Δύο φυλακίσεις για τις φωτογραφίες του νεκρού Σάλα

Μία 49χρονη και ένας 62χρονος καταδικάστηκαν σε φυλάκιση 14 και 5 μηνών αντίστοιχα από το δικαστήριο του Σουίντον, για την διαρροή φωτογραφιών της σορού του άτυχου ποδοσφαιριστή Εμιλιάνο Σάλα στο διαδίκτυο.

Η Σέρι Μπρέι και ο Κρίστοφερ Άσφορντ, διευθύντρια και υπάλληλος αντίστοιχα εταιρίας που διαχειρίζεται τις κάμερες ασφαλείας στο νεκροτομείο του Μπόρνμουθ, δήλωσαν ένοχοι για την λήψη παράνομων φωτογραφικών στιγμιοτύπων του Αργεντινού επιθετικού που έχασε τη ζωή του σε αεροπορικό δυστύχημα στο κανάλι της Μάγχης.

Οι δύο καταδικασθέντες, κατέγραψαν
τον περασμένο Φεβρουάριο στιγμιότυπα από τη νεκροψία του αδικοχαμένου ποδοσφαιριστή και τα έστειλαν σε συγγενείς τους, με αποτέλεσμα να κυκλοφορήσουν ευρέως στα social media.

Το δικαστήριο, έκρινε ότι η λήψη των στιγμιοτύπων δεν έγινε για οικονομικούς λόγους, δηλαδή την πώλησή τους σε ΜΜΕ, αλλά από «μακάβρια περιέργεια», ενώ αποκαλύφθηκε ότι τα δύο άτομα είχαν καταγράψει και μοιραστεί με άλλα άτομα φωτογραφίες και άλλων νεκρών.

Κατά τη διάρκεια της δίκης, αναγνώστηκε επιστολή της αδελφής του Σάλα, Ρομίνα, η οποία αποκάλυψε ότι είδε φωτογραφίες του νεκρού αδελφού της στο Instagram!

«Δεν μπορώ να πιστέψω ότι υπάρχουν τόσο κακοί άνθρωποι που θα μπορούσαν να κάνουν κάτι τέτοιο. Οι εικόνες δεν πρόκειται να σβηστούν ποτέ από το μυαλό μου. Ο αδελφός και η μητέρα μου δεν μπορούν να το ξεχάσουν. Είναι δύσκολο να ζήσω με αυτές τις εικόνες».
Keywords
Τυχαία Θέματα