Η NHS ανοίγει κλινική για την εξάρτηση στα Games

Οι παθολόγοι μπορούν να κάνουν συστάσεις για ασθενείς από τώρα.

Σύμφωνα με αναφορά του Guardian, η Εθνική Υπηρεσία Υγείας του Ηνωμένου Βασιλείου (ή αλλιώς NHS) πρόκειται να ανοίξει την πρώτη κλινική θεραπείας για εθισμό στα video games.

Εστιάζοντας σε παιδιά και νέους από ηλικίες 13 έως 25, η νέα κλινική με όνομα "Κέντρο Διαταραχής Internet

και Gaming" θα ξεκινήσει να δέχεται ασθενείς από τον άλλο μήνα. Οι παθολόγοι της Αγγλίας μπορούν από σήμερα κιόλας να κάνουν συστάσεις για ασθενείς.

Η κλινική είναι κομμάτι του Εθνικού Κέντρου για Συμπεριφορές Εθισμού του Ηνωμένου Βασιλείου, με έδρα το Λονδίνο. Η νέα κλινική θα περιλαμβάνει υπηρεσίες κλινικών ψυχολόγων, θεραπευτών, ψυχιάτρων με εστίαση στην θεραπεία νέων και νοσοκόμων με ειδίκευση στην ψυχική υγεία.

Δείτε την αναφορά του IGN US πάνω στην ασθένεια της "Gaming διαταραχής" του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας (Π.Ο.Υ.):

Τα νέα για την κλινική έρχονται αρκετούς μήνες μετά από την επίσημη αναγνώριση της "Gaming Διαταραχής" ως ασθένεια, από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας (υπηρεσία του ΟΗΕ). Η κατηγοριοποίηση της νέας ασθένειας θα ισχύσει από 1 Ιανουαρίου 2022.

Ο Π.Ο.Υ. ορίζει την Gaming Διαταραχή ως ένα "μοτίβο gaming συμπεριφοράς (“ψηφιακού gaming” ή “video-gaming”) που χαρακτηρίζεται από προβλήματα ελέγχου του gaming, σε σύγκριση με άλλα ενδιαφέροντα και καθημερινές δραστηριότητες, αυξάνοντας την προτεραιότητα που δίνεται πάνω σε αυτό κάνοντάς το ανώτερο, με συνέχιση ή κλιμάκωση αυτού (gaming) παρά τις αρνητικές επιπτώσεις."

"Η ανάγκες περίθαλψης συνεχώς αλλάζουν, γι αυτό και η NHS δεν μένει ποτέ στάσιμη," είπε σύμφωνα με την Guardian ο διευθύνων σύμβουλος της NHS, Simon Stevens. "Η νέα αυτή υπηρεσία είναι μία απάντηση σε ένα αναδυόμενο πρόβλημα, κομμάτι της αυξανόμενης πίεσης που αντιμετωπίζουν αυτές τις μέρες τα παιδιά και οι νέοι."

Μαζί με την εστίαση στους νέους, δηλώσεις της υπευθύνου της κλινικής υποδεικνύουν πως η νέα αυτή εγκατάσταση ίσως επικεντρωθεί και στην επίδραση που έχει ο εθισμός των video games στην οικογένεια του ασθενούς.

"Η Gaming διαταραχή είναι μία ψυχική κατάσταση υγείας που μπορεί να καταβάλει ιδιαίτερα τις ζωές των ανθρώπων, τόσο τους ασθενείς όσο και τους γονείς που μπορεί να αισθάνονται εντελώς αβοήθητοι στον απόηχο του εθισμού του αγαπημένου του προσώπου", είπε η Dr Henrietta Bowden-Jones, επικεφαλής του νέου Κέντρου Διαταραχής Internet και Gaming της NHS. Η Bowden-Jones είναι επίσης εκπρόσωπος του Royal College of Psychiatrists σε θέματα έξαρσης συμπεριφοράς.

Δείτε πως αντέδρασαν οι gaming οργανώσεις στην απόφαση του Π.Ο.Υ. για την Gaming Διαταραχή:

Τουλάχιστον δύο μέλη της ιατρικής κοινότητας της Αγγλίας καλούν επίσης της "στοιχηματικές" και "ιντερνετικές" εταιρείες να πληρώσουν μερίδιο για τη βοήθεια χρηματοδότησης της προσπάθειας της NHS για την καταπολέμηση του εθισμού που ενδέχεται να αντιμετωπίσουν οι πελάτες τους ως αποτέλεσμα των προϊόντων τους.

"Ενώ η NHS έχει το καθήκον της φροντίδας και προσαρμόζεται σε αυτές τις μοντέρνες προκλήσεις, η υπηρεσία και οι φορολογούμενοι δεν μπορούν να πληρώσουν μόνοι τους αυτόν τον λογαριασμό", είπε η Fiona Smith του Βασιλικού Κολεγίου Νοσηλευτικής. "Οι εταιρείες τυχερών παιχνιδιών και αυτές των παγκόσμιων κοινωνικών δικτύων που βγάζουν εκατομμύρια λίρες κέρδος πρέπει να αναλάβουν τις ευθύνες τους διατηρώντας τις πλατφόρμες τους ασφαλείς και να θέσουν μέτρα προστασίας για να ελαττώσουν το βάρος στην υπηρεσία υγείας."

Η Microsoft είναι σύμφωνη με τη γενική ιδέα. Φέτος, ο επικεφαλής δραστηριοτήτων του Xbox, Dave McCarthy, είπε στην Telegraph πως η βιομηχανία πρέπει να ‘σηκώσει περισσότερο βάρος’ σε οτιδήποτε έχει να κάνει με την χρήση loot boxes και πιθανών πρακτικών αρπακτικού.

Όλα αυτά έρχονται μετά την ανακοίνωση της Entertainment Software Association (ESA) πως οι Nintendo, Microsoft και Sony εργάζονται πάνω σε νέες πολιτικές για τα loot boxes που θα αναφέρουν τις πιθανότητες στις αγορές. Σε άλλα σημεία του κόσμου, η FTC διεξάγει έρευνα για τα loot boxes ενώ Βέλγιο και Ολλανδία έχουν επίσημη τοποθέτηση ενάντια στα loot boxes.

Ο Mike είναι το "μαντρόσκυλο" του IGN. Όταν δεν γαβγίζει μπορείτε να τον βρείτε σε Steam και PSN.

IGN GreeceGears 5 Story Trailer - Gamescom 2019Blair Witch Story Trailer - Gamescom 2019H Ubisoft διδάσκει τους παίκτες προγραμματισμό με νέο Rabbids παιχνίδι

Πηγή: IGN Greece

Keywords
Τυχαία Θέματα