Ηλ. Παπαθεοδώρου «Πιο ουσιαστικά συμπεράσματα παίζοντας όλοι μαζί»


Λίγη ώρα μετά το τέλος της νικηφόρας, φιλικής αναμέτρησης για την ομάδα του, ο Ηλίας Παπαθεοδώρου σχολίασε την εμφάνιση της ομάδας του και τοποθετήθηκε για όλα τα θέματα που την απασχολούν. Οπως χαρακτηριστικά ανέφερε: «Ηταν ένα ακόμα σημαντικό παιχνίδι για εμάς στο πλαίσιο της προετοιμασίας μας. Παρόλο ότι την τελευταία εβδομάδα, είχαμε πάρα πολλά θέματα τραυματισμών, πολλά παιδιά χθες έκαναν για πρώτη μέρα προπόνηση και σήμερα έπαιξαν, ήταν απαραίτητο όμως, να δούμε την ομάδα, σχετικά μαζεμένη. Εχουμε βγάλει κάποια
συμπεράσματα, προσμετράμε το γεγονός ότι χθες, η αντίπαλος μας έπαιξε ένα φιλικό παιχνίδι αργά και σίγουρα παρουσιάστηκε με λιγότερες δυνάμεις από αυτές που είχε χθες. Για μας, το σημαντικότερο ήταν ότι είδαμε πράγματα που έχουμε δουλέψει στην προπόνηση, είδαμε παίκτες να επιστρέφουν υγιείς και θέλουμε να συνεχίσουμε την προετοιμασία μας, έχοντας πρώτα από όλα, όλο το υλικό μας από Δευτέρα μαζεμένο. Ταυτόχρονα, να βγάλουμε πιο ουσιαστικά συμπεράσματα παίζοντας πλέον όλοι μαζί».

- Σε τί θεωρείτε πως υστερεί αυτή τη στιγμή η ομάδα σ’ επίπεδο στοιχείων;

«Σίγουρα ο ρυθμός μας ακόμα δεν είναι υψηλός. Επειδή δεν έχουμε καταφέρει να κάνουμε πολλές προπονήσεις όλοι μαζί, δεν έχουμε αναπτύξει όπως πρέπει και σε συνέχεια, τις επιθέσεις. Εχουμε κάποια καλά σημάδια αλλά έχουμε και αρκετά μεγάλα κενά. Σίγουρα, έχουμε και πάρα πολλά πράγματα που πρέπει να βελτιώσουμε στην ομαδική μας λειτουργία στην άμυνα, σε σύνθετες καταστάσεις που δεν τα έχουμε προπονήσει ακόμα».

- Γενικότερα τί σας λείπει αυτή τη στιγμή;

«Υπάρχουν πάρα πολλά πράγματα που λείπουν αυτήν τη στιγμή, για να είμαστε ειλικρινείς. Είμαστε στη μέση της προετοιμασίας μας. Ο ρυθμός είναι κάτι το πολύ σημαντικό για εμάς, γιατί εκεί οφείλεται και κάποια έλλειψη συγκέντρωσης που είχαμε, κάποια μικρά κενά διαστήματα. Στο τέλος του πρώτου ημιχρόνου, δεχτήκαμε ένα σερί 0-10. Κάποια πράγματα στη λειτουργία μας στην άμυνα μας, σε μικρές λεπτομέρειες. Υπάρχουν αρκετά μικρά πράγματα που σε έναν επίσημο αγώνα θα φανούν και θα μας δημιουργήσουν προβλήματα. Ελπίζουμε ότι οι επόμενες περίπου 20 ημέρες που έχουμε, θα μας φανούν πάρα πολύ χρήσιμες για να περιορίσουμε τα προβλήματα αυτά και να φανούμε όσο το δυνατόν πιο έτοιμοι στο ξεκίνημα».

- Εχετε αποφασίσει αν θα εξαντλήσετε τη δυνατότητες χρησιμοποίησης του αριθμού των ξένων;

«Θα δούμε και την επόμενη εβδομάδα τα φιλικά μας και θα πάρουμε μετά μια απόφαση».

- Η προσαρμογή των παικτών χωρίς πρότερη εμπειρία από το ευρωπαϊκό μπάσκετ είναι πάντα ένα θέμα. Πώς εξελίσσεται η αντίστοιχη των δικών σας;

«Προσπαθούν πάρα πολύ. Ολη η ομάδα προσπαθεί να τους δώσει να καταλάβουν ότι η Ευρώπη, είναι ένα διαφορετικό πράγματα από το κολεγιακό μπάσκετ. Υπάρχουν καλές και κακές στιγμές, αλλά θεωρώ ότι με την υπομονή που δείχνουμε εμείς και με τη διάθεση που δείχνουν αυτοί, ότι θα μπορέσουμε κάποια στιγμή, να βρούμε ακριβώς τη λύση που θέλουμε ώστε να παρουσιαστούν όσο το δυνατόν πιο έτοιμοι. Σίγουρα, χρειάζεται χρόνος. Δεν είναι εύκολο. Ενας μήνας δεν αρκεί. Η ομάδα, όμως, έχει ένα τέτοιο ρόστερ που μπορεί θεωρώ να υποστηρίξει και να περιμένει κάποιους πιο κοντά στα δεδομένα που θέλουμε εμείς».

- Οι πρώτες σας εντυπώσεις από το πλέον νέο στέλεχος της ομάδας, τον Γκάρετ;

«Εχει δύο πλεονεκτήματα. Το ένα είναι ότι εκ φύσεως είναι ένας πάρα πολύ καλός αθλητής. Μένοντας έξω τρεις μήνες, είναι σαν να μην έχει μείνει έξω αθλητικά. Το δεύτερο κομμάτι, είναι ότι είναι ένα πάρα πολύ έξυπνο παιδί. Και η δική μου η έκπληξη είναι ότι έχει πάρα πολλά πράγματα που θυμάται από τη συνεργασία μας, μέσα από τη φιλοσοφία που είχαμε στην ομάδα της Κηφισιάς. Είναι ένα έξυπνο παιδί, αντιλαμβάνεται γρήγορα κάποια πράγματα. Ηταν τυχερός γιατί έχουμε πολλές απουσίες, οπότε πήρε πολύ χρόνο και στις προπονήσεις και στο προηγούμενο φιλικό. Επειδή έχει αντίληψη προσαρμόζεται γρήγορα».
Keywords
Τυχαία Θέματα