Φορτούνης: Μας το χρωστούσε η μπάλα, πάμε και για τίτλο!

Μετά τη μεγάλη πρόκριση του Ολυμπιακού επί της Μίλαν στους 32 του Europa League ο Κώστας Φορτούνης μίλησε για όλους και όλα σε συνέντευξη που έδωσε στον Ρ/Σ Sport24 Radio 103,3.


Διαβάστε αναλυτικά όσα είπε πριν από λίγο ο αρχηγός του Ολυμπιακού.


Για

την πρόκριση επί της Μίλαν και το πρόβλημα των επιθετικών στο γκολ:


" Ήταν μια μεγάλη νίκη, ιστορική πρόκριση. Η Μίλαν δεν είναι στα καλύτερά της, αλλά έχει καλούς παίκτες. Μας το χρωστούσε και η μπάλα. Κάναμε το τέλειο παιχνίδι. Δουλεύουμε και τη θέση του σέντερ φορ. Χάνουμε ευκαιρίες, δεν μπορώ να το εξηγήσω. Οι παίκτες που έχουμε είναι πολύ καλοί κι έχουν το ένστικτο του γκολ. Καθημερινά κάνουμε τελειώματα φάσεων, θέλει κι ο προπονητής να μας βελτιώσει σ' αυτό το κομμάτι. Κι εμάς μας εκνευρίζει όταν χάνουμε ευκαιρίες. Μπορεί να χρειαζόμαστε έναν σέντερ φορ πιο γκολτζή, αλλά και ο Γκερέρο με τον Χασάν είναι καλοί κι αξίζουν να βρίσκονται στον Ολυμπιακό. Ο Γκερέρο έχασε και χθες μία-δύο ευκαιρίες, βοηθάει πάρα πολύ την ομάδα, τρέχει παντού".


Για το πέναλτι και τις σημαντικές στιγμές του χθεσινού αγώνα:


"Για το πέναλτι ήμουν σίγουρος ότι έπρεπε να πάρω τη μπάλα και να το κάνω γκολ. Ήταν και η χρονική στιγμή προς το τέλος του ματς. Σίγουρα έχει βάρος, αλλά μου έδωσε δύναμη και ο κόσμος που φώναξε το όνομά μου. Μου έδωσαν ώθηση. Σημαντική η χρονική στιγμή του 1-0. Και στο πρώτο ημίχρονο είχαμε κάποιες φάσεις, αλλά καλύτερα που ήρθαν έτσι τα πράγματα και μπήκαν τα γκολ στη συγκεκριμένη χρονική στιγμή. Δεν ήταν κι εύκολο όταν έγινε το 2-1 να μπει και τρίτο γκολ, αλλά έγινε. Δεν έβαλε τυχαία τον Τοροσίδη μπροστά ο προπονητής. Του το είχε πει στην τελευταία προπόνηση, πως αν στο τέλος χρειαζόμαστε γκολ θα σε βάλω σέντερ φορ. Έχει την εμπειρία να το κάνει, έχει βάλει πολλά σημαντικά γκολ στην καριέρα του".


Για τη θέση του «ψευτο-φόρ»:

"Όπου με βάζει ο προπονητής εγώ θα παίζω. Ήθελε να αιφνιδιάσει τον αντίπαλο. Έπαιξα εγώ πιο μπροστά κι ο Γκερέρο πιο πίσω. Του βγήκε του προπονητή. Ο Γκερέρο κάνει πολλές δουλειές μέσα στο γήπεδο. Έχασε κάποιες ευκαιρίες, αλλά είναι καλός παίκτης. Θα έρθουν και τα γκολ. Στο 1-0 ήταν έμπνευση της στιγμής. Ο Ποντένσε ακούμπησε τη μπάλα και του την έδωσα. Φέτος έχω παίξει σε τέσσερις θέσεις, παλιότερα και 8άρι".


Για τον όμιλο που ολοκληρώθηκε και την επερχόμενη κλήρωση:


"Δύσκολος ο όμιλος, η Μπέτις είναι πάρα πολύ καλή ομάδα. Και σε εκείνο το παιχνίδι εμείς είχαμε τις δύο καλές φάσεις. Ισπανική ομάδα, είχε την κατοχή. Πιστεύουμε στην ομάδα μας. Έχουμε καλή ομάδα, θέλαμε λίγο τύχη και την είχαμε. Με τη Μίλαν το βλέπαμε ως τελικό και το πιστεύαμε ότι θα προκριθούμε. Ο κόσμος ήρθε, το απόλαυσε.

Στην κλήρωση έχει μεγάλες ομάδες. Τσέλσι, Άρσεναλ, αλλά εδώ που έχουμε φτάσει και περάσαμε τη Μίλαν, καλό είναι να αποφύγουμε τα μεγαθήρια, αλλά όποια κι αν έρθει, δεν φοβόμαστε. Σίγουρα δεν θέλω την Τσέλσι».


Για τον Μαρτίνς και τη μάχη του τίτλου:


"Το καλοκαίρι με τον προπονητή μας, τρώγαμε κάτι τεσσάρες κι όλοι έλεγαν διάφορα. Ξεκίνησε το πρωτάθλημα και ήμασταν σε όλα πολύ καλοί. Έχουμε κερδίσει και κάποια ματς στο 90', αλλά αυτό έχει να κάνει με την επιμονή. Αυτή η ομάδα είναι έργο προπονητή και γινόμαστε ολοένα και καλύτεροι.

Πέρυσι αλλάξαμε πολλούς προπονητές έως το τέλος της σεζόν και δεν είχαμε τόσους πολλούς Έλληνες που να νοιάζονται για την ομάδα. Οι ξένοι που έχουμε φέτος είναι λες και παίζουν χρόνια στην ομάδα. Πέρυσι οι αντίπαλοι δεν μας φοβούνταν. Φέτος κάθονται όλοι πίσω, μας περιμένουν, φοβούνται. Το χτίσαμε πάλι φέτος, πέρυσι δεν το είχαμε. Η πρόκριση μας δίνει δύναμη και για το πρωτάθλημα. Δεν θεωρούμε ότι τελείωσε τίποτα. Είμαστε η μεγαλύτερη ομάδα στην Ελλάδα, ξέρουμε ότι μπορούμε να κάνουμε σερί νικών και να έρθουμε πάλι κοντά στην κορυφή".


Για το κλίμα στην ομάδα:

"Βλέπω ότι φέτος στην ομάδα νοιάζονται, όλοι θέλουν να παίξουν, τρέχουν για την ομάδα. Κάνω λάθος, με καλύπτει ο Γκιλιέρμε, ο Μπουχαλάκης, ο Καμαρά. Κάνουν αυτοί, τρέχω εγώ. Υπάρχει κι ανταγωνισμός. Έχουμε πολύ καλούς παίκτες Σε όλα τα παιχνίδια προσπαθούμε να είμαστε όλο και καλύτεροι. Δουλεύουμε πάρα πολύ στις προπονήσεις. Ο προπονητής δουλεύει πάρα πολύ".


Keywords
Τυχαία Θέματα