Μαρσέιγ: Η ανάλυση των Μασσαλών από τον ΠΑΟΚ

Η Μαρσέιγ βρίσκεται στο δρόμο του ΠΑΟΚ στην προημιτελική φάση του UEFA Europa Conference League κι ο ΠΑΟΚ σκιαγραφεί το προφίλ της.

Όπως αναφέρει στην επίσημη ιστοσελίδα της ΠΑΕ: “Λίγο πριν τη σέντρα του μεγάλου αγώνα στο Βελοντρόμ κόντρα στη

Μαρσέιγ, το paokfc.gr και η στήλη Rival Analysis σας παρουσιάζουν όλα όσα πρέπει να ξέρετε την αποψινή μας αντίπαλο μέσα από ένα αναλυτικό αφιέρωμα.

Η ιστορία

πηγή: PAOKfc.gr

Ιδρύθηκε το 1899 κι έκτοτε έχει καθιερωθεί ως μία από τις μεγάλες δυνάμεις του γαλλικού ποδοσφαίρου, όντας η μοναδική ομάδα της χώρας που έχει καταφέρει να κατακτήσει την κορυφαία ευρωπαϊκή διασυλλογική διοργάνωση.

Στην τροπαιοθήκη της δεσπόζει η κούπα του Champions League της σεζόν 1992-93, ενώ μετράει 10 πρωταθλήματα Γαλλίας και 10 Κύπελλα.

Η έδρα

πηγή: PAOKfc.gr

Ένα από τα πιο ιστορικά γήπεδα της Ευρώπης. Το Βελοντρόμ είναι το δεύτερο μεγαλύτερο γήπεδο της Γαλλίας, με χωρητικότητα 67.394 φιλάθλων. Χτίστηκε το 1937, ενώ ανακαινίστηκε τρεις φορές από τότε, με τελευταία αυτή του 2014.

Έχει φιλοξενήσει αγώνες για τα Mundial του 1938 και του 1998, για τα Euro 1960, 1984 και 2016, ενώ φιλοξενεί και αγώνες ράγκμπι τόσο της Εθνικής Γαλλίας, όσο και τη Τουλόν.

Η φετινή πορεία

πηγή: PAOKfc.gr

Άπαντες στην ομάδα έχουν δηλώσει ανοιχτά πως προτεραιότητα όλων είναι η κατάληψη της δεύτερης θέσης στο πρωτάθλημα, που οδηγεί στους ομίλους του Champions League, προκειμένου η ομάδα να εξασφαλίσει σημαντικά έσοδα. Η Μαρσέιγ αυτή τη στιγμή είναι εντός στόχου στο πρωτάθλημα, όντας 12 βαθμούς πίσω από την Παρί Σεν Ζερμέν και τρεις πάνω από τη Ρεν που την καταδιώκει.

Στο Κύπελλο Γαλλίας η πορεία των Μασσαλών σταμάτησε στα προημιτελικά, όπου γνώρισαν βαριά ήττα με 4-1 από τη Νις.

Στην Ευρώπη η πορεία της ομάδας ξεκίνησε από τους ομίλους του UEFA Europa League. Κόντρα σε Γαλατασαράι, Λάτσιο και Λοκομοτίβ Μόσχας οι Γάλλοι είχαν τέσσερις ισοπαλίες, μία νίκη και μία ήττα κι αρκέστηκαν στην τρίτη θέση και τα νοκ άουτ του Conference League.

Εκεί σε τέσσερις αγώνες μετρούν τέσσερις νίκες, έχοντας αποκλείσει αρχικά την Καραμπάγκ με συνολικό σκορ 6-1 και τη Βασιλεία με συνολικό σκορ 4-2.

Ο προπονητής

πηγή: PAOKfc.gr

Τον Μάρτιο του 2021 ο Βίλας Μπόας αποτέλεσε παρελθόν από τον πάγκο της Μαρσέιγ. Η διοίκηση πήρε μία απόφαση που προκάλεσε ανάμεικτα συναισθήματα στον κόσμο της ομάδας. Ο Χόρχε Σαμπάολι ήταν ο εκλεκτός για να αναλάβει την ομάδα.

