ΝτεΑντρέ Κέιν: "Μπορούμε να ανταγωνιστούμε τον οποιονδήποτε" (video)

Αναλυτικά η συνέντευξη του Κέιν:

Για τις φετινές αλλαγές της Μακάμπι και τον ποσοστό ομοιογένειας σε σχέση με πέρσι:

"Έχουμε έξι νέους παίκτες, άλλοι έξι είναι ακόμη στην ομάδα. Είναι διαφορετική κατάσταση με πέρσι που υπήρχαν 12 καινούριοι. Τώρα χτίζουμε από τη μέση, ότι από την αρχή. Ίδιος προπονητής, ίδιο τεχνικό τιμ. Οι περσινοί παίκτες ξέρουν τι θέλει ο προπονητής, οι νέοι μπαίνουν στο νόημα γρήγορα. Είναι σημαντικό πως εμείς οι παλιοί είμαστε εδώ για να τους βοηθήσουμε".

Για το αν η παραδοσιακά πιο "αμερικανική"
ομάδα της Ευρωλίγκας, η Μακάμπι, θα συνεχίσει το "run n gun" παιχνίδι της και φέτος:

"Α, μπορεί να είμαστε αρκετοί Αμερικανοί εδώ, αλλά δεν αποφασίζουμε εμείς πως θα παίξει η ομάδα, ο προπονητής αποφασίζει. Εμείς απλά εκτελούμε το πλάνο του. Φυσικά δεν γίνεται να παίζουμε αμερικάνικο streetball εδώ, γιατί πολύ απλά δεν θα κερδίσεις".

Για το αν στόχος της Μακάμπι είναι να ανεβάσει το επίπεδο της ανταγωνιστικότητας της στα εκτός έδρας παιχνίδια, ειδικά στις κορυφαίες έδρες:

"Φυσικά. Πάντα θέλεις να παίρνεις εκτός έδρας νίκες, γιατί έχεις στο μυαλό σου ότι είσαι σε θέση να "προστατεύεις" την έδρα σου όταν οι ίδιες ομάδες έρχονται εκεί. Όσες περισσότερες μπορείς να "κλέψεις", τόσο καλύτερα για το ρεκόρ και την αυτοπεποίθηση της ομάδας σου. Αλλά μην ξεχνάμε ότι είναι καλές ομάδες! Είναι ακριβώς το ίδιο με τα παιχνίδια στο Τελ Αβίβ, δεν είναι εύκολο να έρθεις στο γήπεδο μας και να φύγεις άνετα με τη νίκη. Είναι το ίδιο εδώ, στη Μαδρίτη, στη Μόσχα. Αυτό που πρέπει να κάνεις είναι να δώσεις τον καλύτερό σου εαυτό και να δεις πως θα πάει το παιχνίδι".

Για τις παγίδες που έχουν πάντα οι πρεμιέρες για τους γηπεδούχους και αν η Μακάμπι μπορεί να "κλέψει" τη νίκη:

"Δεν είμαστε αμελητέα ποσότητα, έχουμε πολλούς παίκτες με ταλέντο που μπορούν να κάνουν πολλά πράγματα στο παρκέ. Νιώθουμε ότι μπορούμε να ανταγωνιστούμε οποιαδήποτε ομάδα στην Ευρωλίγκα. Οπότε αν φύγουμε από εδώ με τη νίκη, δεν θα είναι έκπληξη. Θα είναι κάτι που θα έχουμε κερδίσει με σκληρή προσπάθεια".
Keywords
Τυχαία Θέματα