Η μεγάλη προσδοκία του Στιβ Μπρους στο πρόσωπο του Άκπομ


Μπορεί το όνομα «Στιβ Μπρους» να μη λέει πολλά σε αρκετούς. Ωστόσο, για τους γνώστες του αγγλικού ποδοσφαίρου κάθε άλλο παρά άγνωστος είναι. Πρόκειται για τον γεννημένο στο Κόρτμπριτζ 58χρονο τεχνικό της Νιούκαστλ και – μεταξύ άλλων – πρώην τεχνικό της Χαλ, όταν σ’ αυτήν είχε δοθεί ως δανεικός από την Άρσεναλ ο Τσούμπα Άκπομ!

Η βρετανική – συνδρομητική – ιστοσελίδα theathletic.co.uk φιλοξενεί ένα θέμα με δηλώσεις του πολύπειρου και ικανότατου τεχνικού, σε κομμάτι της οποίας αναφέρεται στο κεφάλαιο «ταλέντα». Εκεί ο κ. Μπρους μίλησε για τους Άντι Ρόμπερτσον και Χάρι Μαγκουάιρ που είχε
ως ποδοσφαιριστές και σήμερα έχουν φτάσει να πλαισιώνουν ως βασικοί τη Λίβερπουλ και τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, ενώ η αξία τους στο ποδσφαιρικό χρηματιστήριο έχει εκτοξευτεί στα ύψη!

«Ως προπονητής, δεν υπάρχει τίποτα καλύτερο από το να βλέπεις έναν παίκτη που δούλεψες μαζί του, να εξελίσσεται σύμφωνα με τις δυνατότητές του. Δεν μπορώ να πω πως είχα δει σ’ αυτά τα δύο παιδιά πως ο ένας θα κατακτούσε το Τσάμπιονς Λιγκ και ο άλλος θα έφτανε στο σημείο να είναι ο πιο ακριβός αμυντικός του κόσμου. Κανένας δεν μπορούσε να το πει αυτό».

Και συνέχισε μνημονεύοντας τον – επίσης τότε ποδοσφαιριστή του και σημερινό επιθετικό του ΠΑΟΚ – Τσούμπα Άκπομ: «Στην πραγματικότητα, δεν μπορείς να προβλέψεις πώς θα λειτουργήσουν τα πράγματα για πολλά ελπιδοφόρα νεαρά παιδιά. Θυμάμαι, όταν πήρα τον Τσούμπα Ακπόμ από την Άρσεναλ, θεωρούσα πως είχε τα πάντα για να γίνει ένας πολύ σπουδαίος παίκτης.

Δυστυχώς, η καριέρα του δεν εξελίχθηκε όπως θα περίμενα. Ο Τσούμπα αγωνίζεται τώρα στην Ελλάδα. Παίζει βέβαια για τους Πρωταθλητές Ελλάδας, αλλά νομίζω πως θα μπορούσε να πετύχει πολλά περισσότερα πράγματα».
Keywords
Τυχαία Θέματα