Ιτούδης: «Αν δούλευα στην εθνική, θα έθετα σε κίνδυνο το συμφέρον της ΤΣΣΚΑ»

Στην παράλληλη διεξαγωγή αγώνων της Euroleague και των εθνικών ομάδων απέδωσε ο Δημήτρης Ιτούδης την άρνησή του να αναλάβει τη θέση του ομοσπονδιακού προπονητή.

Σε συνέντευξη που παραχώρησε στην ιστοσελίδα της VTB League, o τεχνικός της ΤΣΣΚΑ Μόσχας επανήλθε, μετά από σχετική ερώτηση, στους λόγους, για τους οποίος δεν επήλθε συμφωνία ανάμεσα
σε εκείνον και την Ελληνική Ομοσπονδία Καλαθοσφαίρισης (ΕΟΚ) πριν λίγους μήνες.

«Αν δούλευα στην εθνική, θα έθετα σε κίνδυνο το συμφέρον της ΤΣΣΚΑ» εξήγησε ο προπονητής της πρωτοπόρου «ομάδας του στρατού» στο βαθμολογικό πίνακα της Euroleague, μετά από 23 αγωνιστικές.

Συγκεκριμένα, ο Δημήτρης Ιτούδης τόνισε αναφορικά στην πρόταση που του είχε γίνει από τον πρόεδρο της ΕΟΚ, Γιώργο Βασιλακόπουλο:

«Το θέμα συζητήθηκε λεπτομερώς και με σοβαρότητα. Όμως, δεν εξαρτήθηκαν όλα από εμένα. Με βάση τα δεδομένα που υπάρχουν στο μπάσκετ σήμερα, που γίνονται δηλαδή παιχνίδια για τον σύλλογο και για την Εθνική το ίδιο διάστημα, κανένας προπονητής δεν μπορεί να συνδυάσει και τα δύο πόστα. Στο ποδόσφαιρο η εικόνα είναι εντελώς διαφορετική. Δυστυχώς, σε εμάς υπάρχουν διαφορές που θα συνεχίσουν να υφίστανται, όσο δεν υπάρχει αμοιβαία κατανόηση ανάμεσα σε FIBA και Euroleague. Αν δούλευα στην Εθνική, θα έθετα σε κίνδυνο το συμφέρον της ομάδας μου. Αυτό δεν θα μπορούσα να το επιτρέψω. Απλά δεν γίνεται να δουλέψει κάτι τέτοιο, είναι αδύνατο. Όλη μου η ενέργεια και η αφοσίωση ανήκει στην ΤΣΣΚΑ».
Keywords
Τυχαία Θέματα