ΚΟΕ: Με πλήρη ομοφωνία η Τακτική Γενική Συνέλευση

Δηλαδή ο Ισολογισμός χρήσης για το ίδιο διάστημα, η έκθεση της Εξελεγκτικής Επιτροπής, η τροποποίηση το άρθρου 17 παρ. 1.4 του Κανονισμού Υδατοσφαίρισης, η τροποποίηση του άρθρου 7 παρ. 1 του Κανονισμού Διαιτησίας Υδατοσφαίρισης και η διαγραφή 88 μη ενεργών (από το 2017) και ενός (1) σωματείου που το ζήτησε μόνο του, από τη δύναμη της ΚΟΕ.

Στο περιθώριο της Γενικής Συνέλευσης έγινε παρουσίαση του ηλεκτρονικού δελτίου που πλέον θα έχουν τη δυνατότητα να εκδίδουν μόνα τους τα Σωματεία και άλλες σημαντικές ανακοινώσεις,

όπως η επισημοποίηση (από 21 Φεβρουαρίου 2022) του OPEN WATER ως νέου αθλήματος της Ομοσπονδίας, με διετή μεταβατική περίοδο για την πλήρη προσαρμογή των Σωματείων στα νέα δεδομένα.

Κυριάκος Γιαννόπουλος: Έχουμε όραμα να κάνουμε ακόμη μεγαλύτερη την ΚΟΕ”

Ο Πρόεδρος της Ομοσπονδίας Κυριάκος Γιαννόπουλος, μιλώντας στη Γενική Συνέλευση, ανέφερε:

“Κυρίες και Κύριοι

Αγαπητοί συνάδελφοι

Είναι πράγματι ξεχωριστή μέρα η σημερινή, γιατί 3 σχεδόν χρόνια μετά την τελευταία συνάντησή μας με φυσική παρουσία, ξαναβρισκόμαστε από κοντά για την ετήσια καταστατική μας Γενική Συνέλευση.

Απορεί κανείς καμία φορά για το πόσο γρήγορα περνάει ο χρόνος, μια και σαν σήμερα συμπληρώθηκε ένας χρόνος από την τελευταία μας συνάντηση, μέσω zoom, όπου βρεθήκαμε εξ ανάγκης λόγω των συνθηκών. Πέρασε ένας χρόνος γεμάτος δημιουργία, ξεχωριστές αθλητικές και οργανωτικές επιτυχίες, μέσα σε ένα κλίμα παγκοσμίως που επηρέασε τα αθλήματα μας – λόγω της φύσης τους – περισσότερο από όλα τα σπορ.

Στην πιο δύσκολη ιστορικά περίοδο του παγκοσμίου υγρού στίβου, η ΚΟΕ σε μεγάλο βαθμό στάθηκε στο ύψος της, σε ένα περιβάλλον ιδιαίτερα ανταγωνιστικό, τόσο από πλευράς αθλητικών επιδόσεων, όσο και από πλευράς διοικητικών εξελίξεων σε παγκόσμιο και ευρωπαϊκό επίπεδο. Κοιτώντας τη συνολική εικόνα, βελτιώσαμε κατά πολύ τη θέση της Ελλάδας, σε σημείο που να θεωρούμαστε πλέον, μια δύναμη που πρωταγωνιστεί σε αθλητικό, οργανωτικό και διοικητικό επίπεδο.

