Φερέιρα: "Θέλουμε δύο ισάξιους σε κάθε θέση!"

Ο Άμπελ Φερέιρα φαίνεται ότι σχημάτισε άποψη για το έμψυχο δυναμικό του ΠΑΟΚ, που παρέλαβε. Έτσι ερμηνεύεται η δήλωση που έκανε μετά το αποψινό (9/7) φιλικό με αντίπαλο την Ζβόλε, το τρίτο στη σειρά επί ολλανδικού εδάφους, ότι οι "ασπρόμαυροι" θέλουν δύο παίκτες ισάξιους σε κάθε θέση, αλλά δεν τους έχουν.

Αρχικά, ο Πορτογάλος τεχνικός είπε:«Το πρώτο στάδιο της προετοιμασίας ήταν μία αφορμή για να αξιολογήσουμε τους ποδοσφαιριστές, να
δείξουν τι μπορούν να κάνουν και τώρα είναι η ώρα των αποφάσεων. Όλοι οι ποδοσφαιριστές πήραν την ευκαιρία τους για να δείξουν τι μπορούν να κάνουν στον αγωνιστικό χώρο και όχι μόνο, γιατί όλα παίζουν τον ρόλο τους.Υπήρξαν ποδοσφαιριστές κυρίως νεαροί που με εξέπληξαν. Μου άρεσε το πάθος τους και το γεγονός ότι κυνηγάνε τη μπάλα σε κάθε φάση.Ξέρουμε βέβαια πως υπάρχουν ποδοσφαιριστές που θα δώσουν ακόμη περισσότερα στο μέλλον, θα κάνουμε την τελική αξιολόγηση και θα δούμε σε ποιες θέσεις πρέπει να ενισχυθούμε γιατί είναι δεδομένο πως θέλουμε ενίσχυση».

Και συνέχισε:«Λέω ξανά πως εμείς σε αυτά τα τρία φιλικά θέλαμε να δώσουμε ευκαιρία σε όλους. Υπήρχαν ποδοσφαιριστές που δεν είχαν φορέσει τη φανέλα του ΠΑΟΚ και τους δώσαμε ευκαιρία. Ξέρω ποια είναι η βάση της ομάδας, αλλά εμείς την ανακατέψαμε με βάση τις θέσεις τους, χωρίς όμως να τις αλλάξουμε. Ξέρουμε πως έχουμε μία ιδιαίτερα ανταγωνιστική βάση, όμως επειδή θέλουμε να παραμείνουμε μία ανταγωνιστική ομάδα, πρέπει να έχουμε δύο ποδοσφαιριστές δύο επιπέδου σε κάθε θέση. Αυτή τη στιγμή δεν τους έχουμε.Θα δούμε πως θα πορευτούμε από εδώ και πέρα. Πλέον θα παίζουν μόνο αυτοί που θα μπορούν να ανταποκριθούν καλύτερα σε αυτά που ζητάω. Δε γίνεται να έχουμε μόνο 11 καλούς ποδοσφαιριστές, αλλά 23 στο ίδιο επίπεδο, ώστε να υπάρχει και εσωτερικός ανταγωνισμός και ο καθένας να παλεύει για τη θέση του».

Ρωτήθηκε αν με αφορμή την παρουσία του Γιώργου Σαββίδη στην Ολλανδία, πρόκειται να γίνουν συζητήσεις για την ενίσχυση της ομάδας, για να απαντήσει:«Θα προτιμούσα να το λύσω εσωτερικά και να του μεταφέρω τις απόψεις μου. Έχουμε πολλή δουλειά μπροστά μας, όμως ο στόχος είναι ίδιος. Ο ΠΑΟΚ πρέπει να συνεχίσει το σερί νικών από πέρσι. Το δύσκολο δεν είναι να νικήσεις μία φορά, αλλά να συνεχίσεις να νικάς και να παραμείνεις πρώτος. Και εμάς αυτός είναι ο στόχος μας».

Εν όψει της συνέχειας, ξεκαθάρισε:«Δε θα μπορέσουν να μείνουν όλοι οι ποδοσφαιριστές. Επίσης έχουμε ποδοσφαιριστές που λόγω τραυματισμών δεν μπορούν να βοηθήσουν. Αυτό βέβαια δε μας στερεί την αυτοπεποίθηση ότι μπορούμε να πετύχουμε το στόχο μας, δηλαδή τη δημιουργία μίας ανταγωνιστικής ομάδας που σε κάθε παιχνίδι θα διεκδικεί τη νίκη. Δεν πρέπει να ξεχνάει κανένας μας πως ο ΠΑΟΚ είναι πρωταθλητής και όλοι απαιτούν περισσότερα από εμάς!»

Σχετικά με την αποβολή του Ενρίκε, είπε:«Δεν ήταν μία εύκολη κατάσταση. Προηγήθηκε ένα φάουλ που δεν δόθηκε. Ο διαιτητής βέβαια μπορεί να κάνει λάθη, όπως όλοι μας. Πρέπει να διατηρούμε τη ψυχολογική μας ισορροπία και ηρεμία και να αποδεχτούμε τα όποια λάθη, ώστε να μην αφήνουμε την ομάδα να αγωνίζεται για μεγάλο διάστημα με λιγότερο παίκτη, κάτι που κάνει το έργο μας ακόμη πιο δύσκολο. Βέβαια, από τα λάθη μας αυτά είναι που μαθαίνουμε, ώστε να μην τα επαναλάβουμε».

Τέλος, σε ερώτηση για τη χρησιμοποίηση του Μιχάι ως δεξιού οπισθοφύλακα σε μεγάλο μέρος του πρώτου ημιχρόνου, σχολίασε:«Επαναλαμβάνω πως αυτά τα παιχνίδια έχουν ως σκοπό να δοκιμάσουμε τους παίκτες όχι μόνο στις φυσικές τους θέσεις, αλλά και να ανταποκριθούν σε άλλες που δεν είναι συνηθισμένοι, ώστε να πάρουμε και εμείς μετά τις τελικές μας αποφάσεις».
Keywords
Τυχαία Θέματα