Η UEFA για την απαγόρευση της φανέλας «Μπομπ Μάρλεϊ» του Άγιαξ

Αυτή ελήφθη όπως αναφέρει από τον Σεπτέμβριο του 2020, επειδή η αναφορά-φόρος τιμής στον Μπομπ Μάρλεϊ στη φανέλα (τρία πουλιά κάθονται στους σταυρούς του Αγίου Ανδρέα, το σύμβολο του Άμστερνταμ) δεν συμμορφώνεται με τους κανονισμούς.

«Όταν παρουσιάστηκε η φανέλα του Άγιαξ για προέγκριση τον Σεπτέμβριο του 2020, σύμφωνα με την κανονική διαδικασία, η UEFA τους ενημέρωσε ότι σύμφωνα με τον σχετικό κανονισμό

της UEFA (άρθρο 19), τα πουλιά δεν μπορούσαν να τοποθετηθούν στο πίσω μέρος του γιακά της φανέλας καθώς η περιοχή αυτή προορίζεται μόνο για αναγνώριση ομάδας.

Τα τρία μικρά πουλιά, που είναι φόρος τιμής στο τραγούδι του Μπομπ Μάρλεϊ (Three Little Birds), δεν αντιπροσωπεύουν την ταυτότητα της ομάδας του Άγιαξ, όπως ορίζεται στο άρθρο. Επομένως, δεν έχει εγκριθεί για τις διοργανώσεις της UEFA », ανέφερε η ευρωπαϊκή ομοσπονδία ποδοσφαίρου.

Ενώ συμπλήρωσε και ότι, «η διαδικασία προέγκρισης με τους κατασκευαστές οργανώνεται για την αποφυγή προβλημάτων της τελευταίας στιγμής όταν οι τελικές εμφανίσεις υποβάλλονται για έγκριση και επιτρέπει επίσης στους κατασκευαστές να διασφαλίζουν ότι τα προτεινόμενα σχέδια είναι σύμφωνα με τους ενιαίους κανονισμούς για τα εθνικά τουρνουά και για την UEFA και, αν όχι, πρέπει να προχωρήσουν σε αλλαγές πριν από την έναρξη της παραγωγής».

Keywords
Τυχαία Θέματα