Ο Αργεντινός δεν δυσκολεύτηκε να πει το ναι. Προφανώς θεώρησε πως η Μασσαλία ήταν ο ιδανικός προορισμός γι’ αυτόν, προκειμένου να καταφέρει επιτέλους να σημειώσει επιτυχίες στην άλλη μεριά του Ατλαντικού.

Παρά τη μεγάλη του εμπειρία, ο Σαμπάολι έχει περάσει μόλις λίγους μήνες στην Ευρώπη, όντας προπονητής της Σεβίλλης, την οποία κι άφησε στα κρύα του λουτρού, όταν δέχθηκε πρόταση για την Εθνική Αργεντινής.

Κάτοχος Κόπα Αμέρικα με τη Χιλή, Κόπα Σουνταμερικάνα με την Ουνιβερσιτάντ ντε Τσίλε, έφυγε από τον πάγκο της εθνικής ομάδας της πατρίδας του ως αποτυχημένος μετά τον αποκλεισμό της Αργεντινής στο Mundial toy 2018.

Έμεινε εκτός για λίγο διάστημα, επέστρεψε στην δράση και κάθισε στον πάγκο της Σάντος, μέχρι να λάβει την πρόταση από Γαλλία και να επιστρέψει στην Ευρώπη.

Θαυμαστής του Μαρσέλο Μπίελσα, προπονητής που δεν κάθεται λεπτό στον πάγκο σε κάθε παιχνίδι, λειτουργώντας ως κόουτς ομάδας μπάσκετ, απρόβλεπτος και λάτρης του επιθετικού ποδοσφαίρου.

Το ρόστερ

πηγή: PAOKfc.gr

Ένα σύνολο παικτών που έχει τα πάντα. Εμπειρία, ποιότητα, ταλέντο και πληθώρα επιλογών σε κάθε γραμμή. Παού Λόπες και Στιβ Μανταντά μοιράζονται τη θέση κάτω από τα δοκάρια, με τον Ισπανό να έχει πάρει τα περισσότερα παιχνίδια, αλλά τον Γάλλο να παίζει στα ευρωπαϊκά.

Στην αμυντική γραμμή οι μπαρουτοκαπνισμένοι Τσαλέτα-Τσαρ, Πέρες και Κολάσινατς πλαισιώνονται από τους νεαρούς Σαλίμπα και Λιρόλα. Στη μεσαία γραμμή δεσπόζει ο διεθνής Γάλλος Ματέο Γκεντούζι, που αγωνίζεται στους Μασσαλούς ως δανεικός από την Άρσεναλ, έχοντας δίπλα του παίκτες όπως ο Ρονιέρ, ο Καμαρά και ο Γκέρσον, οι οποίοι μπορούν να προσφέρουν πολλά σε άμυνα κι επίθεση.

Τέλος στη γραμμή κρούσης έχουμε τον σταρ της ομάδας, Ντίμιτρι Παγιέ, ο οποίος παρά τα 35 του χρόνια συνεχίζει να είναι κομβικός για το σύνολο του Σαμπάολι. Βασικός σέντερ φορ της ομάδας είναι ο Αρκάντιους Μίλικ, με τον Σεντρίκ Μπακαμπού να είναι η εναλλακτική λύση, ενώ στα φτερά ιδιαίτερα επικίνδυνοι είναι οι Αμίν Χαρίτ και Σεντζίκ Ουντέρ.

Τα τελευταία νέα

πηγή: PAOKfc.gr

Η Μαρσέιγ θα παραταχθεί απέναντι στον ΠΑΟΚ με σημαντική απουσία, καθώς ο Πολωνός φορ, Αρκάντιους Μίλικ, δεν ξεπέρασε το πρόβλημα τραυματισμού και δεν θα είναι στη διάθεση του Σαμπάολι, όπως κι ο τιμωρημένος Λουάν Πέρες.

Αναλυτικά η αποστολή των Μασσαλών αποτελείται από τους: Μανταντά, Ενγκαπαντουεντμπού, Λόπεθ, Σαλίμπα, Κολάσινατς, Τσαλέτα-Τσαρ, Λιρόλα, Εμ’ Μαντί, Καμαρά, Ζέρσον, Γκέιγ, Ρόνιε, Γκεντουζί, Μπερτέλι, Μπακαμπού, Ντιένγκ, Μπενχαγιά, Παγιέ, Ουντέρ, Χαρίτ“.

Keywords
Τυχαία Θέματα