Δημοσιεύθηκε ήδη, εδώ και καιρό, στην ιστοσελίδα μας, με διαφάνεια και αντικειμενικότητα ο διοικητικός απολογισμός της προηγούμενης χρονιάς. Πέρα από κάθε αμφιβολία, το πρόσημο ήταν θετικό. Οι αθλητικές επιτυχίες, συνολικά δεν έχουν προηγούμενο, γεγονός αφενός μεν του σωστού σχεδιασμού, αλλά κυρίως του διαφορετικού τρόπου λειτουργίας της Ομοσπονδίας και του οράματος που υπάρχει σε ότι αφορά την πορεία μας. Το Διοικητικό Συμβούλιο πήρε, πολλές φορές, δύσκολες αποφάσεις, αλλά πάντα με γνώμονα το κοινό όφελος, και στο σημείο αυτό θέλω να ευχαριστήσω όλα τα Μέλη για τη συμβολή τους προς αυτή την κατεύθυνση. Και βέβαια θα πρέπει να σημειώσω και την υποστήριξη των μελών-σωματείων μας, που στήριξαν τις πρωτοβουλίες, το σχεδιασμό και τις αποφάσεις μας, αποτέλεσμα των οποίων ήταν οι μεγάλες αθλητικές επιτυχίες της χρονιάς. Θέλω στο σημείο αυτό να αναφέρω κάτι που σημείωσα στην ομιλία μου στην τελετή βράβευσης των κορυφαίων αθλητών μας για το 2022. Δεν διστάζουμε να αλλάξουμε πλάνα και στρατηγική, αν κρίνουμε ότι η πορεία μας για το σωστό αποτέλεσμα θα πρέπει να σχεδιαστεί διαφορετικά. Το περιβάλλον στο οποίο ζούμε μεταβάλλεται καθημερινά και αυτό που σήμερα θεωρούμε δεδομένο, αύριο μπορεί να είναι ξεπερασμένο. Δεν θα σταματήσουμε ποτέ να ακούμε από κοντά τα προβλήματα, τις αγωνίες και τις απόψεις των μελών μας. Θα προσαρμοζόμαστε ανάλογα και θα λειτουργούμε, πάντα με γνώμονα το κοινό, και κυρίως το εθνικό συμφέρον. Θέλω να γνωρίζετε ότι είμαι ο τελευταίος που θα πει ότι δεν κάνουμε λάθη ή ότι δεν είχαμε παραλείψεις σε κάποια θέματα. Αλλά είμαι και ο πρώτος που θα προσπαθήσει να διορθώσει ή να βελτιώσει ότι χρειαστεί.

Κυρίες και Κύριοι,

Αν και έχουν αναφερθεί ορισμένα στον ήδη δημοσιευμένο διοικητικό απολογισμό, επιτρέψτε μου να κάνω εν συντομία ιδιαίτερη αναφορά σε κάποια πεπραγμένα που θεωρώ ότι λειτούργησαν προς τη σωστή κατεύθυνση και προς όφελος της κοινής μας προσπάθειας.

1. Ο ετήσιος αθλητικός προγραμματισμός για όλα τα αθλήματα μας κατατέθηκε έγκαιρα και με λεπτομέρεια – στην κολύμβηση έγινε αθλητικός προγραμματισμός για 2 χρόνια. Ευχαριστώ για αυτό όλους τους υπεύθυνους για τη μεθοδική και επαγγελματική δουλεία τους.

2. Πραγματοποιήθηκαν Καμπ προετοιμασίας σε όλα τα αθλήματα μας, με τους ομοσπονδιακούς προπονητές και τους συμβούλους παρόντες σε όλη την Ελλάδα, με καταγραφή του αθλητικού δυναμικού και επαφές με το προπονητικό δυναμικό των σωματείων. Ανταλλαγή απόψεων – προτάσεις.

3. Έγιναν αγώνες σε όλη την επικράτεια, σε όλα τα αθλήματα μας, με αποτέλεσμα τον εκσυγχρονισμό και την αγορά αθλητικού εξοπλισμού των κολυμβητηρίων, καθώς και την επικοινωνία της τοπικής αθλητικής κοινότητας με την ελίτ των αθλητών μας. Με αυτό τον τρόπο, καθιερώθηκε η ΚΟΕ ως πρωταγωνιστικός οικονομικός και αθλητικός παράγοντας μεταξύ όλων των αθλημάτων της χώρας.

