Η Σλάβια Πράγας έχει πλέον τον πρώτο λόγο (video)

Σημαντική νίκη πέτυχε η Σλάβια Πράγας στο «Κονσταντίν Ραντουλέσκου» της Ρουμανίας. Η νταμπλούχος Τσεχίας, που κατέπληξε την περυσινή σεζόν με την παρουσία της στα προημιτελικά του Γιουρόπα Λιγκ, επικράτησε με σκορ 1-0 της ρουμανικής Κλουζ και έκανε σημαντικό βήμα πρόκρισης στους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ.

Όλα κρίθηκαν από πολύ νωρίς στο παιχνίδι, με το γκολ που πέτυχε ο Λούκας Μάζοπουστ στο 28ο λεπτό. Η Σλάβια έχει «χτίσει» καλή παράδοση, παραμένοντας αήττητη σε 7 ματς κόντρα σε ρουμανικές ομάδες.

Η
Κλουζ έκανε την υπέρβαση στον προηγούμενο γύρο και άφησε εκτός της Σέλτικ, αλλά δεν κατάφερε απέναντι σε μία πιο ποιοτική ομάδα να πάρει ένα αποτέλεσμα που θα της επιτρέπει να αισιοδοξεί ενόψει της ρεβάνς στη Τσεχία την επόμενη εβδομάδα.
Είχε βέβαια την δική της πολύ μεγάλη στιγμή, όταν στο 78΄κέρδισε πέναλτι σε ανατροπή του Ομρανί από τον Ολάινκα, αλλά ο Γάλλος που ανέλαβε την εκτέλεση δεν μπόρεσε να νικήσει τον Κολάρ που έπεσε σωστά στην αριστερή του γωνία και απομάκρυνε τη μπάλα.

Τέσσερις φορές έχει παίξει η Σλάβια Πράγας προκριματικά στο Τσάμπιονς Λιγκ μετά την περίοδο 2007-08 που ήταν και η τελευταία εμφάνιση της στους ομίλους, ισάριθμες φορές έχει αποκλειστεί, αλλά με τη νίκη της στη Ρουμανία έχει τη δυνατότητα να βρεθεί και πάλι στο κορυφαίο επίπεδο του ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου.

ΚΛΟΥΖ: Αρλάουσκις, Μπούρτσα, Λουίς Αουρέλιο (72΄Πάουν), Ντόκοβιτς, Ομρανί, Ντέακ, Σούσιτς, Τουκουντεάν (46΄Ροντόν), Μπορντεϊάνου (87΄Χόμπαν), Καμόρα, Μάικ

ΣΛΑΒΙΑ ΠΡΑΓΑΣ: Κολάρ, Χοβόρκα, Κουφάλ, Στάντσιου, Ολάινκα, Φαν Μπούρεν (68΄Σκόντα), Κουντέλα, Μπόριλ, Σούτσεκ, Τραορέ (64΄Κραλ), Μάζοπουστ (87΄Χολς)
Keywords
Τυχαία Θέματα