Κάρλος Βινίσιους: Στη σκιά του Χάρι Κέιν

Κάρλος Βινίσιους: Στη σκιά του Χάρι ΚέινsdimolitΠαρ, 11/13/2020 - 19:04

Ο Βραζιλιάνος Κάρλος Βινίσιους είναι μια ρεζέρβα πολυτελείας που ήρθε στη Τότεναμ για να ξεκουράζει και να κάνει τα ρεπό του Χάρι Κέιν. Ο Κάρλος Βινίσιους αποχώρησε από τη Μπενφίκα για να παίξει με τη μορφή δανεισμού στη Τότεναμ. Ο Ζοζέ Μουρίνιο εκμεταλλεύτηκε τις γνωριμίες και τις καλές σχέσεις που διατηρεί με τις ομάδες της πατρίδας του και τσίμπησε ακόμα ένα αετό από τη Λισαβώνα.

Ο Πορτογάλος μάνατζερ την περσινή χρονιά που ήρθε

και αντικατέστησε τον Μαουρίσιο Ποτσετίνο έκανε κάποιες βιαστικές διορθωτικές κινήσεις που πίστεψε πως θα βοηθήσουν στο έργο του. Ο 21χρονος συμπατριώτης του Γκέντσον Φερνάντες, ήταν μια από αυτές. Ήρθε σαν εξτρέμ και δανεικός για 18 μήνες. Έπαιξε μόλις 7 φορές στο πρωτάθλημα, 2 στην Ευρώπη και τέλος. Σε ορισμένες μάλιστα αναγκαζόταν να παίξει και ως δεξί μπακ χωρίς επιτυχία. Εδώ δεν χρησιμοποιεί τον Ντέλε Άλι, θα βάλει ένα νεαρό με ελάχιστη εμπειρία που ήρθε από ένα κατώτερο πρωτάθλημα.

Την επόμενη χρονιά είχε περισσότερο χρόνο να δουλέψει πιο σοφά τις μεταγραφικές κινήσεις και δεν έφερε και λίγους. Τα πάντα πήρε στο βόρειο Λονδίνο ώστε να οδηγήσουν τη Τότεναμ στα υψηλά πατώματα της Πρέμιερ Λιγκ και της Ευρώπης. Αγόρασε παίκτες σε όλες τις θέσεις, όλοι με κανονική αγορά, εκτός από έναν, τον Κάρλος Βινίσιους. Ήταν ο μοναδικός καθαρός φορ που ήρθε δανεικός για να ξεκουράζει τον Κέιν ή να κληθεί να τον αντικαταστήσει σε περίπτωση που τραυματιστεί ή θελήσει ο Μουρίνιο να ξεκουράσει τον υπερπολύτιμο επιθετικό του.

Γεννημένος στη Βραζιλία ξεκίνησε τα πρώτα του βήματα στις ακαδημίες της Γκόιας και σε ηλίκια 14 ετών άρχισε να παίρνει τις ευκαιρίες του σαν κεντρικός αμυντικός. Περιπλανήθηκε στην δεύτερη κατηγορία της χώρας, σε μικρές ομάδες της Βραζιλίας και της Πορτογαλίας μέχρι να εμφανιστεί η Νάπολι που για να προσφέρει 4 εκατομμύρια. Ο Βινίσιους πήρε κανονικά μέρος στην προετοιμασία, αγωνίστηκε στα φιλικά αλλά δεν έπεισε. Επέστρεψε στην Πορτογαλία και δόθηκε δανεικός στη Ρίο Άβε, εντυπωσίασε με 12 γκολ σε 19 συμμετοχές, από εκεί έκανε το βήμα για τη Μονακό όπου βοήθησε να παραμείνει στη κατηγορία και την επόμενη χρονιά εξασφάλισε πενταετές συμβόλαιο με τη Μπενφίκα.

