Η «ψύχωση» για τον τίτλο και το… ξεμπούκωμα που ίσως παρασύρει!

Από την κλήρωση κιόλας των ομίλων του Europa League ο Ολυμπιακός στον 6ο ήταν για την 3η θέση, πίσω από Μίλαν και Μπέτις και ο ΠΑΟΚ στον 12ο για την 2η πίσω από την Τσέλσι, αφήνοντας την Βίντι και την Μπάτε στις δύο τελευταίες.

Μέσα στο γήπεδο βέβαια, τα πράγματα είναι πάντοτε διαφορετικά. Και φυσικά όχι μόνο για τον ΠΑΟΚ
και τον Ολυμπιακό, αλλά για κάθε ομάδα στον πλανήτη που θεωρεί ότι είναι καλύτερη από τον αντίπαλό της και θα τον κερδίσει μόνο με τη φανέλα!

Ο ΠΑΟΚ λοιπόν, έπεσε θύμα την ουγγρικής Βίντι και στην Τούμπα και στην Βουδαπέστη και πλέον η υπόθεση της πρόκρισης όχι μόνο έγινε εξαιρετικά δύσκολη, αλλά δεν εξαρτάται και από τα δικά του αποκλειστικά αποτελέσματα στα δύο τελευταία ματς. Με την Τσέλσι στο Λονδίνο και την Μπάτε στην Τούμπα.

Η ομάδα του Λουτσέσκου εμφανίστηκε κατώτερη των περιστάσεων απέναντι σε μία ομάδα που είδε πως αντιμετώπισε την ΑΕΚ στα προκριματικά του Champions League τον Αύγουστο, αλλά και την εθνική Ουγγαρίας κόντρα στην Ελλάδα στα δύο ματς για το Nations League.

Ωστόσο, μόνο υποψιασμένος δεν ήταν για το τι τον περίμενε στα δύο παιχνίδια με την ομάδα του έμπειρου Μάρκο Νίκολιτς.

Είναι βέβαιο ότι ο μεγάλος στόχος του ΠΑΟΚ είναι η κατάκτηση του πρωταθλήματος. Αλλά η Ευρώπη είναι πάντα η βιτρίνα, το πρεστίζ και ειδικά όταν βρίσκεσαι σε έναν όμιλο που θεωρητικά σου επιτρέπει να προχωρήσεις.

Μπορεί το πρόγραμμα κόντρα σε Παναιτωλικό, Ξάνθη, Λαμία, ΑΕΛ, Λεβαδειακό και ΠΑΣ να είναι ευνοϊκό, αλλά στα πρώτα ματς θα λείψει ο τραυματίας Βιεϊρίνια και κάποιοι άλλοι θα πρέπει να πάρουν και τις αναγκαίες ανάσες.

Ξεμπούκωσε ο Ολυμπιακός

Ο Ολυμπιακός από την άλλη έκανε το… καθήκον του με την πιο αδύναμη ομάδα του ομίλου, την Ντουντελάνζ. Την κέρδισε και στα δύο ματς, πιο εύκολα από ότι η Μίλαν και η Μπέτις, αλλά για την πρόκριση θα πρέπει να παλέψει και στη Σεβίλλη στις 29 του μηνός και στο Φάληρο με τους Ιταλούς στις 13 Δεκεμβρίου.

Έμεινε όμως, ζωντανός στη διοργάνωση και κέρδισε και ψυχολογία ενόψει του ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό.

Σκόραρε μάλιστα 4 γκολ σε 36 λεπτά, τα πιο γρήγορα και πιο πολλά εφέτος. Με την Λουκέρνη στις 8 Αυγούστου είχε βάλει 3 γκολ μέχρι το 35΄, ένα με την Μπέρνλι στο 19΄ στο Φάληρο, ένα με τον Ομάρ στο 33΄με τον ΠΑΣ κι ένα με τον Καμαρά στο 18΄ με τον Αστέρα.

Όλα τα άλλα τα έχει πετύχει στο β΄ ημίχρονο των αγώνων του και τα πιο κρίσιμα, που του χάρισαν βαθμούς, στις καθυστερήσεις.

Αρκεί η άνετη επικράτησή του επί της ομάδας του Λουξεμβούργου να μην του φουσκώσει τα μυαλά, γιατί ο Παναθηναϊκός έχει αποδείξει ότι μπορεί να αποδιοργανώσει αντιπάλους πιο έμπειρους από αυτόν.

Ο ΠΑΟΚ λοιπόν, έχει στο μυαλό του το ελληνικό πρωτάθλημα και καλείται να διαχειριστεί τον ενδεχόμενο αποκλεισμό του από την Ευρώπη, ενώ ο Ολυμπιακός είναι όρθιος στο Europa League και θέλει να μείνει στο κυνήγι του τίτλου, βελτιώνοντας τις επιδόσεις του στη δημιουργία και στο σκοράρισμα.
Keywords
Τυχαία Θέματα