Λίβερπουλ και Αταλάντα στους '16', στο Europa o Άγιαξ

Λίβερπουλ και Αταλάντα στους '16', στο Europa o ΆγιαξsdimolitΤετ, 12/09/2020 - 21:52

Η αδιάφορη βαθμολογικά Λίβερπουλ ήρθε ισόπαλη στη Δανία (1-1) και προκρίθηκε πρώτη, ακολούθησε η Αταλάντα που νίκησε στο Άμστερνταμ και έστειλε τον Άγιαξ στο Europa League (0-1).

ΜΙΝΤΙΛΑΝΤ - ΛΙΒΕΡΠΟΥΛ

1-1

Η Λίβερπουλ ξεκίνησε με την νεότερη ενδεκάδα στην ιστορία της στο Champions League με μέσο όρο 24 ετών και 26 ημερών για το 128ο παιχνίδι στην ιστορία της! Ο Γιούργκεν Κλοπ έκανε αλλαγές βάζοντας ξανά τον Τσιμίκα βασικό (τραυματίστηκε και αποχώρησε στο δεύτερο ημίχρονο), ντεμπούτο για τον νεαρό Λέιτον Κλάρκσον και για τον Μπίλι Κουμέτιο που έγινε ο νεότερος παίκτης στην ιστορία του συλλόγου στην Ευρώπη, στο τέρμα διατηρήθηκε ο Κέλεχερ.

Με τη σέντρα του αγώνα και ο Μοχάμεντ Σαλάχ άνοιξε το σκορ με το 12ο φετινό του γκολ, 3o στην διοργάνωση (0-1, 1ο λεπτό). Ο Αιγύπτιος έφτασε τα 22 γκολ στο θεσμό και ξεπέρασε στον Στίβεν Τζέραρντ (21).

Οι Δανοί που δεν είχαν να χάσουν τίποτα, λίγο έλειψε να ισοφαρίσουν στο ξεκίνημα του δευτέρου μέρους με τον Εβάντερ να σημαδεύει το δοκάρι του Κέλεχερ στο 49ο λεπτό. Το γκολ ήρθε τελικά για τους γηπεδούχους στο 62ο λεπτό με το πέναλτι που κέρδισε ο Ντρέγερ από τον Κέλεχερ και εκτέλεσε εύστοχα ο Σολτς (1-1) και θα μπορούσαν να πετύχουν ακόμα ένα όμως ακυρώθηκε μετά από υπόδειξη VAR, όπως και η Λίβερπουλ που της ακυρώθηκε γκολ του Μιναμίνο.

Μίντιλαντ (Πρίσκε): Χάνσεν, Κουλς, Σβιατσένκο, Σόλτς, Παουλίνιο, Καγιούστε, Ονιέκα (63' Ίσακσεν), Εβάντερ (90' Μάντσεν), Ντρέγερ (76' Σίστο), Κάμπα, Μαμπίλ (63' Άντερσον)

Λίβερπουλ (Κλοπ): Κέλεχερ, Φαμπίνιο (46' Κουμέτιο) , Γουίλιαμς, Τσιμίκας (61' Ρόμπερτσον), Αλεξάντερ - Άρνολντ, Κλάρκσον, Κεϊτά (62' Χέντερσον), Ζότα (87' Μανέ), Σαλάχ, Μιναμίνο, Ορίγκι (71' Φιρμίνο)

ΑΓΙΑΞ - ΑΤΑΛΑΝΤΑ 0-1

Καλύτερη και πιο ομάδα η Αταλάντα στο πρώτο ημίχρονο που δεν είχε πολλές φάσεις, μεγαλύτερη στιγμή για τους Ιταλούς με τον Ντε Ρόουν στο 19ο λεπτό για να δώσει το προβάδισμα, ο Άγιαξ εμφανίστηκε απειλητικός μονάχα στο φινάλε του ημιχρόνου με τον Μπρομπεϊ να έχει μια κεφαλιά προς την εστία.

Στο 75ο λεπτό ο Άγιαξ έχασε μεγάλη ευκαιρία να βάλει το πολυπόθητο γκολ που θα του έδινε την πρόκριση, όμως ο Γκολίνι σταμάτησε την προσπάθεια του Κλάασεν. Στο 80ο λεπτό ο Χράφενμπερχ αντίκρισε δεύτερη κίτρινη κάρτα αφήνοντας τον Άγιαξ με δέκα παίκτες. Η Αταλάντα εκμεταλλεύτηκε το αριθμητικό της πλεονέκτημα και αμέσως βρήκε δίχτυα στο 85ο λεπτό με τον Κολομβιανό Λουίς Μουριέλ, που λίγο μετά την είσοδό του στον αγωνιστικό χώρο έβαλε τέλος στις ελπίδες του Αίαντα για πρόκριση και χάρισε στην Αταλάντα μια μεγάλη νίκη (της αρκούσε ένας βαθμός για να περάσει).

Άγιαξ: Ονάνα, Σχουρς, Μαζράουϊ, Μαρτίνες (90' Τίμπερ) - (90' Άλβαρες), Ταλιαφίκο (63' Χούντελααρ), Κλάασεν, Λαμπιάντ (63' Εκέλενκαμπ), Χράφενμπερχ, Άντονι, Μπρόμπεϊ, Τάντιτς

Αταλάντα (Γκασπερίνι): Γκολίνι, Τολόι, Τζιμσίτι, Χάτεμπουρ, Γκούζενς (79' Παλομίνο), Ρομέρο, Ντε Ρόουν, Φρόιλερ, Πεσίνα, Γκόμεζ, Σαπάτα (79' Μουριέλ)

Βαθμολογία 4ου Ομίλου

Λίβερπουλ (5-0-1) 15

Αταλάντα (3-2-1) 11

Άγιαξ (2-1-3) 7

Μίντιλαντ (0-2-4) 2

ΔΙΕΘΝΕΙΣ - UEFA Champions League - ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ Liverpool F.C - Ποδόσφαιρο Midtjylland - Ποδόσφαιρο Ajax - Ποδόσφαιρο Atalanta - Ποδόσφαιρο Off Off sdimolit Off Off ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ UEFA Champions League Liverpool FC ΔΙΕΘΝΕΙΣ Η αδιάφορη βαθμολογικά Λίβερπουλ ήρθε ισόπαλη στη Δανία με τη Μίντιλαντ (1-1) και προκρίθηκε πρώτη, ακολούθησε η Αταλάντα που νίκησε στο Άμστερνταμ και έστειλε τον Άγιαξ στο Europa League (0-1). Article publish on Τετ, 12/09/2020 - 21:52 Article hide updated date On Article is longform Off
Keywords
Τυχαία Θέματα