Με περισσότερες από 70 συμμετοχές το Σαββατοκύριακο στο Σ.Ε.Φ. το Πανελλήνιο πρωτάθλημα Α.Με.Α.

Οι αθλητές με αναπηρίες, αυτά τα άτομα με την αναμφισβήτητη δύναμη ψυχής, τα χαρίσματα και τις δεξιότητες θα βρεθούν στο αγωνιστικό προσκήνιο της επιτραπέζιας αντισφαίρισης αύριο και μεθαύριο. Εβδομήντα τέσσερις άνδρες και γυναίκες θα πάρουν μέρος στο ετήσιο Πανελλήνιο πρωτάθλημα Α.Με.Α. ομαδικού και ατομικού και θα τα δώσουν όλα για να ευχαριστηθούν παιχνίδια, να δείξουν την πρόοδό τους και να χαρίσουν συγκινήσεις.

Η καθιερωμένη διοργάνωση μάλιστα, επανέρχεται μετά από πέντε χρόνια στην αίθουσα STIGA του Σταδίου Ειρήνης και Φιλίας στο πλαίσιο της ευρύτερης συνεργασίας,
που έχει συμφωνηθεί ανάμεσα στην Εθνική Αθλητική Ομοσπονδία Ατόμων Με Αναπηρίες και την Ελληνική Φίλαθλη Ομοσπονδία Επιτραπέζιας Αντισφαίρισης. Η Ε.Α.ΟΜ.-Α.ΜΕ.Α. είναι η διοργανώτρια των αγώνων και η Ε.Φ.Ο.Επ.Α.υποστηρίζει τη φετινή της προσπάθεια με διαιτητές και με την οργάνωση του αγωνιστικού χώρου. Η επιστροφή στο «σπίτι» του αθλήματος στο Σ.Ε.Φ., όπως και η μεγάλη συμμετοχή από σωματεία πολλών περιοχών της χώρας αποτελούν βασικά θετικά στοιχεία για την επιτυχία. Την ίδια ώρα είναι δεδομένη η οργανωτική βελτίωση τα τελευταία χρόνια, ενώ προς την κατεύθυνση για τη συνεχή αναβάθμισή του Πανελληνίου πρωταθλήματος είναι το γεγονός ότι η Ε.Α.Ο.Μ-Α.ΜΕ.Α. εξασφάλισε φέτος live streaming για δύο τελικούς και τις απονομές επάθλων. Η ιστοσελίδα Sportshero θα μεταδώσει την Κυριακή με περιγραφή τους τελικούς από τις κλάσεις 10 και 6 των ορθίων. Αρχίζουν στις 12:00 και στις 12:30 αντίστοιχα και αύριο θα γίνουν γνωστά τα λινκ των μεταδόσεων.

Οι διοργανωτές έχουν ετοιμάσει δύο βραβεύσεις, ενώ έχουν προσκαλέσει για τις απονομές επάθλων την Κυριακή νυν και πρώην πρωταθλητές από την επιτραπέζια αντισφαίριση και άλλα σπορ. Συγκεκριμένα θα βραβευτούν για τη βοήθειά τους προς τον χώρο επιτραπέζιας αντισφαίρισης των Α.Με.Α. ο πρόεδρος της Ε.Φ.Ο.Επ.Α. και γενικός γραμματέας της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής Μανώλης Κολυμπάδης και ο προπονητής της εθνικής ομάδας ανδρών Κώστας Βατσακλής. Ακόμα έχουν προσκληθεί για απονομές οι δευτεραθλητές Ευρώπης του ομαδικού ανδρών το 2013 Καλλίνικος Κρεάνγκα, Κώστας Παπαγεωργίου, ο πρώην μαραθωνοδρόμος και κάτοχος του πανελληνίου ρεκόρ στην κλασική διαδρομή Νίκος Πολλιάς, ο παλιός «χρυσός» Ολυμπιονίκης με τη Γιουγκοσλαβία στο πόλο και πρώην προπονητής της εθνικής Ελλάδας Ντράγκαν Άντριτς και ο κορυφαίος Έλληνας πολίστας Γιάννης Φουντούλης και θα είναι παρόντες εφόσον καταφέρουν να το συνδυάσουν με τις άλλες υποχρεώσεις τους.

Οι 74 συμμετοχές προέρχονται από 14 σωματεία όλης της χώρας. Στις κλάσεις από 6 έως 11 των ορθίων πρόκειται ν’ αγωνιστούν 42 αθλητές και 10 αθλήτριες. Στις κλάσεις των ατόμων σε αμαξίδιο 15 άνδρες και 3 γυναίκες. Υπάρχουν και τέσσερις αθλητές, που πρώτα περνάνε απόψε από τη διαδικασία του classification και μετά θα ενταχθούν σε κατηγορία. Θυμίζουμε ότι η κλάση 11 αφορά στα άτομα με νοητική υστέρηση. Θα δώσουν το «παρών» αθλητές από τη Χίο, τη Θεσσαλονίκη, την Πάτρα, τη Βέροια, την Κρήτη, την Αλεξανδρούπολη, την Κομοτηνή, την Καλαμάτα και φυσικά την Αθήνα.

Το ομαδικό αφορά στις κατηγορίες 1-5, 6-7, 8-10 και 11 στους άνδρες και μόνο την κατηγορία 11 στις γυναίκες. Στο απλό θα γίνουν αγώνες για τις κατηγορίες 1-2 μαζί, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10 και 11 στους άνδρες και 3-4 μαζί, 6 και 11 στις γυναίκες. Μετά την αξιολόγηση των τεσσάρων αθλητών δεν αποκλείεται να γίνουν μαζί στο απλό οι κλάσεις 7 και 8. Θα χρησιμοποιηθούν 8 τραπέζια το Σάββατο και 5 την Κυριακή.

Το σύστημα διεξαγωγής επηρεάστηκε βέβαια από τις δηλώσεις συμμετοχής. Αλλού υπάρχει η δυνατότητα να γίνουν όμιλοι και μετά νοκ άουτ, ενώ σε κατηγορίες με λίγες συμμετοχές θα υπάρχουν ενιαίοι όμιλοι. Επίσης, στο ομαδικό των ανδρών για τις κλάσεις των καροτσιών θα υπάρχει και «μικρός» τελικός. Στα ατομικά δεν προβλέπονται αγώνες για τις θέσεις 3-4.
Κάθε αναμέτρηση ομαδικού θα έχει πρώτα το διπλό (όπως γίνεται διεθνώς) και μετά δύο ατομικά ματς. Νικήτρια θ’ αναδεικνύεται η ομάδα, που φτάνει πρώτη στις δύο (2) νίκες. Κάθε ομάδα μπορεί να παρατάξει μέχρι και τρεις αθλητές.

Το αγωνιστικό πρόγραμμα και τις δύο μέρες αρχίζει στις 09:00. Αύριο κάνει την αρχή το ομαδικό. Στις 13:00 διεξάγεται το τελευταίο ωράριο στο συγκεκριμένο αγώνισμα και αργότερα το μεσημέρι θ’ αρχίσουν τα ατομικά με το τελευταίο ωράριο να είναι στις 18:30. Οι αγώνες θα συνεχιστούν με αγώνες μεταλλίων από το πρωί της Κυριακής και το πρόγραμμα θα κλείσει με τους τελικούς που θα μεταδοθούν ζωντανά στο ίντερνετ. Ο τελικός της κλάσης 10 υπολογίζεται για τις 12:00 κι εκείνος της κλάσης 6 για τις 12:30.
Keywords
Τυχαία Θέματα