Γερμανορωσικές μονομαχίες στα ημιτελικά του Τσάμπιονς Λιγκ ανδρών

Γερμανορωσικές μονομαχίες στα ημιτελικά του Τσάμπιονς Λιγκ ανδρώνosinteliΤετ, 12/16/2020 - 18:37

Τα τέσσερα πρώτα φαβορί κατάφεραν να πάρουν την πρόκριση για τα ημιτελικά του Τσάμπιονς Λιγκ επιτραπέζιας αντισφαίρισης ανδρών, το οποίο για την περίοδο 2020-2021 διεξάγεται σε συνθήκες «φούσκας» στο Ντίσελντορφ. Προέρχονται από δύο χώρες. Η Όρενμπουργκ και η UMCC από τη Ρωσία, η τοπική Μπορούσια και η Σααρμπρίκεν από τη Γερμανία. Οι προημιτελικοί ολοκληρώθηκαν μετά τα μεσάνυχτα,

ώρα Ελλάδας, την Τρίτη και ο αγώνας, που έκλεισε το πρόγραμμα, ήταν και ο πιο συναρπαστικός. Η Ενεμπόν, το γαλλικό κλαμπ, στο οποίο ανήκει και ο (απών από τη διοργάνωση) Γιώργος Σταματούρος, έφερε σε τρομερά δύσκολη θέση τη Σααρμπρίκεν και ουσιαστικά ήταν η μόνη, που απείλησε σοβαρά κάποιο φαβορί. Προηγήθηκε με 2-0, αλλά η πρωταθλήτρια Γερμανίας πήρε οριακά τα επόμενα ματς στα πέντε σετ (και με το τελευταίο ως γνωστόν, να λήγει στους 6 πόντους σύμφωνα με τον νέο κανονισμό του θεσμού) και τελικά τη νίκη με 3-2. Σήμερα υπάρχει ρεπό στο ARAG Center Court και αύριο στους ημιτελικούς θα έχουν τις γερμανορωσικές «μονομαχίες». Θα συναντηθούν η Όρενμπουργκ με τη Σααρμπρίκεν και η UMCC με την Μπορούσια.

Στον πρώτο χρονικά προημιτελικό η UMCC αντιμετώπισε την Μπογκόρια του απόντα στην Ιαπωνία Παναγιώτη Γκιώνη. Οι Πολωνοί μπήκαν ιδανικά στο παιχνίδι όταν ο Τσέχος Πάβελ Σίρουτσεκ ξεπέρασε με 3-1 σετ τον Άγγλο Λίαμ Πίτσφορντ, όμως στη συνέχεια η ομάδα από τη Βερκνάγια βρήκε τις λύσεις. Ο Δανός Τζόναθαν Γκροθ, ο Κροάτης Τόμισλαβ Πουκάρ και ο Πίτσφορντ σημείωσαν από μία νίκη στα τέσσερα σετ.

Στον δεύτερο αγώνα της 8άδας η επίσης ρωσική Όρενμπουργκ επιβλήθηκε με 3-0 της Ρόσκιλντε από τη Δανία. Εκεί συνάντησε δυσκολίες μόνο ο Πορτογάλος Μάρκος Φρέιτας στην αρχή όταν έκαμψε πολύ δύσκολα με 3-2 σετ (και 6-4 το «κόντρα») τον Δανό πρώην πρωταθλητή Ευρώπης του απλού ανδρών Μίκαελ Μέιζ. Ο Λευκορώσος Βλαντιμίρ Σαμσόνοφ και ο Γερμανός Ντιμίτρι Οβτσάροφ συμπλήρωσαν την τριάδα.

Το απόγευμα της Τρίτης η οικοδέσποινα Μπορούσια επιβλήθηκε της Σπόρτινγκ Λισαβώνας με 3-1. Μίνι έκπληξη δημιούργησε ο Βραζιλιάνο Τιάγκο Μοντέιρο κόντρα στον Σουηδό Κρίστιαν Κάρλσον στο τρίτο στη σειρά ματς (3-2), αλλά οι πρώην πρωταθλητές Ευρώπης επιβεβαίωσαν τα προγνωστικά χάρη σε δύο νίκες του Γερμανού Τίμο Μπολ (δύσκολα η πρώτη με 3-1 σετ απέναντι στον Νιγηριανό Μπόντε Αμπιόντουν) και μία του Σουηδού Άντον Σέλμπεργκ.

Το κλείσιμο των προημιτελικών ήταν συγκλονιστικό. Η Ενεμπόν έπιασε συνολικά τρομερή απόδοση κι έβαλε αμέσως σε μεγάλα ζόρια τη Σααρμπρίκεν. Ο Βέλγος Σεντρίκ Νούτινκ νίκησε αρχικά τον Γερμανό Πάτρικ Φρανζίσκα 3-1 σετ και ακολούθως ο Αιγύπτιος Ομάρ Ασάρ έκαμψε τον Κινέζο Κουν Σανγκ με 3-0! Η Σααρμπρίκεν βρέθηκε με την πλάτη στον τοίχο, αλλά βρήκε τα ψυχικά αποθέματα να γυρίσει την κατάσταση. Ο Σλοβένος Ντάρκο Γιόργκιτς μείωσε σε 1-2 όταν λύγισε τον Δανό Άντερς Λιντ με 3-2 (6-3 το 5ο σετ). Ο Κουν έχανε 0-2 σετ από τον Νούτινκ και επικράτησε με 3-2 σετ και 6-4 στο φινάλε. Κι αργότερα ο Φρανζίσκα είδε τον Οσάρ να τον ισοφαρίζει από 2-0 σετ αλλά επικράτησε με 6-4 στο 5ο σετ και πανηγύρισε με τους συμπαίκτες του τη μεγάλη πρόκριση.

Οι ημιτελικοί διεξάγονται αύριο και ο τελικός μεθαύριο. Στις 19:00 ώρα Ελλάδας η ουσιαστικά γηπεδούχος (και νούμερο 2 των αγώνων) Μπορούσια κοντράρεται με τη UMMC (Νο 3) και στις 22:30 θ’ ακολουθήσει η αναμέτρηση του 1ου φαβορί, της Όρενμπουργκ, με τη Σααρμπρίκεν (Νο 4). Οι φίλοι του αθλήματος μπορούν να βρουν τις ζωντανές ιντερνετικές μεταδόσεις στο λινκ Home | ETTU TV.

- Πινγκ Πονγκ - ΠΙΝΓΚ ΠΟΝΓΚ Off Off Off Off Τα τέσσερα πρώτα φαβορί κατάφεραν να πάρουν την πρόκριση για τα ημιτελικά του Τσάμπιονς Λιγκ επιτραπέζιας αντισφαίρισης ανδρών, το οποίο για την περίοδο 2020-2021 διεξάγεται σε συνθήκες «φούσκας» στο Ντίσελντορφ. Προέρχονται από δύο χώρες. Article publish on Τετ, 12/16/2020 - 18:37 Article hide updated date On Article is longform Off
Keywords
Τυχαία Θέματα