Φήμη: Η Microsoft επικεντρώνεται σε μια Next-Gen κονσόλα, όχι δυο

"Έχουμε κυκλοφορήσει μια κονσόλα και τώρα έχουμε αναφέρει μια άλλη."

Αν και οι αναφορές κατά τη διάρκεια του περασμένου έτους όριζαν ότι η Microsoft δούλευε πάνω σε δύο next-gen κονσόλες, νέες φήμες υποδεικνύουν ότι η εταιρεία αποφάσισε να κάνει την επόμενη κονσόλα της, με την κωδική ονομασία Project Scarlett, μια συσκευή.

Σε μια συνέντευξη με

το Business Insider, ο επικεφαλής του Xbox, Phil Spencer, απάντησε σε μια ερώτηση σχετικά με μια αναφορά του στην επόμενη γενιά του Xbox ως πολλαπλές κονσόλες κατά τη διάρκεια της E3 2018, λέγοντας: «Πέρυσι είπαμε κονσόλες και έχουμε ήδη κυκλοφορήσει μια κονσόλα και έχουμε τώρα αναφέρει άλλη μια κονσόλα. Νομίζω ότι αυτό είναι πληθυντικός. "

Η κονσόλα της Microsoft που κυκλοφόρησε μέσα στο τελευταίο έτος είναι το Xbox One S All-Digital Edition, το οποίο είναι πραγματικά ένα ελαφρώς λιγότερο ακριβό Xbox One S χωρίς disc drive. "Τεχνικά αυτός είναι πληθυντικός," είπε ο Spencer αστειευόμενος. "Αυτή τη στιγμή... εστιάζουμε στο Project Scarlett και αυτά που παρουσιάζουμε στη σκηνή".

Περαιτέρω αναφορές υποδεικνύουν ότι η Microsoft ίσως κάποτε σχεδίαζε το Project Scarlett να είναι δύο κονσόλες, αλλά αργότερα μετατοπίστηκε σε μια ενιαία συσκευή μετά από πιθανές επιπλοκές με τους προγραμματιστές και τη συνολική στρατηγική.

Κατά τη διάρκεια της παρουσίασης της Microsoft στην E3 2018, ο Spencer φαινόταν να αναφέρει τις next-gen κονσόλες στον πληθυντικο, λέγοντας ότι η ίδια ομάδα που εργάστηκε στο Xbox One X "ήταν βαθιά χωμένη στην αρχιτεκτονική των επόμενων κονσολών Xbox, για μια ακόμη φορά θα ορίσουν το σημείο αναφοράς για τα παιχνίδια σε κονσόλες. "

Περαιτέρω αναφορές προσδίδουν κύρος σε αυτό, υποδηλώνοντας ότι η κονσόλα Xbox επόμενης γενιάς ήταν μια πιο ισχυρή κονσόλα με την κωδική ονομασία Anaconda και μια λιγότερο ισχυρή κονσόλα με την κωδική ονομασία Lockhart, και οι δύο υπάρχουσες κάτω από την ομπρέλα Project Scarlett. Αυτές οι αναφορές φάνηκαν να αντικρούουν αυτή την E3, όταν η Microsoft ανακοίνωσε επισήμως το Project Scarlett και επανειλημμένα αναφέρθηκε σε αυτό στοn ενικό.

Project Scarlett: Ήταν πάντα μια κονσόλα;

Ενώ είναι ξεκάθαρα θεωρητικό, φαίνεται ότι ο Spencer απέκρουσε την ερώτηση, όταν αστειεύτηκε σχετικά με την πληθυντική τεχνική, καθώς οι κονσόλες που αναφέρθηκαν κατά τη διάρκεια της παρουσίασης της E3 2018 ήταν ξεκάθαρα για την επόμενη γενιά. Συζητώντας για αυτή τη συνέντευξη, το Thurott (ο ιστότοπος που έχει εμφανίσει με συνέπεια πολλά από τα νέα για το hardware του Xbox τον περασμένο χρόνο) ισχυρίζεται ότι ο Spencer αναφέρεται σε δύο κονσόλες νέας γενιάς στη σκηνή το 2018 και ότι η αλλαγή σε μια ενιαίο κονσόλα ήταν το αποτέλεσμα μιας αλλαγής στρατηγικής από τη Microsoft.

Ο ιστότοπος ισχυρίζεται ότι οι προγραμματιστές είχαν δυνητικά προβλήματα στο να επικεντρωθούν στις κονσόλες με δύο διαφορετικά σύνολα προδιαγραφών και επικεντρώνονταν στις προδιαγραφές του low-end Lockhart αντί του high-end Anaconda, θυσιάζοντας τελικά την απόδοση στη διαδικασία. Επιπλέον, ο ιστότοπος αναφέρει ότι η υπηρεσία streaming της Microsoft, το Project xCloud, ενδέχεται να είναι ένας παράγοντας για την απομάκρυνση της φθηνότερης κονσόλας, καθώς θα μπορούσε θεωρητικά να μεταδίδει την απόδοση της επόμενης γενιάς σε μια σειρά συσκευών χαμηλών προδιαγραφών, καθιστώντας την Lockhart πλεονασμο. Τελος, το Thurott προτείνει ότι η Microsoft εξομαλύνει την επόμενη γενιά του Xbox διατηρώντας τη Scarlett ως μία κονσόλα.

Ανεξάρτητα από τις αναφορές, τα επίσημα σχόλια της Microsoft υποδηλώνουν ότι το Project Scarlett είναι στην πραγματικότητα μόνο μία κονσόλα και ότι η κονσόλα θεωρητικά θα ήταν η ανώτερη Anaconda. Φαίνεται ότι δεν μπορούμε να γνωρίζουμε αν αυτές οι πολλαπλές αναφορές κονσόλας ήταν πάντα ακριβείς, αλλά όταν η Scarlett κυκλοφορήσει την εορταστική περίοδο του 2020, είναι ασφαλές να ποντάρετε ότι θα είναι μια κονσόλα.

Αν ο Θοδωρής aka "Ankh" δεν γράφει θα παίζει WoW ή Eve Online.

IGN GreeceE3 2019: Αποκαλύφθηκε το Watch Dogs: Legion και η ημερομηνία κυκλοφορίας τουFan Art διαγωνισμός της Ubisoft στην Ελλάδα PAX East 2015: Όλες οι πληροφορίες για το Heroes Of The Storm

Πηγή: IGN Greece

Keywords
Τυχαία Θέματα