Μεγάλη ανατροπή η Σεβίλη, «λίγη» η Λίβερπουλ

Εικοσιπέντε ματς αήττητη σε όλες τις διοργανώσεις ήταν η Σεβίλη στο γήπεδο της, από το Νοέμβριο του 2016, όταν η Γιουβέντους είχε επικρατήσει με 3-1, σε παιχνίδι για την 5η αγωνιστική των ομίλων του Τσάμπιονς Λιγκ. Απέναντι στην Λίβερπουλ έδειξε ότι θα ηττηθεί για πρώτη φορά μετά από περίπου έναν χρόνο, αλλά με μία επική ανατροπή, το 0-3 του πρώτου ημιχρόνου, διαμορφώθηκε τελικά σε 3-3 .

Μόλις 90 δευτερόλεπτα μετά την έναρξη της αναμέτρησης, ο Κοουτίνιο εκτέλεσε κόρνερ, κεφαλιά - πάσα του Βαϊνάλντουμ στο πρώτο δοκάρι και εύκολο τελείωμα από τον Φιρμίνο,
για το 0-1. Ψυχρολουσία στο «Σάντσεθ Πιθχουάν».

Στο 22ο λεπτό, φάση καρμπόν για την ομάδα του Κλοπ. Εκτέλεση κόρνερ πάλι από τον Κοουτίνιο, αυτή την φορά ο Φιρμίνο πήρε την κεφαλιά στο πρώτο δοκάρι και ο Σανέ με νέα κεφαλιά έδωσε «αέρα» δύο τερμάτων στην ομάδα του. Και ενώ η Σεβίλη ρίσκαρε για να πετύχει ένα γκολ, ο Μανέ έφυγε ταχύτατα στην κόντρα επίθεση, ο Σέρχιο Ρίκο απέκρουσε προσωρινά το πλασέ του Σενεγαλέζου, αλλά από κοντά ο Φιρμίνο έγραψε το 3-0 για την Λίβερπουλ.
Το δεύτερο ημίχρονο ξεκίνησε με την Σεβίλη να παρουσιάζει εντελώς διαφορετικό αγωνιστικό πρόσωπο. Στο 51΄εκτέλεσε φάουλ ο Μπανέγα και με έξυπνη κεφαλιά στο πρώτο δοκάρι, ο Μπεν Γεντέρ μείωσε σε 3-1.

Λίγο αργότερα, ο Μπεν Γεντέρ ανατράπηκε από τον Μορένο και ο ίδιος ο παθών εκτέλεσε το πέναλτι και μείωσε ακόμη περισσότερο, στο 60ο λεπτό. Μεγάλος πρωταγωνιστής για τους Ανδαλουσιάνους, ο πρώην επιθετικός της Τουλούζ.

Στο 93΄ολοκληρώθηκε η μεγάλη ανατροπή για τους γηπεδούχους. Πιθανότητα ακόμη και τριπλής ισοβαθμίας, έχουμε στον όμιλο. Η Λίβερπουλ έπαθε στην Ανδαλουσία, ακριβώς ότι είχε πετύχει στον τελικό της Κωνσταντινούπολης.

Σεβίλη: Σέρχιο Ρίκο, Μερκάδο, Γκάις, Λενγκλέ, Σέρχιο Εσκουδέρο, Ενζονζί (46΄Βάσκες), Γκουίντο Πισάρο, Μπανέγα, Πάμπλο Σαράμπια, Νολίτο (73΄Μουριέλ), Μπεν Γεντέρ (81΄Κορέα)

Λίβερπουλ: Κάριους, Τζο Γκόμεθ, Λόβρεν, Κλάβαν, Αλμπέρτο Μορένο(63΄Μίλνερ), Χέντερσον, Βαϊνάλντουμ, Κοουτίνιο (83΄Τσαν), Σαλάχ (87΄ Όξλεϊντ-Τσάμπερλεϊν), Μανέ, Φιρμίνο

Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ ΣΤΟΝ 5o ΟΜΙΛΟ
1. Λίβερπουλ 9 (16-6)
2. Σεβίλλη 8 (11-11)
3. Σπαρτάκ Μόσχας 6 (9-6)
4. Μάριμπορ 2 (2-15)

Η 6η αγωνιστική (6/12)
Μάριμπορ - Σεβίλλη
Λίβερπουλ - Σπαρτάκ Μόσχας
Keywords
Τυχαία Θέματα