Λορέντσο Ινσίνιε: To «tiraggiro» μπήκε στο ιταλικό λεξικό!

Ο άσος της Νάπολι και της Εθνικής Ιταλίας έχει έναν ιδιαίτερο τρόπο που σουτάρει, με το εσωτερικό του ποδιού και ειδικά αν ο αντίπαλος αμυντικός του αφήσει χώρο, τότε στις περισσότερες περιπτώσεις, το αποτέλεσμα θα είναι να απειλήσει ή να πετύχει γκολ. Μάλιστα η λέξη «tiraggiro» μπήκε και το ιταλικό λεξικό! Είναι μια έννοια που αποτελείται από τρεις διαφορετικές λέξεις, δηλαδή «tiro a giro».

Η λέξη είχε αρχικά επινοηθεί από οπαδούς της Νάπολι, οι οποίοι χρησιμοποίησαν πιο συγκεκριμένα το «destraggiro». Η λέξη αυτή έγινε

όλο και πιο δημοφιλής, με την παρουσία του Ινσίνιε στην Εθνική Ιταλίας στο πρόσφατο EURO 2020, ειδικά μετά το γκολ του με αυτό το στυλ, εναντίον του Βελγίου στον προημιτελικό. Υπήρχε ακόμη και ένας οπαδός στο Στάδιο «Wembley» κατά τη διάρκεια του τελικού εναντίον της Αγγλίας, ο οποίος είχε μια φανέλα της Ιταλίας με το «Tiraggir» τυπωμένο στο πίσω μέρος.

Αλλά και οι συμπαίκτες του Ινσίνιε, χρησιμοποίησαν τη λέξη για να περιγράψουν τα γκολ του. Τώρα το «Tiraggiro» έχει μπει στο λεξικό Treccani, την ιταλική έκδοση του «Oxford English Dictionary», ως νεολογισμός. Ορισμένοι οπαδοί της Γιουβέντους είναι λίγο ενοχλημένοι που η καταχώριση στο λεξικό, το περιγράφει συγκεκριμένα ως γκολ τύπου Ινσίνιε, βλέποντας ότι ο Αλεσάντρο Ντελ Πιέρο σκόραρε με αυτό τον τρόπο πολύ παλαιότερα. Ωστόσο, αυτό ήταν γνωστό ως «gol alla Del Piero» (γκολ με στιλ Ντελ Πιέρο) και δεν έγινε ποτέ μία λέξη.

Keywords
Τυχαία Θέματα