Ο απολογισμός κάθε πρώτου αγώνα του νέου έτους την τελευταία 10ετία

Το Σάββατο στις 17.15 στο γήπεδο της Τούμπας ο ΠΑΟΚ υποδέχεται τον Λεβαδειακό, στην επιστροφή του στις επίσημες αγωνιστικές υποχρεώσεις για το νέο – πλέον – έτος. Κάτι ανάλογο είχε συμβεί και πέρσι, όταν είχε αντιμετωπίσει μεν τον ίδιο αντίπαλο αλλά στη Λιβαδειά και σ’ εξ αναβολής αγώνα καθώς ήταν για την 1η αγωνιστική! Αγώνας στον οποίο επικράτησε με 1-0 χάρη σε γκολ του Δημήτρη Πέλκα. Μάλιστα,
σε βάθος δεκαετίας είναι η τρίτη φορά που οι δυο ομάδες τίθενται αντιμέτωπες στον πρώτο αγώνα του νέου έτους. Η πρώτη φορά που είχε συμβεί στο διάστημα αυτό ήταν πολύ ιδιαίτερη για τον «Δικέφαλο» καθώς αποχαιρετούσε δυο από τους πλέον – τότε – αγαπημένους του ποδοσφαιριστές, με τον έναν εξ αυτών να έχει επιστρέψει φέτος! Ηταν η σεζόν 2011-2012, 4 Ιανουαρίου όταν πριν από το ματς ο Πάμπλο Κοντρέρας κι ο Αντελίνο Βιεϊρίνια αποχαιρέτισαν την Τούμπα και τον κόσμο στις κερκίδες σε μια άκρως συγκινητική στιγμή, με τον Πορτογάλο να δεσμεύεται πως θα επιστρέψει, όπως κι έγινε. Για την ιστορία, στον συγκεκριμένο αγώνα που ήταν για τη 15η αγωνιστική, οι γηπεδούχοι επικράτησαν 3-1 με ένα γκολ του Βλάνταν Ιβιτς και δυο του Στέφανου Αθανασιάδη.

Γενικότερα πάντως, τα τελευταία δέκα χρόνια, στους αντίστοιχους πρώτους αγώνες για το πρωτάθλημα ο ΠΑΟΚ μετράει εννιά νίκες και μια ισοπαλία. Πιο συγκεκριμένα: Τη σεζόν 2007-08, ένα γκολ του Λάζαρου Χριστοδουλόπουλου κάνει τη διαφορά στην Τούμπα και στον αγώνα με την ΑΕΛ, σε ματς που διεξήχθη στις 6 Ιανουαρίου για τη 15η αγωνιστική. Ενα χρόνο μετά, στις 4 Ιανουαρίου, δέκατη έκτη αγωνιστική κι ο «Δικέφαλος» επικρατεί του ΟΦΗ με 2-0 με γκολ του Ζλάταν Μουσλίμοβιτς και του Βλάνταν Ιβιτς. Για την ίδια αγωνιστική, ένα χρόνο μετά στις 6 Ιανουαρίου και πάλι ο Ιβιτς είναι αυτός που θα σκοράρει και θα δώσει τη νίκη 1-0 επί του Πανιωνίου, σεζόν 2009-2010. Η μοναδική ισοπαλία όλα αυτά τα χρόνια ήρθε τη σεζόν 2010-2011, στις Σέρρες στις 5 Ιανουαρίου για τη 15η αγωνιστική, 1-1 με τον Δημήτρη Σαλπιγγίδη να σκοράρει για λογαριασμό του ΠΑΟΚ, στο ματς που έκανε ντεμπούτο με την πρώτη ομάδα ο Εργκούς Κάτσε.

Ακολούθησε η πρώτη φορά με τον Λεβαδειακό από τις τρεις σ’ αυτήν τη συγκεκριμένη χρονική περίοδο, ενώ τη σεζόν 2012-2013 ο ΠΑΟΚ πήρε ευρεία νίκη στην Κομοτηνή επί του Πανθρακικού με 1-4, με γκολ των Κοστίν Λάζαρ, Δημήτρη Σαλπιγγίδη, Απόστολου Γιάννου, Κώστα Σταφυλίδη, στις 6 Ιανουαρίου για την 16η αγωνιστική. Ενα χρόνο μετά το νέο έτος ξεκινάει και πάλι με εκτός έδρας νίκη, αυτή τη φορά στα Πηγάδια επί της Ξάνθης με 2-1 έχοντας ως σκόρερ τους Κώστα Κατσουράνη, Λίνο στις 5 Ιανουαρίου για την 18η αγωνιστική αυτή τη φορά. Σεζόν 2014-15, 3 Ιανουαρίου, 15η αγωνιστική κι ο ΠΑΟΚ νικά τον Πανιώνιο 3-2 με γκολ των Μιγκέλ Βίτορ, Χέντβιγκες Μαντούρο, Στέφανου Αθανασιάδη. Τη σεζόν 2015-2016 υπάρχει μια ιδιαιτερότητα. Ναι μεν οι «ασπρόμαυροι» επικρατούν του ΠΑΣ Γιάννινα στην Τούμπα 3-1 για το πρωτάθλημα στις 10 Ιανουαρίου για την 17η αγωνιστική αλλά έχει προηγηθεί αγώνας για το Κύπελλο. Πιο συγκεκριμένα στις 6 Ιανουαρίου είχε ηττηθεί στην Καλλονή 2-1 με τον Ρόμπερτ Μακ να πετυχαίνει το μοναδικό γκολ της ομάδας του. Τη σκυτάλη λοιπόν, παραλαμβάνουν εκ νέου ΠΑΟΚ και Λεβαδειακός δίνοντας συνέχεια για το 2018 πλέον .
Keywords
Τυχαία Θέματα