Κορωνοϊός: Νέα εκστρατεία για να «χτιστεί» το τείχος ανοσίας στη χώρα

Η έκρηξη των κρουσμάτων του κορωνοϊού τις τελευταίες μέρες στην Ελλάδα προκαλεί την ανησυχία της κυβέρνησης για το μέλλον της πανδημίας στη χώρα. Ο στόχος είναι «χτιστεί» τείχος ανοσίας μέχρι της αρχής του Φθινοπώρου και αυτό θα συμβεί εφόσον έχει εμβολιαστεί ένα ποσοστό της τάξης του 70-75% του πληθυσμού. Γι’ αυτό και ξεκινάει νέα εκστρατεία για να επιτευχθεί το… στοίχημα.

Υπάρχουν 82 δήμοι στην Επικράτεια με εμβολιαστική κάλυψη κάτω του 30%

(σε εμβόλια και κλεισμένα ραντεβού) με την προσοχή να στρέφεται, κατά κύριο λόγο, σε 50 από αυτούς τους δήμους που καταγράφουν ποσοστό κάλυψης κάτω του 25%, όπως είναι οι δήμοι Βόλβης, Δέλτα, Θέρμης, Κιλελέρ και Καρπενησίου. Επίσης υπάρχουν και δήμοι στις Σέρρες και στη Ροδόπη όπου εντοπίζεται το μεγαλύτερο πρόβλημα και η κάλυψη κατά του κορονοϊού βρίσκεται ακόμα και κάτω από το 10%.

Σύμφωνα με την ΕΡΤ, η στρατηγική της κυβέρνησης, στην οποία ρόλο αναλαμβάνει η Τοπική Αυτοδιοίκηση, θα ξεδιπλώνεται κομμάτι-κομμάτι από τον αναπληρωτή υπουργό Εσωτερικών, Στέλιο Πέτσα. Στο πλαίσιο αυτό, σύμφωνα με πληροφορίες:

-Στην Αθήνα έχουν προσκληθεί και θα βρεθούν μέχρι το Σάββατο δήμαρχοι περιοχών με χαμηλά ποσοστά εμβολιαστικής κάλυψης, προκειμένου να συζητηθούν τρόποι αύξησης της συμμετοχής.

-Από την ερχόμενη Τρίτη ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών ξεκινά περιοδείες σε περιφέρειες της χώρας. Η αρχή θα γίνει από τη Φθιώτιδα και από περιοχές, όπως η Μακρακώμη και η Αμφίκλεια. Παράλληλα, το πρώτο κύμα των περιοδειών θα συνεχιστεί σε Θεσσαλονίκη (σύμφωνα με πληροφορίες υπάρχουν δήμοι με ποσοστά εμβολιαστικής κάλυψης της τάξης του 20%) και Σέρρες (υπάρχει δήμος με ποσοστό εμβολιαστικής κάλυψης κάτω από 10%).

Το δεύτερο κύμα περιοδειών θα περιλαμβάνει την Ανατολική Μακεδονία και Θράκη και κατά κύριο λόγο περιοχές της Ροδόπης με χαμηλή κάλυψη σε εμβόλια, την Πελοπόννησο, όπου, επίσης, υπάρχουν δήμοι που έχουν μείνει σημαντικά πίσω στους εμβολιασμούς.

Υπάρχει πολύ δρόμος ακόμα για να επιτευχθεί ο στόχος και αποτελεί ερωτηματικό πόσοι γονείς θα δώσουν την συγκατάθεσή τους για να εμβολιαστούν οι έφηβοι 15-17 ετών, για τους οποίους θα ανοίξει η πλατφόρμα την ερχόμενη εβδομάδα.

Πηγή: News.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα