Γουάν-Μπισάκα: Η μεγάλη επένδυση που μπορεί να «λάμψει» στο Όλντ Τράφορντ

Η ποδοσφαιρική του ιστορία προχωράει με κινηματογραφική ταχύτητα. Στα 22 χρόνια του και με μόλις 42 παιχνίδια στην Πρέμιερ Λιγκ, ο δεξιός μπακ της Κρίσταλ Πάλας, έγινε η 7η ακριβότερη μεταγραφή αμυντικού στον κόσμο.
Το ντροπαλό παιδί της Κρίσταλ Πάλας, ο Άαρον Γουάν-Μπισάκα, μεγάλωσε, υπόσχεται να καθιερωθεί στην Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και να την βοηθήσει να επιστρέψει στις επιτυχίες.«Μείνε ταπεινός, συνέχισε να μαθαίνεις, παρέμεινε δυνατός, μπορείς να χαλαρώσεις όταν συνταξιοδοτηθείς!».

Αυτό είναι το απλό μήνυμα ζωής του νεαρού αμυντικού, ο οποίος ξεκίνησε ως ακραίος
επιθετικός και πλέον θεωρείται ένας από τους πιο εξελίξιμους δεξιούς μπακ της γενιάς του.Ο άνθρωπος που άλλαξε τη ζωή του Μπισάκα, ήταν ο Ρίτσαρντ Σο.
Προφητική φωτογραφία. Ο πιτσιρικάς Γουαν-Μπισάκα με την φανέλα της Utd

Ο 50χρονος πρώην Άγγλος ποδοσφαιριστής που το 2013 επέστρεψε στο «Σέλχαρστ Παρκ» για να προπονήσει ένα μάτσο ατίθασα και σκληρά παιδιά, κάτω των 16 χρόνων. Ο Γουάν-Μπισάκα, ήταν ένα από αυτά.Οι άνθρωποι του συλλόγου γνώριζαν ότι αυτό το παιδί είχε το ταλέντο να εξελιχθεί σε έναν σπουδαίο ποδοσφαιριστή, αλλά ως νεαρός ήταν εύκολο να χάσει τον προσανατολισμό του, τον σωστό δρόμο που πρέπει να ακολουθήσει για να εξελιχθεί.

Ο Ρίτσαρντ Σο, ο άνθρωπος που πίστεψε όσο κανένας άλλος στον Γουαν-Μπισάκα
Όλα άλλαξαν μετά από μία συζήτηση του παίκτη με τον Ρίτσαρντ Σο και τον Μαρκ Μπράιτ (μέλος του προπονητικού τιμ των ακαδημιών), στη σουίτα των Μέσων ενημέρωσης στο προπονητικό κέντρο της Κρίσταλ Πάλας στο Μπέκενχαμ. Μέχρι εκείνη τη στιγμή ο παίκτης ήταν φυγόπονος, προσπαθούσε να γλυτώσει την σκληρή δουλειά στο γυμναστήριο, δεν πρόσεχε τη διατροφή του και κινδύνευε να γίνει ένα ακόμη από τα χιλιάδες χαμένα ταλέντα. Δικαιολογίες τύπου, «το λεωφορείο χάλασε», «το τρένο δεν ήρθε», δεν ειπώθηκαν ξανά από τα χείλη του.

Μετά από ατή τη συζήτηση άλλαξε εντελώς νοοτροπία, δούλεψε σκληρά και πειθαρχημένα και κατάλαβε τι χρειαζόταν για να γίνει μέλος της πρώτης ομάδας και να παίξει στην Πρέμιερ Λιγκ. Από επιθετικός μετατοπίστηκε σε θέση δεξιού μπακ, έμαθε γρήγορα τα μυστικά της θέσης, ξεπερνώντας πολύ γρήγορα τις δυσκολίες προσαρμογής στα νέα δεδομένα.Ο Ρόι Χόντγκσον, με τον ερχομό του στην Κρίσαλ Πάλας τον Σεπτέμβριο του 2017 τον πίστεψε και ο μικρός τον δικαίωσε.

Από τότε που πραγματοποίησε το ντεμπούτο του στα τέλη Φεβρουαρίου του 2018, ο διεθνής με την U-21 της Αγγλίας σπάνια κοίταξε πίσω και «τσίμπησε» μία μόνιμη θέση στην 11αδα.Αν και μόλις 22 χρόνων (τον Νοέμβριο τα κλείνει), δείχνει εκπληκτική ωριμότητα. Απροσπέλαστος αμυντικά, δίνει πολλές βοήθειες και στην ανάπτυξη του παιχνιδιού.

Φέτος έχασε μόλις τρία παιχνίδια πρωταθλήματος και ψηφίστηκε ως ο κορυφαίος παίκτης της Κρίσταλ Πάλας. Ως νεαρός βέβαια κάνει λάθη και πιθανότατα θα κάνει και στο μέλλον, αλλά υπάρχει η πεποίθηση ότι η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ μπορεί να τον οδηγήσει να σκέφτεται σωστά υπό πίεση, ώστε να μπορέσει στο μέλλον να κάνει τη διαφορά.
Ο Γουάν - Μπισάκα θα είναι μια ανάσα φρέσκου αέρα για τους οπαδούς της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και μπορεί να έχει ένα σπουδαίο, μακροπρόθεσμο μέλλον στο κλαμπ. Η τιμή αγοράς του μπορεί να φαίνεται υπερβολική για τους «κόκκινους διαβόλους», αλλά εάν συνεχίσει να δουλεύει σκληρά και παραμείνει στο Old Trafford για τα επόμενα χρόνια, μπορεί να αποδειχτούν τελικά λίγα τα χρήματα που δαπανήθηκαν.
Keywords
Τυχαία Θέματα