Έφυγε ο Harlan Ellison, ένας θρύλος της επιστημονικής φαντασίας

Στα 81 του χρόνια.

Ο Harlan Ellison έφυγε, μετά από 81 έτη ζωής, 63 καριέρας και 1700 ιστορίες. Ο θρυλικός συγγραφέας άφησε την τελευταία του πνοή κατά τη διάρκεια του ύπνου του.

Το νέο ανακοινώθηκε μέσω του Twitter από την Christine Valada, φίλη του Harlan και της συζύγου του Susan και χήρα του Len Wein, διάσημου συγγραφέα κόμικ.

"Η Susan Ellison μου ζήτησε να ανακοινώσω τον χαμό του συγγραφέα Harlan Ellison,

κατά τη διάρκεια του ύπνου του, νωρίτερα σήμερα", έγραψε η Valada στο Twitter. "'Για σύντομο χρόνο ήμουν εκεί, για σύντομο χρόνο είχα σημασία' -HE, 1934-2018".

Ο Harlan Ellison.

Η καριέρα του Ellison μετράει 63 χρόνια, περισσότερους από 1700 έργα και αξεπέραστη αγάπη. Ήταν ευρύτερα γνωστός για το 28ο επεισόδιο του τηλεοπτικού "Star Trek" με τίτλο "The City on the Edge of Forever". Το πρωτότυπο του επεισοδίου εκδόθηκε αρχικά το 1976, ως μέρος της ανθολογίας "Six Science Fiction Plays" και αργότερα, το 1995, δημοσιεύθηκε από τις εκδόσεις Borderlands, αφού ο Ellison μετέτρεψε την ιστορία σε μυθιστόρημα.

Μερικοί από τους γνωστότερους τίτλους του είναι οι "A Boy and His Dog","I Have No Mouth, and I Must Scream" και "'Repent, Harlequin!' Said the Ticktockman". Το 2006 του απένειμαν ένα τιμητικό βραβείο Hugo, εκ μέρους της επιτροπής.

Η καριέρα του γνώρισε και τηλεοπτικό επίπεδο. Εκτός από τη σειρά του "Star Trek", ο Ellison συμμετείχε και στη γνωστή σειρά της δεκαετίας του '80 "The Twilight Zone" ("Η ζώνη του λυκόφωτος"), ανάμεσα σε πολλούς ακόμα δημοφιλής τίτλους.

Η μνήμη του θα διατηρηθεί μέσω της συζύγου του και του έργου του.

Αν δεν βρείτε την Θάλεια στο El Dorado, στην Middle Earth ή στην Grand Line, αναζητήστε την στο Facebook ή το Twitter.

Read more on [SITE_NAME]Το Facebook προέβλεψε για όσους έχουν δυσανεξία στα... spoilersΜετακομίζει η μαύρη κωμωδία των George Clooney και Kristen DunstΟ Ethan Hawke φέρνει το "The Good Lord Bird" στη μικρή οθόνη

Πηγή: IGN Greece

Keywords
Τυχαία Θέματα