Καντονά: «Καλός, αλλά δεν κάνει για τη Γιουνάιτεντ»

Ο Ερίκ Καντονά άφησε αιχμές κατά του Ζοσέ Μουρίνιο για τον τρόπο με τον οποίο αγωνίζεται η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και άσκησε κριτική για την τακτική του Πορτογάλου τεχνικού. Ο παλαίμαχος ποδοσφαιριστής των «κόκκινων διαβόλων» υπογράμμισε πως ο Μουρίνιο είναι καλός και του αρέσει, όμως δεν κάνει για την ομάδα του.

Αρχικά, ο Καντονά τόνισε στην εφημερίδα «Daily Mail»: «Κάποια στιγμή θα έρθουν και οι νίκες για την Γιουνάιτεντ, είμαι απόλυτα πεπεισμένος πως θα συμβεί αυτό. Όμως ο τρόπος που παίζει δεν είναι
καθόλου καλός. Είναι λάθος. Καμία διασκέδαση, καμία δημιουργικότητα. Μου αρέσει ο Μουρίνιο. Έχει καλή προσωπικότητα, όχι όμως για την Γιουνάιτεντ. Θα έπρεπε να έχουν προπονητή τον Γκουαρδιόλα. Θα έπρεπε να είναι εκεί αλλά κάνει μαγικά με άλλο σύλλογο, που δεν μπορώ να πω το όνομά του».

Και συμπλήρωσε στη συνέχεια: «Εντάξει, να το πω το όνομα. Αναφέρομαι στην Μάντσεστερ Σίτι. Εντάξει, αστειεύομαι αλλά η αλήθεια είναι πως η Σίτι παίζει πολύ ωραίο ποδόσφαιρο. Νομίζω πως ο Γκουαρδιόλα έπρεπε να είναι στην Γιουνάιτεντ. Είναι το πνευματικό παιδί του Γιόχαν Κρόιφ. Έπαιξε υπό τις οδηγίες του Κρόιφ στην Μπαρτσελόνα και έμαθε τα πάντα από εκείνον. Είναι το μοναδικό άτομο που θα έπρεπε να βρίσκεται στην Γιουνάιτεντ. Όχι το μοναδικό, υπάρχω και εγώ! Θα ήθελα να είμαι προπονητής. Εάν με καλούσαν, θα πήγαινα. Ξέρουν που να με βρουν. Με μένα η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ θα άρχιζε να παίζει δημιουργικό ποδόσφαιρο και πάλι. Θα ήταν ωραίο για τον κόσμο, όπως συνέβαινε και με τον Άλεξ Φέργκιουσον. Επέτρεπε στους παίκτες να είναι δημιουργικοί, όλοι νιώθαμε ξεχωριστοί με αυτόν, Ήταν καλός άνδρας, καλός ηγέτης».
Keywords
Τυχαία Θέματα