Αμέσως προσαρμόστηκε σε μια χώρα που γνώριζε πολύ καλά και κατευθείαν έδεσε με τους υπόλοιπους συμπαίκτες και προπονητή του. Τα γκολ δεν άργησαν να έρθουν, σε ένα πρωτάθλημα με χαλαρές άμυνες, όμως η αξία του αναγνωρίστηκε. Σε 47 εμφανίσεις έβαλε 24 γκολ, ενώ την περσινή χρονιά πήρε το βραβείο του κορυφαίου σκόρερ στο πρωτάθλημα με 19 γκολ. Τον Οκτώβριο του 2020, ο Μουρίνιο τον έφερε στο Λονδίνο μέχρι το τέλος της σεζόν για 3 εκατομμύρια.

Στην Πρέμιερ Λιγκ έκανε ντεμπούτο όταν αγωνίστηκε ως αλλαγή στην αναμέτρηση με τη Γουέστ Μπρομ στο Χόθορνς, με τη Τότεναμ να ψάχνει το γκολ, σε ένα ματς που πιέστηκε για να το βρει. Ο Βραζιλιάνος ήρθε από τον πάγκο παρέα με τον συμπατριώτη του και φιλαράκι του Λούκας Μόουρα, στο 78ο λεπτό για να γεμίσει την περιοχή. Στο ενεργητικό του είχε ένα καλό σουτ προς την εστία (1 σουτ σε 12 λεπτά, ο Άντονι Μαρσιάλ δεν έχει σουτ εντός εστίας σε 290 λεπτά) και η παρουσία του έγινε αισθητή από την άμυνα της Μπρόμιτς. Το γκολ ήρθε στο 88ο λεπτό από τον Κέιν, όμως η κίνηση του Μουρίνιο να τον ρίξει στο ματς αποδείχθηκε σωστή.

Ο Μουρίνιο τον έχει χρησιμοποιήσει και στις τρεις πρώτες αγωνιστικές του Europa League έχοντας αγωνιστεί συνολικά 176 λεπτά. Γκολ δεν έχει προλάβει να πετύχει, αλλά έχει μοιράσει δύο ασίστ, δεν έχει βγάλει 90λεπτο ακόμα, αλλά θα έρθει η ώρα του. Η σεζόν είναι τεράστια. Τα δύσκολα ακολουθούν. Το Europa αρέσει στο Μουρίνιο, το έχει αποδείξει στο παρελθόν. Ο Βινίσιους μπορεί να βοηθήσει, αλλά από τον πάγκο. Όσο υπάρχει Χάρι Κέιν στην ομάδα, σέντερ φορ δεν παίζει κανείς εκτός του Άγγλου. Στα φτερά απίθανο να παίξει, αλλά ούτως ή άλλως δεν χωράει γιατί υπάρχει συνωστισμός (Μπέρχβαϊν, Μπέιλ, Μόουρα, Σον, Λαμέλα). Ο Βινίσιους είναι μια πολυτελή κίνηση από τον πάγκο, παιχνίδια θα πάρει καθώς υπάρχει και το κύπελλο. Ο Μουρίνιο θα τον στηρίξει, εκτός αν έχει την ίδια τύχη με τον Γκέντσον Φερνάντες, που ήρθε, έπαιξε σε άλλη θέση και χάθηκε...

 

ΑΓΓΛΙΑ - Premier League - ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ Tottenham Hotspur - Ποδόσφαιρο Off Off sdimolit Off Off ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ Tottenham Hotspur ΑΓΓΛΙΑ Ο Βραζιλιάνος Κάρλος Βινίσιους είναι μια ρεζέρβα πολυτελείας που ήρθε στη Τότεναμ για να ξεκουράζει και να κάνει τα ρεπό του Χάρι Κέιν. Article publish on Παρ, 11/13/2020 - 19:04 Article hide updated date On Article is longform Off
Keywords
Τυχαία Θέματα