Μην «πυροβολείτε» τον πιανίστα, γιατί έφταιγαν τα ... πλήκτρα!

Να ξεκινήσουμε από τα ... βασικά! Ναι, ήταν - με διαφορά - το χειρότερο παιχνίδι του Παναθηναϊκού στο μικρό διάστημα που βρίσκεται ο Γιώργος Δώνης στην τεχνική ηγεσία της ομάδας.

Ναι, ήταν απογοητευτική η εμφάνιση σχεδόν όλων των παικτών του Τριφυλλιού στο Ηράκλειο, ο Δώνης βρέθηκε σε μια σπάνια κακή βραδιά και ο Παναθηναϊκός
ηττήθηκε δίκαια από μια ομάδα, η οποία «δάγκωνε σίδερα» στο γήπεδο και έπαιξε με περίσσιο πάθος για τη νίκη.

Ναι, υπήρξαν αρκετά αρνητικά στοιχεία στο παιχνίδι του Παναθηναϊκού και μπόλικοι λόγοι προβληματισμού.

Ναι, έχει και ο προπονητής αρκετά μεγάλο μερίδιο ευθύνης γι’ αυτή την ... αποκρουστική εικόνα των Πράσινων στο «Θ. Βαρδινογιάννης», όμως θεωρώ πως το μεγαλύτερο κομμάτι αυτής της ... πίτας πηγαίνει στο πιάτο των παικτών του Τριφυλλιού.

Ο Δώνης σχεδίασε το αγωνιστικό του πλάνο για το ματς με τον ΟΦΗ με δεδομένη την απουσία των Γιόχανσον και Κουλιμπαλί και την ανάγκη κάλυψης αυτού του κενού εκ των έσω. Επέλεξε τη μικρή έκπληξη με τον Χατζηγιοβάνη (δεν του βγήκε), οι Πράσινοι μπήκαν καλά στο γήπεδο και ξαφνικά... άλλαξαν τα πάντα στο παιχνίδι του Παναθηναϊκού. Ακόμα και όταν ήρθε η ισοφάριση με το γκολ του Κάτσε, ήταν ξεκάθαρο πως έλειπαν η αυτοπεποίθηση, το « καθαρό μυαλό» και αυτή η «φλόγα» για διάκριση, η οποία ήταν μέχρι τώρα αναμμένη.

Η τριάδα - και στη συνέχεια τετράδα - της άμυνας έκανε απίθανα λάθη και έμοιαζε σαν να παίζει για ... πρώτη φορά σε παιχνίδι επαγγελματικού ποδοσφαίρου, ενώ οι Πράσινοι δεν κατάφεραν να βρουν το «αντίδοτο» στην - ασφυκτική σε ορισμένες περιπτώσεις - πίεση των γηπεδούχων. Οι Κρητικοί έκλεισαν την πρώτη πάσα του Κουρμπέλη και «κατέστρεψαν» το παιχνίδι από τον άξονα, οι πτέρυγες ήταν «εξαφανισμένες» στο δεύτερο μέρος και η επίθεση αδύναμη...

Όμως στο συγκεκριμένο παιχνίδι, τα περισσότερα από αυτά τα προβληματικά στοιχεία, οφείλονται κυρίως στην κάκιστη εμφάνιση - σχεδόν - του συνόλου των παικτών του Παναθηναϊκού και λιγότερο στις τακτικές επιλογές του Δώνη. Και αυτό γιατί ο τεχνικός των Πράσινων διαφοροποίησε ελάχιστα την προσέγγιση του στο παιχνίδι σε σχέση με άλλα ματς. Κάτι η απίθανη συγκυρία του... ομαδικού ντε φορμαρίσματος , κάτι οι αδικαιολόγητες κινήσεις ... πανικού στην άμυνα και τα πολλά αβίαστα λάθη και το κακό δεν άργησε να γίνει στο Ηράκλειο.

Το προειδοποιητικό καμπανάκι χτύπησε για δεύτερη φορά μέσα σε λίγες ημέρες και οι παίκτες του Παναθηναϊκού οφείλουν να το ακούσουν και να διαχειριστούν σωστά μια - σπάνια για την εφετινή σεζόν - δύσκολη στιγμή.
Keywords
Τυχαία Θέματα