4. Με ναυαρχίδα την αναβάθμιση του meeting Ακρόπολις ως μια ελίτ διοργάνωση, εξελίχθηκαν οι αγώνες κολύμβησης, όχι μόνο από την ΚΟΕ, αλλά και σε συλλογικό επίπεδο. Είμαστε χαρούμενοι γι’ αυτό, γιατί πλέον τόσο οι αγώνες στην περιφέρεια, αλλά και οι διασυλλογικοί, αποκτούν μέρα με τη μέρα ξεχωριστό ειδικό βάρος, προβολή και οργανωτική ανάπτυξη. Στο σημείο αυτό, θα ήθελα να ευχαριστήσω ιδιαίτερα, τους συνεργάτες μας στις περιφερειακές επιτροπές, και όχι μόνο, γιατί με εθελοντική δουλειά και με γνώμονα την αγάπη για τα αθλήματα μας, έδωσαν τον καλύτερό τους εαυτό για την αναβάθμιση των υπηρεσιών.

5. Μέσα από τα κανάλια επικοινωνίας της ΚΟΕ – μόνο σε livestreaming είχαμε πέρυσι 241 μεταδόσεις – έγινε ιδιαίτερη προβολή των αθλημάτων μας, με αποτέλεσμα να αυξάνουμε καθημερινά τον αριθμό των χρηστών σε Ελλάδα και στο εξωτερικό. Ενδεικτικά θα αναφέρω ότι για το 2022, το ΚΟΕ TV είχε 1.059.488 θεάσεις και παραπάνω από 4.876 ακολούθους.

Παράλληλα, η έκδοση του Ηλεκτρονικό περιοδικού της ΚΟΕ, βοήθησε στην περαιτέρω προβολή των αθλημάτων μας και φυσικά στην γνωριμία με τους αθλητές μας, τους προπονητές, τους παράγοντες και τα σωματεία μας.

6. Πραγματοποιήθηκαν σε τακτά χρονικά διαστήματα, σεμινάρια εκπαίδευσης των νέων κανονισμών. Σας αναφέρω σαν παράδειγμα ότι μόνο στην καλλιτεχνική κολύμβηση έγιναν πολύωρα σεμινάρια για 6 Σαββατοκύριακα.

7. Μόνο για το 2022, διοργανώθηκαν στη χώρα μας, 6 μεγάλα διεθνή event παγκοσμίου επιπέδου. Στο πρόγραμμα μας φέτος, έχουμε άλλες 6 διεθνείς διοργανώσεις, βάζοντας στο κάδρο των διοργανώσεων, την κολύμβηση μεγάλων αποστάσεων, όπου για πρώτη φορά στην ιστορία μας, μας ανατέθηκε τον προσεχή Σεπτέμβριο η διεξαγωγή του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος Νέων.

8. Ανάδειξη των στελεχών μας σε Παγκόσμιο και Ευρωπαϊκό επίπεδο, εκεί όπου παίρνονται οι αποφάσεις. Για πρώτη φορά στην ιστορία, η Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία Υγρού Στίβου – LEN έχει Έλληνα διευθυντή αθλημάτων.

9. Έγιναν παρεμβάσεις για την βελτίωση των συνθηκών των μελών μας όπως η πρόταση μας για το 1% του ετήσιου προϋπολογισμού των Δήμων να πηγαίνει στις μετακινήσεις των ομάδων για τα επόμενα 3 χρόνια. Χαίρομαι ιδιαίτερα που μαθαίνω πως αυτό γίνεται πράξη σε κάποιες περιφέρεις και δήμους. Ελπίζω το παράδειγμα να το ακολουθήσουν και οι υπόλοιποι. Αποφασίστηκε να αγοράζουν οι δήμοι το πετρέλαιο με τιμές κίνησης και όχι θέρμανσης, ώστε να εξοικονομούν χρήματα. Πετύχαμε διαφορετικό καθεστώς στην νησιωτική απομακρυσμένη Ελλάδα στις προσλήψεις προπονητών σε ότι αφορά τη χρονική διάρκεια. Η Υδατοσφαίριση είναι πλέον άθλημα των σχολικών πρωταθλημάτων. Επόμενος στόχος μας, είναι η εισαγωγή της καλλιτεχνικής κολύμβησης. Μετά από παρέμβασή μας, προστέθηκαν στην κολύμβηση τα αγωνίσματα 50 μέτρα πεταλούδα, υπτίου και προσθίου, καθώς και τα 800 μέτρα ελεύθερο αγοριών και τα 1.500 μέτρα ελεύθερο κοριτσιών. Μέρος της χρηματοδότησης των σχολικών αγώνων καλύπτεται από την ΚΟΕ. Δόθηκε χρηματικό ποσό με ουσιαστική παρέμβαση μας στις ομάδες Α2 Ανδρών και Γυναικών των πρωταθλημάτων υδατοσφαίρισης. Μειώσαμε τα παράβολα εγγραφών των αθλητών μας από 20€ σε 15€ και των μεταγραφών από 110€ σε 100€. Οι εγγραφές των αθλητών έως 8 ετών είναι δωρεάν και οι μεταγραφές τους 20€.

