Λουτσέσκου: «Θα πάμε για νίκη στη Μόσχα»

Ο Ραζβάν Λουτσέσκου έδωσε συγχαρητήρια στους παίκτες του για την ανατροπή κόντρα στην Σπαρτάκ Μόσχας και τόνισε ότι ο ΠΑΟΚ θα πάει για τη νίκη και στην Ρωσία.

Αναλυτικά όσα είπε στην συνέντευξη Τύπου:

«Ήταν ένα φανταστικό παιχνίδι όπου αντιμετωπίσαμε μια ομάδα υψηλού επιπέδου. Η διαφορά στα πρώτα 15 λεπτά ήταν η ηρεμία που είχε η Σπαρτάκ Μόσχας που είναι συνηθισμένη σε τέτοιες καταστάσεις και η έλλειψη της σωστής αυτοπεποίθησης από την
μεριά μας, δεν μας επέτρεψε να παίξουμε με τις σωστές αντιδράσεις. Μετά το πρώτο γκολ που πετύχαμε, αφήσαμε στην άκρη όλα αυτά τα κομμάτια και αρχίσαμε να παίζουμε το ποδόσφαιρο που γνωρίζουμε.

Με επιθετικότητα, πηγαίνοντας πολύ πιο κοντά στον αντίπαλο όταν δεν είχαμε την μπάλα, με καλή τοποθέτηση όταν δεν είχαμε την μπάλα και από εκεί και πέρα όταν την αποκτούσαμε με πολύ καλύτερο έλεγχο, φτάνοντας με καλύτερες προϋποθέσεις στην άμυνα της Σπαρτάκ Μόσχας.

Στο δεύτερο ημίχρονο συνεχίσαμε στην ίδια επιθετικότητα, μετά υπήρχε μια πίεση για να διατηρήσουμε το αποτέλεσμα της νίκης, δημιουργήσαμε κάποιες ευκαιρίες για να μεγαλώσουμε το σκορ. Μπορούμε να πούμε ότι ήμασταν τυχεροί στην φάση του πέναλτι, με τον Πασχαλάκη ο οποίος έκανε μια εντυπωσιακή απόκρουση αλλά από την άλλη, πρέπει να αναφέρουμε ότι ήταν μια λάθος απόφαση του διαιτητή, γιατί δεν υπήρξε πέναλτι σε εκείνη την φάση.

Είναι πάρα πολύ σημαντικό το γεγονός ότι καταφέραμε αρχικά να κερδίσουμε το παιχνίδι, παίζοντας φανταστικά από το σημείο που αναφέραμε πριν. Σε αυτό το επίπεδο, σε αυτό του είδους παιχνίδια υπάρχουν πολλές δύσκολες καταστάσεις και θα πρέπει να αντιδράσουμε. Αυτά τα παιχνίδια στην Ευρώπη θα πρέπει να λαμβάνονται υπόψιν ένα προς ένα. Κερδίσαμε τα τελευταία μας τρία παιχνίδια τώρα και αυτό μας δίνει δύναμη και μας μαθαίνει ότι όταν έχουμε την σωστή αυτοπεποίθηση, μπορούμε να τα καταφέρουμε».

Για τις αδυναμίες του ΠΑΟΚ: «Γνωρίζουμε για τις συγκεκριμένες καταστάσεις, παρόλα αυτά αντιμετωπίζουμε παίκτες υψηλού επιπέδου οι οποίοι ανά πάσα στιγμή μπορούν να δημιουργήσουν επικίνδυνες καταστάσεις».

Για την απόκρουση του Πασχαλάκη: «Σας έχω πει ότι υπάρχουν δίπλα μου άνθρωποι οι οποίοι δουλεύουν πάρα πολύ, το τεχνικό μου επιτελείο δίνουν τις σωστές συμβουλές, μια από αυτές ήταν στον Πασχαλάκη, ο οποίος πρέπει να πω ότι σήμερα ήταν φανταστικός».

