Με την κανονική μορφή τηλεοπτικής σειράς θα επιστρέψει τελικά το "Alan Wake"

Και ο δημιουργός του, Sam Lake, θα έχει σημαντική θέση στη δημιουργία του.

Οκτώ χρόνια μετά την πρώτη κυκλοφορία του game "Alan Wake", για την κονσόλα Xbox, ο τίτλος μόλις γνώρισε μία νέα μεγάλη ανακοίνωση. Μπορεί να μην πρόκειται για το ηλεκτρονικό sequel από τη Remedy Entertainment που περίμεναν οι φαν, αλλά τη μεταφορά και συνέχιση του σε ένα άλλο μέσο.

Αναφορές

προερχόμενες από το Variety θέλουν μία live-action "Alan Wake" τηλεοπτική σειρά να βρίσκεται στα σκαριά, με τον Peter Calloway, των "Cloak and Dagger" και "Legion" να υπογράφει το σενάριο και να έχει ακόμα θέση showrunner. Εκτελεστικός παραγωγός της σειράς θα είναι ο Δημιουργικός Διευθυντής της Remedy, Sam Lake, ο ίδιος που δημιούργησε και το Alan Wake. Η Condradiction Films συνεργάστηκε με τη Remedy για την παραγωγή της σειράς, αλλά δεν έχουν βρει ακόμα το κατάλληλο στούντιο. Στο σχέδιο προβλέπεται οι διαδικασίες να ξεκινήσουν τον Οκτώβρη, όταν ο Calloway θα έχει συμπληρώσει όλες τις λεπτομέρειες.

Κατά τον Tomas Harlan της Contradiction, η τηλεοπτική μορφή του "Alan Wake" ήταν και το αρχικό σχέδιο του Lake. "Το 'Alan Wake' ήταν βασικά μία τηλεοπτική σειρά που έγινε παιχνίδι", δήλωσε στο Variety. "Αυτό ήταν και το όραμα του Sam. Εμπνεύστηκε από τα 'The Twilight Zone', 'Secret Window', 'Hitchcock', 'Nothern Exposure', πολλή Αμερικανική τηλεόραση".

Ο Harlan έκανε επίσης και μία δήλωση σχετικά με τη σημασία της παρουσίας του Lake στην τηλεοπτική μεταφορά του "Alan Wake". "Σκοπεύουμε να συνεργαστούμε στενά με τον Sam για τη σειρά μας. Ο Sam αποτελεί ένα τεράστιο μέρος αυτού. Είναι το μωρό του".

Το αρχικό "Alan Wake" κυκλοφόρησε από τη Remedy για κονσόλες Xbox 360 και υπολογιστές το 2010, και αργότερα ακολούθησε το "Alan Wake's American Nightmare" το 2012.

Όπως το περιέγραψε και ο Harlan, το παιχνίδι έδινε έντονα την αίσθηση μιας τηλεοπτικής σειράς που μετενσαρκώθηκε σε παιχνίδι, κάτι που οφείλεται στη δομή του αρχικού παιχνιδιού που ακολουθούσε το πρότυπο των επεισοδίων. Μια ιδέα που η Remedy διατήρησε και στο επόμενο μεγάλο της game, με τίτλο "Quantum Break".

Τώρα, η Remedy θα έχει την ευκαιρία να μεταφέρει αυθεντικά τηλεοπτικά σόου, με την αναβίωση της ιστορίας του "Alan Wake" και την επέκταση της.

"Η ιστορία του αρχικού παιχνιδιού είναι το σημείο εκκίνησης μας, ο σπόρος που θα μεγαλώσει στη μεγαλύτερη ιστορία που εξερευνούμε μέσα από τη σειρά", δήλωσε ο Lake. "Θα επεκτείνουμε τη μυθολογία αυτού του τρελού και σκοτεινού σύμπαντος και θα βυθιστούμε βαθύτερα σε συγκεκριμένες προοπτικές της, κάτι που το παιχνίδι ποτέ δεν κατάφερε να κάνει".

Ο Lake, επιπλέον, έκανε μερικές νύξεις για τις πολλές συνέχειες του "Alan Wake" που δούλεψαν στη Remedy μέσα σε αυτά τα χρόνια, μερικές λεπτομέρειες των οποίων κατάφεραν να βρουν τον δρόμο τους στη δημοσιότητα. Κατά τον ίδιο, "δεν υπάρχουν νέα" να μοιραστεί σχετικά με ένα "Alan Wake 2" παιχνίδι, αν και δήλωσε πως το να δημιουργήσουν ακόμα ένα θα ήταν "σαν όνειρο" για εκείνον. Παρόλα αυτά, ελπίζει να "καταφέρει να το κάνει την κατάλληλη στιγμή", μία στιγμή για την οποία η Microsoft δεν φαίνεται να είναι έτοιμη να δώσει τις "ευλογίες" της.

Προς το παρόν, οι φαν μπορούν να περιμένουν τη νέα σειρά "Alan Wake", για την οποία περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το cast και την ημερομηνία πρεμιέρας της αναμένονται ακόμα να ανακοινωθούν.

Αν δεν βρείτε την Θάλεια στο El Dorado, στην Middle Earth ή στην Grand Line, αναζητήστε την στο Facebook ή το Twitter.

IGN Greece Η Rosamund Pike πρωταγωνιστεί σε μεταφορά μυθιστορήματος και πάλι Ως απειλή για το μέλλον της τηλεόρασης φαίνεται η σωρεία προγραμμάτων στον CEO του FX Lifetime's You: Premiere Sneak Peek - IGN First

Πηγή: IGN Greece

Keywords
Τυχαία Θέματα