Λάτσιο: «Αγνοήστε τις μειονότητες των ρατσιστών οπαδών»

Ο εκφωνητής της Λάτσιο, Αρτούρο Ντιακονάλε, βρέθηκε στη συνέντευξη Τύπου μετά το ματς της Λάτσιο με τη Νοβάρα για να δώσει την δική του εξήγηση για τα νέα κρούσματα ρατσιστικών και αντισημιτικών συνθημάτων και να αναφέρει ην πραγματική διάσταση των γεγονότων.
Έχουν υπάρξει αρκετά παραδείγματα προσβλητικών κραυγών, αφισών και μπάνερ τις τελευταίες εβδομάδες, που αφορούσαν τους ultras της Ίντερ, της Ρόμα και της Λάτσιο.

Κατά
τη διάρκεια του πρώτου ημιχρόνου της νίκης των «λατσιάλι» επί της Νοβάρα με σκορ 4-1 για την φάση των «16» του Κυπέλλου Ιταλίας, πολλές πηγές ανέφεραν ρατσιστικά και αντισημιτικά συνθήματα που απευθύνονταν κυρίως στους οπαδούς της Ρόμα.
Καθώς το στάδιο ήταν μισοάδειο, τα συνθήματα ήταν πιο εύκολο να ακουστούν.

«Είμαι εδώ για να μιλήσω για τα ρατσιστικά και αντισημιτικά συνθήματα που υποτίθεται ότι έχουν ακουστεί», ξεκίνησε ο εκφωνητής της Λάτσιο στην αίθουσα Τύπου.
«Είμαι μέρος του 98% των ανθρώπων στο γήπεδο, που δεν τους άκουσε. Ο σύλλογος καταδικάζει φυσικά κάθε ρατσιστικό ή αντισημιτικό σύνθημα, αλλά πρέπει να εξετάσουμε τις διαστάσεις του φαινομένου.

Νομίζω ότι πρόκειται για μια μορφή ψύχωσης που επικεντρώνεται πολλές φορές σε ανύπαρκτα περιστατικά. Διάβασα για τα ψέματα, σαν να είχε συμμετάσχει ολόκληρο το στάδιο. Δεν πρέπει να το μετατρέψουμε σε μαζικό πανικό για το τίποτα.
Καλώ τους συναδέλφους μας στα μέσα μαζικής ενημέρωσης να δώσουν το σωστό βαθμό προσοχής στα πραγματικά περιστατικά που αγνοούνται».
Keywords
Τυχαία Θέματα