Για τον Λημνιό: «Μπορώ να μιλήσω για την νοοτροπία, για την δουλειά, για την θέληση να βελτιωθεί σαν άνθρωπος αλλά και σαν παίκτης μετά και αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο ο Λημνιός έχει κάνει ένα βήμα μπροστά, μια τεράστια στροφή στην καριέρα του και στον τρόπο παιχνιδιού του. Στο σύγχρονο ποδόσφαιρο θα πρέπει να είσαι διατεθειμένος να κάνεις ότι καλύτερο μπορείς είτε έχεις την μπάλα είτε δεν την έχεις».

Για την ρεβάνς με την Σπαρτάκ και το αν ο ΠΑΟΚ θα πάει για νίκη όπως στην Ελβετία: «Θα πρέπει να το επαναλάβω αυτό, σεβόμαστε απόλυτα τον αντίπαλο μας, την δύναμη του, την ποιότητα του, παρόλα αυτά, θα πάμε για να κερδίσουμε, αυτή είναι η νοοτροπία που έχουμε. Και πιστεύω ότι η καλύτερη απόδειξη είναι αυτό το 0-2 σήμερα και η ανατροπή του σκορ που κάναμε. Καταφέραμε να γυρίσουμε ένα παιχνίδι σε νίκη υπέρ μας και αυτό είναι σημαντικό πριν την ρεβάνς».

Για τα περιθώρια βελτίωσης: «Υπάρχουν παιχνίδια και παιχνίδια, το ματς στην Αθήνα με την ΑΕΚ ήταν ένα φανταστικό παιχνίδι, θα μπορούσε εύκολα να συγκριθεί με τα παιχνίδια που παίζουμε εδώ σε αυτό το επίπεδο, αλλά θα πρέπει να καταλάβετε ότι το ποδόσφαιρο σου φέρνει νέες καταστάσεις σε κάθε αναμέτρηση. Διαφορετική ποιότητα σαν ομάδα, διαφορετική ατομική ποιότητα παικτών η οποία δίνει νέα στοιχεία σε οποιαδήποτε ομάδα. Διαφορετικές στιγμές των ομάδων τις οποίες αντιμετωπίζουμε. Για να αντιμετωπίσουμε όλες αυτές τις καταστάσεις θα πρέπει να έχουμε μια πολύ δυνατή νοοτροπία και την ίδια στιγμή μια πολύ καλή οργάνωση. Να έχουμε μια ταυτότητα, μια ξεκάθαρη ταυτότητα και ελπίζω ότι είμαστε σε καλό δρόμο».

Για το αν σκέφτεται να κάνει αλλαγές ενόψει της ρεβάνς: «Είναι υποχρέωση μας να δίνουμε στους παίκτες τη σωστή προετοιμασία, όσον αφορά σε τακτικά στοιχεία, αλλά και στην φρεσκάδα. Κάθε παίκτης της ομάδας είναι "τρελαμένος" για να παίξει, για να συνεχίσει να προσφέρει και να συνεχίσουμε το σερί αγώνων που έχουμε. Έχουμε ένα πολύ καλό γκρουπ παικτών. Ξέρετε πολύ καλά ότι θέλω να καταλάβουν όλοι στο 100% το τι ζητάω για να αγωνιστούν κι από εκεί και πέρα να νιώθουν και κομμάτι του συνόλου από την αρχή μέχρι το τέλος. Η χρονιά μπροστά μας, θα είναι πολύ μεγάλη και πολύ δύσκολη».

Για το ποιος είναι φαβορί πλέον για πρόκριση: «Παίζει ρόλο η εμπειρία που έχει στο Τσάμπιονς Λιγκ η Σπαρτάκ. Από τη στιγμή που έγινε η κλήρωση είπαμε ότι είναι το φαβορί. Είναι μία από τις πιο δυνατές ομάδες στην Ρωσία. Το πρωτάθλημα της Ρωσίας είναι υψηλού επιπέδου, με παίκτες με τεράστιες αμοιβές, υπάρχουν τεράστιες επενδύσεις. Η ποιότητα των ομάδων είναι πολύ μεγάλη».
Keywords
Τυχαία Θέματα