Η ακτινογραφία του 4ου τελικού και τα δεδομένατου 5ου

Προτού προσεγγίσουμε τον πέμπτο τελικό της Κυριακής, που εντέλει θα καθορίσει τον πρωταθλητή, ας σταθούμε σε ορισμένα καθοριστικά σημεία τηςχθεσινής τέταρτης αναμέτρησης:

- Ο Ολυμπιακός ανέβασε κατακόρυφα σε σχέση με ταδύο προηγούμενα παιχνίδια τους δείκτες ενέργειας και έντασης. Έγινε κατάσυνέπεια, πιο επιθετικός σε άμυνα και επίθεση.

- Ο Παναθηναϊκός διέθετε την αυτοκυριαρχία ωςσύνολο και την κλάση
και την προσωπικότητα ορισμένων παικτών, για να απαντήσειστα δύο από τρία σερί του αντιπάλου του.

- Παρότι ο ΜακΛιν ήταν το σημείο αναφοράς στηνεπίθεση των «ερυθρολεύκων», ο συνεπέστερος σε βάθος χρόνου και ο MVP τηςαναμέτρησης, το παιχνίδι έγειρε οριστικά προς την πλευρά των γηπεδούχων χάρηστην τριάδα των γκαρντ, που υποστηρίζουν τον Σπανούλη: Στρέλνιεκς, Μάντζαρης,Ρόμπερτς. Αυτοί ήταν που βγήκαν ο ένας μετά τον άλλο μπροστά απ’ την στιγμή πουο Παναθηναϊκός, με το τρομερό ξέσπασμα του Λοτζέσκι, μείωσε σε 53-50 στο 24.15’.

- Την ίδια ώρα που οι «ερυθρόλευκοι» είχαν σωστήκαθοδήγηση από τους χειριστές τους και καθαρές επιλογές στην επίθεση, στην άλληπλευρά του παρκέ οι «πράσινοι» απέτυχαν να βρουν δεύτερο πόλο πέρα από τον ΜάικΤζέιμς. Ο Αμερικανός έβαλε φωτιά στο καλάθι με 12 σερί πόντους, παίρνοντας τηνσκυτάλη από τον Λοτζέσκι, ωστόσο ελλείψει εναλλακτικής οδού, κάποια στιγμή αυτόγύρισε μπούμερανγκ για την ομάδα του.

Το χθεσινό ήταν το πρώτο ραντεβού των τελικών, που ο ρυθμόςκαι το μοτίβο γενικότερα δεν παρέπεμπαν σε μια μάχη χαρακωμάτων. Όπως όμως συμβαίνειστα περισσότερα παιχνίδια χωρίς αύριο, έτσι και ο πέμπτος τελικός λογικά θα επιστρέψειστα… γνωστά στάνταρ της σειράς. Ο Παναθηναϊκός έχει θεωρητικά ένα μικρόπροβάδισμα λόγω της έδρας, ωστόσο τα τελευταία χρόνια έχει αποδειχτεί περίτραναότι ο συγκεκριμένος παράγοντας δεν είναι πλέον ο πιο καθοριστικός, όπως ίσχυε στοπαρελθόν.

Οι διαφορές είναι μικρές και οι δύο ομάδες γνωρίζουνη μία την άλλη σαν κάλπικη δεκάρα. Πρωταθλητής εν κατακλείδι θα αναδειχτεί αυτόςπου θα αποδειχτεί πιο σκληρός, τόσο σωματικά όσο και πνευματικά. Εκείνος που θαέχει τόσο την ορμή, όσο και την οξυδέρκεια για να προσαρμόζεται και να απαντάπιο γρήγορα και πιο αποτελεσματικά στα δεδομένα που θα προκύπτουν μέσα από τηνεξέλιξη της αναμέτρησης. Όλο το ζουμί συμπυκνώνεται λοιπόν σε μια ατάκα-κλισέ: θα κερδίσει αυτός που το θέλει περισσότερο.
Keywords
Τυχαία Θέματα