελευταίο πράγμα που ήθελα με τις επανακυκλοφορίες [των Shenmue I & II] είναι να είναι χειρότερες από τα αρχικά παιχνίδια", είπε ο Eigo Kasahara της SEGA κατά τη διάρκεια του IGN Japan's Tokyo Game Show 2018 livestream.

Δυστυχώς, είναι αυτό που συνέβη με τη δυτική κυκλοφορία των Shenmue

I & II. Το παιχνίδι κυκλοφόρησε για PC/Xbox One/PS4 21 Αυγούστου σε Βόρεια Αμερική και Ευρώπη, και ενώ γενικά πήρε καλές κριτικές και feedback, το port ήταν μακριά από το τέλειο. Η SEGA κυκλοφόρησε ένα day-one-patch, αλλά ο τίτλος υπέφερε από πολλά bugs, ηχητικά και γραφικά glitches, cutscenes που δεν έπαιζαν σωστά, προβλήματα με τα πλήκτρα, προβλήματα στο save του training (σημαντικό κομμάτι του τίτλου) και άλλα πολλά.

Η Sega Europe ρώτησε τους πρώτους που πήραν το παιχνίδι να την ενημερώνουν για bugs στο Twitter. "Όπως σε κάθε κυκλοφορία, ίσως συναντήσετε κάποια bugs", λέει το tweet. Ίσως σε ένα βαθμό, αλλά δύσκολα βρίσκεις τίτλο με περισσότερα προβλήματα από τo Shenmue I & II. Το thread με τα bugs στο fansite Shenmue Dojo είναι ήδη 37 σελίδες, με 83 bugs για PS4 μόνο, και όλα αυτά ως τις 10 Σεπτεμβρίου. Είναι όλα bugs που δεν υπήρχαν στις αρχικές εκδόσεις για Dreamcast και Xbox. Η Sega κυκλοφορεί patches σε σταθερό ρυθμό, μα έχει ακόμα πολύ δρόμο.

Έκανα μάχη με το στούντιο που ανέπτυσσε τον τίτλο στην άλλη μεριά του πλανήτη, επιμένοντας να φτιάξουν τα πάντα. Αν μου πουν πως δε μπορούν να φτιάξουν κάτι τους λέω να το φτιάξουν όπως και να έχει.

Ο Kasahara είπε στο IGN Japan πως η ανάπτυξη του Shenmue ξεκίνησε το 1994. Πήρε στον Yu Suzuki και την 200μελή ομάδα του πάνω από πέντε χρόνια για να τελειώσουν την ιστορία πολεμικών τεχνών, που σήμερα θυμόμαστε ως πρωτοπόρο για το είδος των open world.

Ως planning director, o Kasahara ήταν κλειδί στην ομάδα. 20 χρόνια μετά, ο σκηνοθέτης Suzuki έχει φύγει (δουλεύει το Shenmue III σε δικό του στούντιο) και ο Kasahara είναι το πρόσωπο της Sega για τη σειρά. Κατά την TGS 2018, o Kasahara εμφανίστηκε στη σκηνή και απάντησε ερωτήσεις για το παιχνίδι που έφτιαξε το '90.

Η επανακυκλοφορία των Shenmue I & II ήταν ένα project που σκέφτηκε η Sega Europe και αναπτύχθηκε από το Βρετανικό studio D3T. Ο Kasahara εμπλάκει ως localization producer, προσπαθώντας να κάνει την Ιαπωνική έκδοση όσο πιο ίδια με την αυθεντική γινόταν, μα η πρόοδος δεν ήταν όσο ομαλή όσο ήλπιζε.

Όταν τον ρωτήσαμε για την παρούσα κατάσταση της δυτικής έκδοσης και τα bugs της, ο Kasahara δε δίστασε να δείξει τον εκνευρισμό του. "Υπήρχαν απλά πάρα πολλά προβλήματα", είπε αυστηρά.

"Έκανα μάχη με το στούντιο που ανέπτυσσε τον τίτλο στην άλλη μεριά του πλανήτη, επιμένοντας να φτιάξουν τα πάντα. Αν μου πουν πως δε μπορούν να φτιάξουν κάτι τους λέω να το φτιάξουν όπως και να έχει."

Ο Kasahara λέει πως θα συνεχίσει τη μάχη με την D3T ώσπου το παιχνίδι φτάσει σε κατάσταση όπου τα μόνα bugs θα είναι αυτά που υπήρχαν στην αρχική έκδοση.

Ο Πάνος είναι συντάκτης του IGN Greece, ζυθοποιός και φανατικός της λογοτεχνίας τρόμου. Βρείτε τον στο Facebook ή στην τοπική σας pub.

IGN Greece Tα Remaster των Shenmue 1 και 2 έχουν ημερομηνία κυκλοφορίας H επανακυκλοφορία των πρώτων Shenmue ήταν αναπόφευκτη σύμφωνα με την SEGA Αποκαλύφθηκε η τιμή των Shenmue 1 & 2

Πηγή: IGN Greece

Keywords
Τυχαία Θέματα