Ίντερ-Μπαρτσελόνα 4-3 (κ.δ. 3-3): Ασύλληπτο ματς, στον τελικό οι “νερατζούρι”

Δεκατρία γκολ ο τελικός απολογισμός δύο ημιτελικών που θα μείνουν στην ιστορία του Champions League. Οι δύο ομάδες ισοφάρισαν το μεγαλύτερο σκορ σε νοκ άουτ αγώνες όσα επετεύχθησαν στους ημιτελικούς της Λίβερπουλ με τη Ρόμα το 2017/18, καθώς και στο συντριπτικό συνολικό σκορ 12-1 της Μπάγερν επί της Σπόρτινγκ στη φάση των «16» την περίοδο 2008/09.

Χωρίς εκπλήξεις παρατάχτηκαν οι δύο ομάδες στον αγωνιστικό χώρο, με τον Ρόμπερτ Λεβαντόφσκι να επιστρέφει στην αποστολή των Καταλανών, μετά από απουσία τεσσάρων αγώνων λόγω τραυματισμού.

ΣΤΟ ΙΔΙΟ ΕΡΓΟ ΘΕΑΤΕΣ…

Η Ίντερ προειδοποίησε για πρώτη φορά στο 21ο λεπτό, με την απόκρουση του Σέζνι στο σουτ του Μπαρέλα και δευτερόλεπτα αργότερα άνοιξε το σκορ, με τον Ντιμάρκο να κλέβει τη μπάλα και τον Ντούμφρις, μετά τα δύο γκολ και την μία ασίστ στο πρώτο παιχνίδι, να προσθέτει άλλη μία τελική πάσα, για το 8ο γκολ του Λαουτάρο Μαρτίνες στη διοργάνωση. Η Μπαρτσελόνα είχε την κατοχή όπως αναμενόταν, αλλά δεν μπορούσε να δημιουργήσει ιδιαιτέρους κινδύνους στην εστία του Ζόμερ (μόλις μία τελική στην εστία) και μοναδική καλή στιγμή την ευκαιρία του Ντάνι Όλμο στο 24ο λεπτό, με τους «μπλαουγκράνα να διαμαρτύρονται για χέρι του Ατσέρμπι στην ίδια φάση.

Όπως συνέβη και στον πρώτο αγώνα, η Ίντερ απέκτησε προβάδισμα δύο τερμάτων λίγο πριν από τη λήξη του πρώτου ημιχρόνου. Ο Κουμπαρσί ανέτρεψε τον Λαουτάρο Μαρτίνες, ο Μαρτσίνιακ με τη βοήθεια του VAR, υπέδειξε την παράβαση και ο Τσαλχάνογλου ευστόχησε στο πέναλτι, για το 2-0 στις καθυστερήσεις.

ΑΝΑΤΡΟΠΗ ΣΤΗΝ ΑΝΑΤΡΟΠΗ ΚΑΙ… ΚΟΝΤΡΑ ΑΝΑΤΡΟΠΗ ΣΤΗΝ ΠΑΡΑΤΑΣΗ

Το ερώτημα που πλανιόταν λοιπόν στην ανάπαυλα ήταν, αν θα μπορούσε πάλι η Μπαρτσελόνα να επιστρέψει στο ματς. Μέσα σε έξι λεπτά το έργο επαναλήφθηκε! Στο 54ο λεπτό με ωραίο δεξί πλασέ στην κίνηση του Γκαρθία και στο 60΄ με κοντινή κεφαλιά του Ντάνι Όλμο, για το 2-2, από ισάριθμες ασίστ του Μαρτίν. Μάλιστα στο 77΄, «άγγιξε» την πλήρη ανατροπή. Ο Γιαμάλ, πλαισιωμένος από τρεις παίκτες της Ίντερ, βρήκε με κάποιο τρόπο τον χώρο να σουτάρει, αλλά ο Ζόμερ «εκτοξεύτηκε» στη δεξιά του γωνία και έδιωξε σε κόρνερ.

Το φινάλε του 90λεπτου στο Σαν Σίρο ήταν ασσύληπτο! Στο 87ο λεπτό, ο Ραφίνια έκανε το 3-2 και έσπασε ένα ασύλληπτο ρεκόρ του παίκτη με τις περισσότερες συμμετοχές σε γκολ σε μία σεζόν του Champions League. Το ρεκόρ κατείχε ο Κριστιάνο Ρονάλντο με 17 γκολ και 4 ασίστ με τη Ρεάλ τη σεζόν 2013-14. Ο Βραζιλιάνος επιθετικός με το γκολ που πέτυχε ισοφάρισε αυτό το ρεκόρ, με 12 γκολ και 9 ασίστ.

Η Ίντερ που είχε δεχτεί μόνο πέντε γκολ σε 12 παιχνίδια Champions League εφέτος, σε μόλις 180 λεπτά δέχτηκε 6 γκολ από τους Καταλανούς. Οι «νερατζούρι όμως αποδείχτηκαν πιο… εφτάψυχοι, από την εφτάψυχη Μπαρτσελόνα. Στο 3ο λεπτό των καθυστερήσεων ο Ατσέρμπι ισοφάρισε και οδήγησε αυτόν τον εκπληκτικό ημιτελικό στην παράταση, ενώ λίγο πριν την ισοφάριση, η ομάδα του Φλικ είχε δοκάρι με τον Γιαμάλ για ο 4-2!

Στο 9ο λεπτό της παράτασης, ο Φρατέζι μέσα σε πανζουρλισμό στις εξέδρες έγραψε το τελικό 4-3. Η Μπαρτσελόνα έχει χάσει πλέον και τα πέντε τελευταία εκτός έδρας παιχνίδια της σε ημιτελικούς του Champions League, με την Ίντερ να παίρνει το εισιτήριο για τον 3ο τελικό της ιστορίας της.

ΙΝΤΕΡ: Ζόμερ, Μπίσεκ (71′ Νταρμιάν), Ατσέρμπι, Μπαστόνι, Ντάμφρις (108′ Ντε Φράι), Μπαρέλα, Τσαλχάνογλου (79′ Ζιελίνσκι), Μικίταριαν (79′ Φρατέζι), Ντιμάρκο (55′ Αουγκούστο), Λαουτάρο Μαρτίνες (71′ Ταρεμί), Τουράμ

ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΑ: Σέζνι, Γκαρθία (98′ Φορτ), Κουμπαρσί (106′ Γκάβι), Μαρτίνεθ (76′ Αραούχο), Μαρτίν, Ντε Γιονγκ, Πέδρι (106′ Βίκτορ), Γιαμάλ, Όλμο (83′ Λόπεθ), Ραφίνια, Τόρες (90+1′ Λεβαντόβσκι)

Keywords