Η πρώτη προπόνηση των διεθνών αθλητών για το 2019

Με την αισιοδοξία και την καλή διάθεση, που δημιουργεί κάθε νέα αρχή, πραγματοποιήθηκε το απόγευμα, στην ομοσπονδιακή αίθουσα STIGA Σταδίου Ειρήνης και Φιλίας, η πρώτη προπόνηση των αθλητών και των αθλητριών των προεθνικών μας ομάδων επιτραπέζιας αντισφαίρισης για το 2019.

Μαζί με τους διεθνείς από τη μεγάλη κατηγορία ήταν και επίλεκτοι αθλητές από τις κατηγορίες νέων, νεανίδων, παίδων και κορασίδων, καθώς σήμερα άρχισε και το μίνι καμπ προετοιμασίας, που και φέτος οργανώνουν γι’ αυτούς οι ομοσπονδιακοί προπονητές. Η
ελληνική επιτραπέζια αντισφαίριση αποχαιρέτησε μία ακόμα πετυχημένη χρονιά κι ετοιμάζεται πια για τις σημαντικές αγωνιστικές προκλήσεις, που την περιμένουν στο νέο έτος, το οποίο είναι και προολυμπιακό. «Κατ’ αρχάς, είμαστε στη χρονιά πριν από τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο συνεπώς δεν γίνεται παρά να χαρακτηρίζεται σημαντικό το 2019. Θα υπάρχει πλούσια δράση και θα κάνουμε ό,τι μπορούμε για να διακριθούμε και αυτή τη χρονιά. Θέλουμε να είμαστε γεροί, να προχωρήσουμε χωρίς τραυματισμούς και μέσα από την κατάλληλη δουλειά να μπορέσουμε να ανταπεξέλθουμε», τόνισε ο εθνικός προπονητής Κώστας Βατσακλής πριν από την έναρξη της πρώτης προπόνησης για το νέο έτος.

«Οι πρώτοι αγώνες μας έρχονται σε δύο εβδομάδες από τώρα, στο δυνατό World Tour στην Ουγγαρία, όπου θα υπάρχουν συμμετοχές απ’ όλο τον κόσμο. Μετά είναι το Ευρωπαϊκό Τοπ 16, όπου θ’ αγωνιστεί ο Γκιώνης. Επίσης σημαντική αποστολή για μας διότι διακυβεύεται και η πρόκριση του αθλητή μας στο Παγκόσμιο ατομικό Κύπελλο του 2019, διοργάνωση, που ίσως βοηθήσει και στην προσπάθεια για πρόκριση στο Τόκιο», συνέχισε ο Βατσακλής και συμπλήρωσε: «Υπάρχουν πολλές διοργανώσεις φέτος, που έχουν ζωηρό ενδιαφέρον για μας. Το στάδιο 2 των προκριματικών του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος όπου η εθνική γυναικών κυνηγά την πρόκριση στην τελική φάση. Το Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα στη Ναντ της Γαλλίας όπου ήδη έχει προκριθεί η εθνική ανδρών. Το Παγκόσμιο πρωτάθλημα ατομικών αγωνισμάτων στη Βουδαπέστη, το Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα για αθλητές της κατηγορίας Under 21 στην Πορτογαλία, όπου θ’ αγωνιστεί ο Σγουρόπουλος, το Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα νέων στην Οστράβα, αλλά και οι Ευρωπαϊκοί Αγώνες το καλοκαίρι στο Μινσκ, όπου κατά πάσα πιθανότητα θα έχουμε δικαίωμα συμμετοχής στο απλό με τον Γκιώνη ή και με την Τόλιου».

Με αυτή την αφορμή ο ομοσπονδιακός προπονητής ζήτησε από την Πολιτεία «να συνεχίσει να στηρίζει και φέτος με την ετήσια επιχορήγηση την προσπάθεια της ομοσπονδίας και των εθνικών ομάδων γιατί τα ταξίδια είναι αρκετά και οι εθνικές ομάδες θα έχουν αυξημένα έξοδα».

Για το μίνι καμπ με τους νεαρούς αθλητές ο Βατσακλής τόνισε: «Όπως συνηθίζουμε τα τελευταία χρόνια συνδυάζουμε τις ημέρες των εορτών με μίνι προπονητικό καμπ για παιδιά μικρότερων ηλικιών, τα οποία είναι πολύ πιθανό να στελεχώσουν τις εθνικές ομάδες. Έτσι κάνουμε και φέτος για τέσσερις ημέρες, τα παιδιά προπονούνται στον ίδιο χώρο με τους άνδρες και τις γυναίκες κι έχουμε την ευκαιρία να τα δούμε όλα μαζί και να τεστάρουμε την κατάστασή τους».

Τρία κορίτσια δεν μπόρεσαν ν’ ανταποκριθούν στην πρόσκληση των ομοσπονδιακών τεχνικών Κώστα Βατσακλή και Κωνσταντίνου Κωστόπουλου. Συγκεκριμένα δεν θα είναι στο καμπ η Μαλαματένια Παπαδημητρίου, που προπονείται στη Γερμανία, η Χρυσή Φωτιάδου και η Δήμητρα Πετσίβα, που μένουν στη Φλώρινα. Τη συγκέντρωση προετοιμασίας ακολουθούν οι έφηβοι Γιάννης Δαμιανής, Γεράσιμος Πετρής, Κωνσταντίνος Στάμου, Γεράσιμος Χατζηλυγερούδης, Ιάσονας Κορδούτης, οι νεάνιδες Ιωάννα Γερασιμάτου, Ντανιέλα Γραμματοπούλου-Χρυσοπούλου, οι παίδες Αλέξανδρος Μαδέσης, Σωκράτης Γιαννούτσος, Ευστάθιος Μανωλόπουλος, Αλεσσάντρο Φέλτσερ και η κορασίδα Ευαγγελία Μεραμβελλιωτάκη.
Keywords
Τυχαία Θέματα