10. Το Ηλεκτρονικό δελτίο και οι on line δηλώσεις είναι πλέον γεγονός. Ξεκίνησε ήδη η εκπαίδευση των χρηστών και από τον προσεχή Σεπτέμβριο μπαίνει στη ζωή μας, προσφέροντας εξοικονόμηση σε χρόνο και σε χρήμα. Παράλληλα, είμαστε έτοιμοι στην καλλιτεχνική κολύμβηση για on line δηλώσεις και σύμφωνα με τον σχεδιασμό μας από τον προσεχή Οκτώβρη και στην κολύμβηση, όπου θα έχουμε και τα αποτελέσματα σε πραγματικό χρόνο.

11. Συμμετοχή σε κάθε πρόγραμμα της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας, όσο και της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής, μέσω της ΕΟΕ, αναβαθμίσεις υπηρεσιών, αθλητικού εξοπλισμού, τεχνογνωσίας, Erasmus. Ξεκινάει ο δεύτερος κύκλος σύντομα με συμμετοχή μιας περιφέρειας και ενός κράτους που συνορεύει μαζί μας.

12. Ο Προπονητικός σχεδιασμός των αθλημάτων μας για την πρόκριση στους Ολυμπιακούς Αγώνες στο Παρίσι, έχει ολοκληρωθεί. Είμαστε πλέον στην αρχή της χρονικής περιόδου των προκρίσεων και πηγαίνουμε σύμφωνα με το σχεδιασμό μας. Δίνουμε στους αθλητές και στους προπονητές μας τις καλύτερες δυνατές συνθήκες προετοιμασίας, σύμφωνα πάντα με τα οικονομικά μας δεδομένα.

13. Συνεργασία με την τοπική αυτοδιοίκηση Α και Β βαθμού. Στο βαθμό που μας επιτρέψαν οι καταστάσεις, είχαμε συνεργασία με τους Δήμους για την αναβάθμιση των κολυμβητήριων. Προσπαθήσαμε τα κολυμβητήρια που λειτουργούν εποχιακά, να παραμείνουν περισσότερο καιρό ανοιχτά, από ότι είναι προγραμματισμένο. Δεν τα καταφέραμε πάντοτε. Αλλά τουλάχιστον τα κολυμβητήρια μας στον μεγαλύτερο βαθμό λειτούργησαν φέτος – ίσως και λόγω καιρού – τη στιγμή που στην Ευρώπη πολλά έκλεισαν. Στους επόμενους μήνες, 2 τουλάχιστον κολυμβητήρια ελπίζουμε να παραδοθούν προς χρήση, στη Δράμα και στη Λαμία. Στόχος μας είναι την επόμενη χρονιά, να δοθεί η δυνατότητα, ώστε κολυμβητήρια που λειτουργούν εποχιακά, να έχουν μεγαλύτερη χρονική διάρκεια λειτουργίας, προς όφελος της τοπικής κολυμβητικής κοινότητας.

14. Νέος χορηγός – Deloitte

15. Κολύμβηση Μεγάλων Αποστάσεων – Open Water Swimming : νέο άθλημα στην ΚΟΕ

16. Τεχνική Κολύμβηση στο πρόγραμμα των Μεσογειακών Αγώνων

17. Ανάπτυξη των Masters

18. Νέα εταιρική ταυτότητα στην ΚΟΕ.

