Με ουσία και στοιχεία αυτοπεποίθησης, 2-0 η Ιταλία τους Φινλανδούς (video)

Εκτός Μουντιάλ, σε μια από τις πιο προβληματικές στιγμές της ιστορίας της και με μόλις μια νίκη σε τέσσερα παιχνίδια του Nations League η «Σκουάντρα Ατζούρα» έψαχνε κάτι που αφενός θα τόνωνε το ηθικό της κι αφετέρου θα έπειθε για την προοπτική άμεσης ανάκαμψης όπως την υποσχέθηκε αρκετές φορές εδώ και δέκα μήνες – όταν και ανέλαβε τα ηνία της – ο προπονητής Ρομπέρτο Μαντσίνι.

Το αρχικό σχήμα στο Φρίουλι προκάλεσε, είναι αλήθεια, κάποιες απορίες με την παρουσία του Μόϊσε
Κεάν στην γραμμή κρούσης δίπλα στους Μπερναρντέσι και Ιμόμπιλε.

Πάντως, η Ιταλία πήρε νωρίς αυτό που ήθελε απέναντι στους Φινλανδούς με ένα γκολ μόλις στο 7ο λεπτό όταν ο Βεράτι «γέμισε» με εκτέλεση φάουλ στην Σκανδιναβική περιοχή, ο Τιμ Σπαρβ απέκρουσε με κεφαλιά φέρνοντας τη μπάλα στο ημικύκλιο κι από εκεί ο Νικολό Μπαρέλα έκανε το 1-0.
Το προβάδισμα έδωσε μια άνεση στους γηπεδούχους που όμως δεν μπόρεσαν να την αξιοποιήσουν παραγωγικότερα με εμφανή προβλήματα, στη συνέχεια, όταν έφθαναν στα 20-25 μέτρα από την αντίπαλη εστία.

Με καλύτερο θεατή στο γήπεδο του Ούντινε, τον τερματοφύλακα Τζιανλουίτζι Ντοναρούμα οι δύο ομάδες πήγαν έτσι στα αποδυτήρια έχοντας πάντως ξεκινήσει μια μουρμούρα από τις εξέδρες με αντικείμενο κάτι διορθωτικό εκ μέρους του Μαντσίνι.

Αυτές δεν έγιναν στο ξεκίνημα της επανάληψης όπου οι Ιταλοί μπήκαν με σκοπό να πιέσουν με μεγαλύτερη διάθεση.

Σε λίγες περιπτώσεις ξεπέρασαν τα όρια της ποδοσφαιρικής φλυαρίας ενώ μετά το 20λεπτο οι Φινλανδοί έγιναν πιο απαιτητικοί αγγίζοντας την ισοφάριση στο 65’ όταν από το ύψος της μικρής περιοχής ο Πούκι αστόχησε σε παράλληλη σέντρα του Λουντ. Ένα λεπτό αργότερα ο πρώην παίκτης του Παναθηναϊκού σούταρε από το ύψος της περιοχής άστοχα αν και αμαρκάριστος!

Εκεί όμως που το αουτσάϊντερ άρχισε να πιστεύει στα… θαύματα, ήρθε το δεύτερο γκολ. Στο 74ο λεπτό έπειτα από ωραίο συνδυασμό των Ιμόμπιλε – Κεάν και τέλειωμα του 19χρονου επιθετικού της Γιουβέντους!

Κάπως έτσι πήρε αυτό που ήθελε η «Σκουάντρα Ατζούρα». Δίχως να ενθουσιάσει αλλά δείχνοντας στοιχεία ομάδας που θέλει και μπορεί να ανασυνταχθεί ποιοτικά.

74' GOAAALLLL!!! #Kean!

What a finish! Perfect through-ball from #Immobile and it's Moise with a great strike as he bags his first goal for his country! #ItalyFinland

Keywords
Τυχαία Θέματα