Επιστρέφει στη McLaren ο Φράι

Η McLaren επιβεβαίωσε ότι ο πρώην επικεφαλής μηχανικής, Πατ Φράι, επιστρέφει στην ομάδα της Formula 1, σε μια προσπάθεια να ενισχυθεί το τεχνικό τμήμα της. Ο Φράι εργάστηκε για τελευταία φορά στη Formula 1 ως σύμβουλος μηχανικής στη Manor, πριν από την παύση λειτουργίας της ομάδας στις αρχές του 2017. Με τη McLaren
να διέρχεται μια σημαντική αναδιάρθρωση στη δομή της και πιθανότατα να πρέπει να περιμένει μέχρι το νέο έτος, προκειμένου να εντάξει στο δυναμικό της τον νέο τεχνικό διευθυντή, Τζέιμς Κι, η βρετανική ομάδα «στρατολόγησε» τον Πατ Φράι, προκειμένου να τη βοηθήσει από τη θέση του διευθυντή μηχανικής. Ο Φράι αναλαμβάνει άμεσα τα νέα καθήκοντά του.

Διαθέτει τεράστια εμπειρία στη Formula 1, καθώς εργάστηκε στην Benetton πριν από τη μακρά θητεία του στη McLaren (1993-2010). Ήταν επίσης αναπληρωτής τεχνικός διευθυντής στη Ferrari το διάστημα 2010-2014, προτού αποχωρήσει από τη «σκουντερία» στο πλαίσιο αναδιάρθρωσης. Ο Φράι αναμένεται να βοηθήσει στις προετοιμασίες της McLaren ενόψει του πρωταθλήματος του 2019, όταν θα είναι η μοναδική ομάδα, στην οποία η Renault θα παρέχει μονάδες ισχύος (σ.σ. εκτός από την εργοστασιακή ομάδα της Renault).

Η McLaren διάγει μια δύσκολη σεζόν και τα προβλήματα που αντιμετωπίζει έχουν υπογραμμίσει την ανάγκη για μια σημαντική αναδιοργάνωση στη δομή της. Ο αγωνιστικός διευθυντής, Ερίκ Μπουγέ, ο τεχνικός διευθυντής, Τιμ Γκος, και ο επικεφαλής μηχανικής, Ματ Μόρις, έχουν αποχωρήσει, με τη βρετανική ομάδα να ανακοινώνει ότι ο Κι θα ηγηθεί των πρότζεκτ της βρετανικής ομάδας, μόλις αποδεσμευθεί από το τρέχον συμβόλαιό του με την Toro Rosso.
Keywords
Τυχαία Θέματα