«Μη Χαμηλώνεις Το Βλέμμα»: Ένας ζωγράφος απέναντι στους ναζί

Ο βραβευμένος με Όσκαρ για τις «Ζωές των Άλλων», σκηνοθέτης Φλόριαν Χένκελ Φον Ντόνερσμαρκ, εμπνέεται από αληθινά γεγονότα που διατρέχουν τρεις δεκαετίες γερμανικής ιστορίας και παρουσιάζει μία συναρπαστική ταινία που ρίχνει φως στην τρέλα και την τραγωδία του 20ου αιώνα μέσα από τη μοίρα τριών ανθρώπων.

Ο νεαρός φοιτητής καλών τεχνών Kurt (Τομ Σίλινγκ) ερωτεύεται την Ellie

(Πόλα Μπερ) μια συμφοιτήτρια του. Ο πατέρας της, ο Καθηγητής Seeband (Σεμπάστιαν Κοχ), ένας διάσημος γιατρός, απορρίπτει την επιλογή της κόρης του και προσπαθεί με κάθε τρόπο να καταστρέψει τη σχέση τους. Αυτό που δεν ξέρει κανείς είναι ότι οι ζωές τους είναι ήδη συνδεδεμένες με ένα σκοτεινό οικογενειακό μυστικό.

Ο νεαρός Γερμανός καλλιτέχνης, έχει δραπετεύσει από την Ανατολική Γερμανία και τώρα ζει στη Δυτική, ενώ βασανίζεται από τα τραύματα της παιδικής του ηλικίας τα χρόνια των Ναζί και μετέπειτα από το καθεστώς της Λαοκρατικής Δημοκρατίας της Γερμανίας. Όταν γνωρίζει την σπουδάστρια Ellie, πιστεύει ότι έχει βρει την αγάπη της ζωής του και αρχίζει να δημιουργεί πίνακες που αντικατοπτρίζουν όχι μόνο τη μοίρα του, αλλά και τα τραύματα μιας ολόκληρης γενιάς.

Το βιογραφικό δράμα για τη ζωή του Γερμανού καλλιτέχνη, Kurt Barnert, στριμωγμένος πάντα στις παιδικές του αναμνήσεις από τη ναζιστική κυριαρχία, βρήκε την θέση του ως φιλμ στα Όσκαρ 2019, ανάμεσα στις 5 υποψηφιότητες για την Καλύτερη Ξενόγλωσση Ταινία της χρονιάς, αλλά και στην κατηγορία για την Καλύτερη Φωτογραφίας, ενώ ήταν και Υποψήφιο για Χρυσή Σφαίρα Καλύτερης Ξενόγλωσσης Ταινίας 2019.


Διαβάστε όλο το θέμα στο TVXS.gr
Keywords
Τυχαία Θέματα