Γενέθλια για έναν γεννημένο σκόρερ!

Σήμερα είναι τα 41α γενέθλια του Νταβίντ Τρεζεγκέ, του πρώτου ξένου σκόρερ στην ιστορία της Γιουβέντους..
Γεννημένος στη Ρουέν της Γαλλίας, με τον πατέρα του να παίζει στη Ρουέν, o Tρεζεγκέ μεγάλωσε στην Αργεντινή, την πατρίδα των γονιών του.
Ο πατέρας του ήταν αμυντικός κατά τη διάρκεια της καριέρας του, αλλά όταν έπαιρνε τον νεαρό Νταβίντ να παρακολουθήσει τους αγώνες της Ρίβερ Πλέιτ, του είχε πει να έχει τα μάτια του στραμμένα στους επιθετικούς.
Ίσως γι 'αυτό το Τρεζεγκέ τζούνιορ, έγινε σπουδαίος
σκόρερ, παίζοντας πέντε παιχνίδια για την Πλατένσε προτού φτάσει στο Μονακό το 1995, αφού είχε σκοράρει πέντε φορές κατά τη διάρκεια ενός δοκιμαστικού αγώνα.

H οικογένεια Τρεζεγκέ σε πλήρη διάταξη

Μετά την αρχική προσπάθεια να φτάσει στην πρώτη ομάδα ο Γάλλος επιθετικός έγινε βασικό μέλος της ομάδας, την περίοδο 1997-98, σημειώνοντας 24 γκολ σε 41 παιχνίδια και κερδίζοντας μια θέση στην ομάδα της Γαλλίας για το Παγκόσμιο Κύπελλο του 1998.
Επέστρεψε στο Πριγκηπάτο για να κερδίσει το πρωτάθλημα την επόμενη σεζόν και διατήρησε τη θέση του στην Εθνική ομάδα για το Euro 2000.

Σε αυτό το τουρνουά ο Τρεζεγκέ σκόραρε το «χρυσό γκολ» εναντίον της Ιταλίας στον τελικό. Αν και έσπασε τις καρδιές των «azzurri, η Γιουβέντους πλήρωσε 45 δισεκατομμύρια λιρέτες για να υπογράψει τον 22χρονο από την Μονακό.
Αρχικά θεωρήθηκε ως backup για τον Ιντζάγκι, παρά το γεγονός όμωε ότι δεν έπαιζε βασικός, σκόραρε 14 φορές σε 25 ματς.

Οι «bianconeri» εντυπωσιασμένοι με τη νέα μεταγραφή τους, πούλησαν στην Μίλαν τον Ιντζάγκι το καλοκαίρι του 2001και ο Τρεζεγκέ ανέλαβε τον ρόλο του ηγέτη στην ιταλική ομάδα. Κέρδισε συνολικά με την Γιουβέντους, 2 πρωταθλήματα Ιταλίας και ένα Σούπερ Καπ Ιταλίας. Το σκάνδαλο Calciopoli έφερε την Γιουβέντους στη 2η κατηγορία, αλλά ο Τρεζεγκέ επέλεξε να παραμείνει και με 15 γκολ, οδήγησε την ομάδα του Τορίνο ξανά στη Serie A. Συνολικά σε 318 ματς σημείωσε 171 γκολ.

Tιερί Ανρί - Νταβίντ Τρεζεγκέ

Ο Τρεζεγκέ είναι επίσης ο τρίτος κορυφαίος σκόρερ της Εθνικής Γαλλίας, με 34 γκολ σε 71 αγώνες, πίσω από τον Τιερί Ανρί και τον Mισέλ Πλατινί. Μάλιστα ο Ανρί σε ανύποπτο χρόνο είχε πει ότι ο Τρεζεγκέ είναι ο καλύτερος συμπαίκτης που έπαιξε ποτέ, στα τελειώματα των φάσεων.
«Αν ήμουν εγώ στη θέση του στο γκολ που πέτυχε στον τελικό του EURO με την Ιταλία, δεν ξέρω που θα πήγαινε η μπάλα!».
Keywords
Τυχαία Θέματα