Ήταν εκεί στον 100ο τίτλο του Βασιλιά (video)

Έγραψε ιστορία ο Ρότζερ Φέντερερ! Επικρατώντας του Στέφανου Τσιτσιπά με 6-4, 6-4 στον τελικό ΑΤΡ 500 του Ντουμπάι, κατέκτησε τον 100ο τίτλο της καριέρας του!

Στη δύση της καριέρας του Βασιλιά του παγκόσμιου τένις και σε ένα τόσο ξεχωριστό ματς για την ιστορία του αθλήματος, ήταν εκεί ο Τσιτσιπάς, το αστέρι του μέλλοντος. Μην ξεχνάτε πως για τους ειδικούς του αθλήματος, θεωρείται ο διάδοχος του Φέντερερ.

Θα πρέπει να σημειωθεί πως ο 37χρονος Ελβετός τενίστας έγινε μόλις ο δεύτερος τενίστας στην ιστορία του αθλήματος που από το
1968 (στην open era) φθάνει τους 100 τίτλους. Τους περισσότερους, 109, τους κατέχει ο βετεράνος, Τζίμι Κόνορς.

Ο τελικός κρίθηκε στις λεπτομέρειες, καθώς ο Ελβετός τενίστας έσπασε μόλις δύο φορές το σερβίς του Έλληνα πρωταθλητή στον τελικό. Αρχικώς, στο πρώτο γκέιμ του αγώνα, όπου ο Τσιτσιπάς έκανε αβίαστα λάθη. Το δεύτερο μπρέικ του πέτυχε στο ένατο γκέιμ του δεύτερου σετ.

Παρά το γεγονός πως ο 20χρονος Τσιτσιπάς προηγήθηκε με 30-0, έκανε σειρά λαθών και έδωσε τη δυνατότητα στον σπουδαίο αντίπαλό του να πάρει τέσσερις συνεχόμενους πόντους και να προηγηθεί με 5-4. Στη συνέχεια αξιοποίησε το σερβίς του και έφθασε στη νίκη.

Ο Φέντερερ τελείωσε το ματς με 24 winners και 15 αβίαστα λάθη, ενώ ο Τσιτσιπάς που εμφάνισε σημάδια κόπωσης από τα συνεχόμενα παιχνίδια (ήταν το ένατο σε ένδεκα μέρες) είχε 18 winners και 20 αβίαστα λάθη.

A court-side moment like no other

Inside the stadium for @rogerfederer’s century win...#RF100 pic.twitter.com/2As1fvxgrj

Tennis TV (@TennisTV) March 2, 2019

What a reaction from the @DDFTennis crowd!

Keywords
Τυχαία Θέματα