Γκολφ: Ο Γουντς επιστρέφει στην δράση

«Δεν θα ήμουν εδώ, εάν δεν πίστευα ότι θα μπορούσα να νικήσω»… Με στόχο, όπως πάντα, τίποτε λιγότερο από την νίκη, ο Τάιγκερ Γουντς επιστρέφει (16/2) στους αγωνιστικούς χώρους, καθώς μετά από επτά μήνες απουσίας, θα λάβει μέρος στο Genesis Invitational, ένα τουρνουά, που θα γίνει στο Λος Άντζελες και το οποίο δεν έχει κερδίσει ποτέ.

«Αυτή είναι η νοοτροπία μου», σχολίασε ο Γουντς αναφερόμενος στην επανεμφάνιση του εκεί, όπου σε ηλικία 16 ετών, όταν ήταν ερασιτέχνης, έκανε το ντεμπούτο

του στην πίστα PGA. Και εκεί που είναι χορηγός της εκδήλωσης από το 2017, μέσω του Ιδρύματος του, «TGR Foundation», αλλά κι εκεί, όπου δεν κατάφερε να νικήσει σε δεκατρείς συμμετοχές. Στο ίδιο μέρος και συγκεκριμένα, λίγα χιλιόμετρα μακρυά, όπου είχε ένα σοβαρό τροχαίο ατύχημα στις 23 Φεβρουαρίου 2021, με «απολογισμό» αρκετά κατάγματα και ιδιαίτερα στο δεξί πόδι. Ηταν ένα ατύχημα, που λίγο έλειψε να προκαλέσει την πρόωρη διακοπή της πλούσιας και γεμάτης διακρίσεις καριέρας του.

Δύο χρόνια αργότερα, ο 47χρονος Γουντς, ένας από τους κορυφαίους γκολφέρ όλων των εποχών, δείχνει έτοιμος να επιστρέψει, αφού ξεπέρασε την την πελματιαία απονευρωσίτιδα, μετά από την σύντομη επανεμφάνιση του τον Απρίλιο του 2022 στο Augusta Masters, πριν παίξει στο Πρωτάθλημα PGA και στην συνέχεια στο British Open.

«Είμαι πολύ καλύτερα. Μπόρεσα να ανακάμψω και μένει να δούμε, ποιά θα είναι η αντοχή μου», τόνισε και πρόσθεσε: «Το… κλειδί είναι η ανάκαμψη από την μια ημέρα στην άλλη. Το πόδι μου είναι σε καλύτερη κατάσταση από πέρυσι, αλλά το πρόβλημα είναι ο αστράγαλός μου. Επρεπε να φροντίσω να χαλαρώνει, ενώ ταυτόχρονα να τον ενδυναμώνω. Και ήταν περίπλοκο να βρεθεί ισορροπία. Ναι, είμαι… σκουριασμένος, αλλά το έχω πάθει αρκετές φορές στο παρελθόν και τα έχω πάει αρκετά καλά. Εχω προετοιμασθεί καλά, αν και όντως δεν είχα μεγάλη επιτυχία εδώ. Αλλά ξέρω πώς να προπονούμαι καλά σε αυτό και τι σουτ να κτυπήσω».

Ο Γουντς, θέλει να γίνει, ο πιο επιτυχημένος παίκτης στην Ιστορία της USPGA, αφού από το 2019, μοιράζεται το ρεκόρ των περισσότερων νικών (σ.σ. 82) με τον Σαμ Σνιντ. Και ξέρει ότι οι ευκαιρίες για να τα καταφέρει, θα είναι λίγες:

«Θα ήθελα να παίξω περισσότερο. Θα μπορούσα; Δεν ξέρω. Δεν πρόκειται να παίξω μια πλήρη σεζόν, οπότε πρέπει να επιλέξω τα τουρνουά μου. Θα είναι τα Majors και ίσως ένα ή δύο ακόμη. Πρέπει να είμαι ρεαλιστής. Αλλά θα βάλω όλη μου την ενέργεια σε αυτές τις διοργανώσεις».

Keywords
Τυχαία Θέματα
Γκολφ, Γουντς,gkolf, gounts