Κριστομπάλ Λεόν και Χοακίν Κοσίνια: Μια φορά κι έναν σκοτεινό καιρό

Ένα παραισθησιογόνο ταξίδι στους πιο αλλόκοτους κόσμους που είδαμε ποτέ. Οδηγοί, οι 38χρονοι Χιλιανοί εικαστικοί και σκηνοθέτες Κριστομπάλ Λεόν και Χοακίν Κοσίνια που έχουν κάνει με τις σκοτεινές, σουρεαλιστικές stop motion animation ταινίες τους το γύρο του κόσμου σε διεθνή φεστιβάλ, μουσεία και γκαλερί. Το 59ο Φεστιβάλ Θεσσαλονίκης παρουσιάζει ένα αναλυτικό αφιέρωμα στο έργο τους μέσα από δέκα

χαρακτηριστικές δημιουργίες τους.

Από την Μπιενάλε της Βενετίας και το Γκούγκενχαϊμ της Νέας Υόρκης, μέχρι τα φεστιβάλ Ρότερνταμ, Λοκάρνο, IDFA, καθώς και το φετινό Φεστιβάλ Βερολίνου, όπου ενθουσίασαν με την τελευταία τους δουλειά - και πρώτη μεγάλου μήκους ταινία τους - «The Wolf House» (φωτογραφία).

Η συγκεκριμένη ταινία θα προβληθεί στη Θεσσαλονίκη μαζί με εννιά μικρού μήκους δημιουργίες τους. Όλα δείγματα ενός πρωτοποριακού πειραματικού σινεμά που μας στοιχειώνει μπλέκοντας τα πιο όμορφα όνειρα με τους πιο δύστροπους εφιάλτες.

Οι δημιουργοί αφηγούνται ζοφερά παραμύθια - βασισμένα σε αλήθειες - για μεγάλα παιδιά, σε μια ντελιριακή κινηματογραφική εμπειρία που παίζει με το φαντασιακό και το υποσυνείδητο, φέρνοντας στο νου το σινεμά του Γιαν Σβανκμάγιερ και των αδελφών Κουέι.


Διαβάστε όλο το θέμα στο TVXS.gr
Keywords
Τυχαία Θέματα