Ένοχος για σεξουαλικά αδικήματα προπονητής ποδοσφαίρου

Ο πρώην προπονητής ποδοσφαίρου Μπάρι Μπένελ, βρέθηκε ένοχος για πολλαπλά σεξουαλικά αδικήματα εναντίον νεαρών αγοριών στην δεκαετία του 1980.

Ο 64χρονος Μπένελ καταδικάστηκε για 36 κατηγορίες μεταξύ των οποίων παρενόχληση, σοβαρή παρενόχληση και κακοποίηση αγοριών ηλικίας από 8 έως 15 ετών.

Το δικαστήριο το οποίο συνεδρίασε για τέσσερις ημέρες είχε αποτύχει να βγάλει απόφαση σε επτά προηγούμενες φορές. Ο κατηγορούμενος είχε αρνηθεί 48 κατηγορίες ενώ στο παρελθόν το Βασιλικό Δικαστήριο του Λίβερπουλ είχε δεχτεί από τους ενόρκους τρεις αθωωτικές αποφάσεις.
Κατά τη διάρκεια της δίκης η Πολιτική Αγωγή είχε χαρακτηρίσει τον Μπένελ «αποφασιστικό παιδόφιλο» ο οποίος κακοποιούσε νεαρά αγόρια σε «βιομηχανική κλίμακα».

Τον συνέκριναν με τον Child Catcher από το Chitty Chitty Bang Bang, ενώ θύματα του περιέγραψαν το σπίτι του ως «παράδεισο για νεαρά αγόρια» γεμάτο με ηλεκτρονικά παιχνίδια και πολύ φαγητό.

Ο Μπένελ που είναι επίσης γνωστός ως Ρίτσαρντ Τζόουνς εργάστηκε στο παρελθόν στις ακαδημίες ομάδων όπως η Στόουκ, η Μάντσεστερ Σίτι, και η Κρου, ενώ διοργάνωνε πολλά καλοκαιρινά καμπ σε Αγγλία και ΗΠΑ.
Keywords
Τυχαία Θέματα