Κάποτε στο Χόλιγουντ: Ο διαβόητος Τσαρλς Μάνσον και η παρανοϊκή του αίρεση

Στην νέα ταινία του Κουεντίν Ταραντίνο «Once Upon a Time in Hollywood», ένας ηθοποιός και ένας και κασκαντέρ (που υποδύoνται ο Λεονάρντο Ντι Κάπριο και ο Μπραντ Πιτ αντίστοιχα), ζουν δίπλα στην όμορφη ηθοποιό Σάρον Τέιτ (Μάργκοτ Ρόμπι).

Βρισκόμαστε στο καλοκαίρι του 1969 και αυτό που κανένας

από τους χαρακτήρες δεν γνωρίζει είναι ότι η Τέιτ και πέντε ακόμα άτομα σύντομα θα δολοφονηθούν βίαια από τα μέλη της «οικογένειας Μάνσον», την αίρεση στην οποία ήταν ηγέτης ο Τσαρλς Μάνσον, που θα γινόταν για πολλούς το τελευταίο σύμβολο της σκοτεινής πλευράς της δεκαετίας του 1960.

Ποιος ήταν ο Τσαρλς Μάνσον

Γεννημένος το 1934 στο Οχάιο από την ανήλικη Καθλίν Μάντοξ, πέρασε τα πρώτα χρόνια της ζωής του με συγγενείς και αργότερα μπαινοβγαίνοντας σε ιδρύματα. Σε ηλικία περίπου είκοσι χρονών παντρεύτηκε δύο φορές και απέκτησε έναν γιο. Ο Μάνσον είχε πάθει ιδρυματισμό σε τέτοιο βαθμό που κατά την απελευθέρωσή του από μια φυλακή της Καλιφόρνιας το 1967, ζήτησε από τον φύλακα αν μπορεί να παραμείνει.

Ωστόσο τελικά μετανάστευσε στο Μπέρκλεϊ και στη συνέχεια στο Σαν Φρανσίσκο, πόλεις που πλημμύριζαν με τους νέους που ήθελαν να κάνουν ένα νέο ξεκίνημα στη ζωή τους εκείνη την εποχή. Ως μεγαλύτερος σε σχέση με την πλειοψηφία, συγκέντρωσε μια μικρή ομάδα οπαδών (σχεδόν εξ ολοκλήρου από γυναίκες) και το 1968 μετακινήθηκε μαζί με τους οπαδούς του στο Λος Άντζελες για να ακολουθήσει μουσική σταδιοδρομία, έχοντας μάθει να παίζει κιθάρα στη φυλακή. Τα εργαλεία πειθούς του ήταν οι χαλαροί κοινωνικοί κώδικες στα τέλη της δεκαετίας του 1960 που ακολουθούσαν οι χίπις και η ικανότητά του να λέει στους άλλους αυτό που θέλουν να ακούσουν.


Διαβάστε όλο το θέμα στο TVXS.gr
Keywords
Τυχαία Θέματα