Αγαπητοί συνάδελφοι,

Η προσπάθεια του Διοικητικού Συμβουλίου και του προσωπικού της Ομοσπονδίας είναι η αδιάκοπη, μπροστά στις απαιτήσεις της δύσκολης χρονικής περιόδου που ζούμε. Αυτό όμως μας δίνει δύναμη και ενέργεια. Η συνεργασία με τα σωματεία μας είναι ο ακρογωνιαίος λίθος της ΚΟΕ. Δεν θα σταματήσουμε να ακούμε και να προχωράμε.

Έχουμε ένα όραμα, να κάνουμε την Ομοσπονδία μεγαλύτερη με περισσότερα δελτία αθλητών, που είναι η δύναμη μας, με ποιοτικούς και αντικειμενικούς αγώνες, αλλά και με συνεχή προσπάθεια εξεύρεσης πόρων για καλυτέρευση των συνθηκών. Θέλουμε η ΚΟΕ να γίνει μεγαλύτερη ακόμη περισσότερο και στο εξωτερικό. Με ένα σχέδιο που αρχίσαμε σιγά – σιγά να εφαρμόζουμε, θέλουμε η ΚΟΕ να γίνει ο πυρήνας για συνεργασία με τρίτες χώρες, σε ότι αφορά προετοιμασίες στην πατρίδα μας, τεχνογνωσίας και ανθρώπινου δυναμικού.

Μέσα από αυτή τη διαδρομή μου σε πολλές πόλεις και νησιά της Ελλάδας – υπόσχομαι να προσπαθήσω να επισκεφθώ ακόμα περισσότερες – γνώρισα ανθρώπους με μεράκι και αγάπη για τον Υγρό Στίβο, που βοήθησαν και βοηθούν, από τον ελεύθερο χρόνο τους αφιλοκερδώς, στην καθημερινότητα της Κολυμβητικής Ομοσπονδίας. Πολλά από όσα αναφέρθηκαν πιο πάνω οφείλονται σε αυτούς. Τους ευχαριστώ πολύ».

Keywords
κοε, κοε, on line, ολυμπιακοί αγώνες, ευχαριστώ πολύ, water, νέα, ελλαδα, γνώμονα, len, πετρελαιο, συμμετοχή, εοε, erasmus, καιρος, δραμα, λαμια, κινηση στους δρομους, αποτελεσματα δημοτικων εκλογων 2010, εκλογες 2010 αποτελεσματα , αποτελεσματα περιφερειακων εκλογων, εκλογικα αποτελεσματα, πετρελαιο θερμανσης, παγκόσμια ημέρα της γυναίκας 2012, Καλή Χρονιά, θεμα εκθεσης 2012, αυτοδιοικηση, αποτελεσματα, χωρες, δουλεια, δωρεαν, νησια, προγραμμα, σαν σημερα, σημερινη, υψος, φυσικη, αγαπη, αγορα, αγωνες, γεγονος, γινει, γινεται, γνώμονα, γνωριμια, δεδομενο, διαστημα, δυναμη, δυνατοτητα, δηλωσεις, δοθει, δυναμικο, δοθηκε, εγινε, εγγραφες, υπαρχει, εκθεση, εκπαιδευση, ενεργεια, εοε, επικοινωνια, ετων, ευρωπη, ζωη, ιδιο, θετικο, εικονα, ομιλια, κυκλος, κλιμα, λαθη, μηνες, μονα, παντα, οραμα, οφελος, παρουσιαση, παρισι, περιβαλλον, πεταλουδα, προβληματα, προσληψεις, σεμιναρια, συντομα, συμμετοχή, σχεδιο, ταυτοτητα, τοπικη αυτοδιοικηση, υδατοσφαιριση, φυσικα, φορα, χρημα, χρονος, χρονικα, water, erasmus, εθνικο, χωρα, ιδιαιτερα, υγρο, len, μπροστα, ομαδες, on line, σωστο, θελω να, θεματα, ξεκινησε
Τυχαία Θέματα