Διεθνείς αγώνες και Πανελλήνια πρωταθλήματα με τα νέα ηλικιακά όρια στο καλεντάρι της Ε.Φ.Ο.Επ.Α.

Διατηρεί όλες τις διοργανώσεις από την περσινή σεζόν και εμφανίζει ορισμένες ακόμα, πρώτα γιατί υπάρχουν διεθνή τουρνουά, που ανέλαβε η χώρα και δεύτερον γιατί δημιουργήθηκε, με βάση τα νέα δεδομένα από την παγκόσμια ομοσπονδία του αθλήματος (ITTF) και η ηλικιακή κατηγορία under 11. Έτσι, το καλεντάρι περιλαμβάνει για το προσεχές φθινόπωρο το διεθνές όπεν για αθλητές με αναπηρίες στο Αργοστόλι της Κεφαλονιάς και το διεθνές τουρνουά βετεράνων στο Λουτράκι Κορινθίας, ενώ τον Ιούνιο του 2023 το Πανελλήνιο πρωτάθλημα παμπαίδων-παγκορασίδων

θα έχει ξεχωριστά και την κατηγορία U11. Από κει και πέρα η χρονιά αρχίζει στις 17 και 18 Σεπτεμβρίου 2022 με την πρώτη φάση στο Τοπικό Κύπελλο και θα κλείσει στις 8 και 9 Ιουλίου με το διεθνές φεστιβάλ της Φλώρινας. Τα διασυλλογικά πρωταθλήματα των κορυφαίων κατηγοριών αρχίζουν 1 και 2 Οκτωβρίου. Να δούμε ημερομηνίες σε βασικές αθλητικές εκδηλώσεις της ομοσπονδίας (ολόκληρο το πρόγραμμα υπάρχει στο λινκ https://bit.ly/3NxPSdC):

# Το TTF Fa20 Greek Para Open 2022 θα γίνει στο διάστημα από τις 30 Σεπτεμβρίου έως τις 2 Οκτωβρίου 2022 στο Αργοστόλι σε συνεργασία της Εθνικής Αθλητικής Ομοσπονδίας Ατόμων με Αναπηρίες με την Ε.Φ,Ο.Επ.Α. και υπό την– αιγίδα της ITTF.

# Το International Veterans Tournament, που επίσης εντάχθηκε στο καλεντάρι της ITTF θα πραγματοποιηθεί στο Λουτράκι από τις 13 έως τις 17 Οκτωβρίου.

# Το Πανελλήνιο πρωτάθλημα ανδρών-γυναικών ορίστηκε για το διήμερο 25 και 26 Μαρτίου 2023.

# Τα διασυλλογικά πρωταθλήματα της Α1 και της Α2 εθνικής κατηγορίας αρχίζουν το Σαββατοκύριακο 1-2 Οκτωβρίου 2022. Οι τελευταίες αγωνιστικές προγραμματίστηκαν για τις 11 και 12 Μαρτίου 2023 και δεν προβλέπονται πλέι οφ, όπως την περασμένη σεζόν

# Τα αναπτυξιακά ατομικά τουρνουά θα είναι έξι (6), όπως και την προηγούμενη περίοδο. Ανακοινώθηκαν ημερομηνίες όχι και τόποι διεξαγωγής. Το εναρκτήριο θα γίνει τον Οκτώβριο, το τελευταίο τον Φεβρουάριο και στη 1 και 2 Απριλίου θ’ ακολουθήσει ο τελικός των αναπτυξιακών πρωταθλημάτων.

# Στο Κύπελλο ανδρών-γυναικών διατηρείται η ίδια μορφή, όπως πέρσι, στην πρώτη χρονιά από την επιστροφή του στο καλεντάρι. Αρχικά θα γίνει το Τοπικό Κύπελλο με το φάιναλ φορ να ορίζεται για το διήμερο 6-7 Μαΐου. Δύο εβδομάδες αργότερα, στις 20-21/05, θα διεξαχθούν οι τελικοί του Κυπέλλου Ελλάδας.

# Ίδια και η μορφή στα πρωταθλήματα των ηλικιακών κατηγοριών με εξαίρεση και φέτος αυτό των αθλητών και των αθλητριών έως 21 ετών. Σε παμπαίδες, παίδες και εφήβους θα γίνουν πρώτα τα Περιφερειακά πρωταθλήματα και αργότερα τα Πανελλήνια πρωταθλήματα.

# Το Πανελλήνιο Νέων ανδρών-Νέων γυναικών τοποθετήθηκε για την άνοιξη αυτή τη φορά και συγκεκριμένα στο διήμερο 13 και 14 Μαΐου.

# Τα πρωταθλήματα εφήβων–νεανίδων αφορούν πια τις ηλικίες Under 19 και όχι Under 18. Το Πανελλήνιο ορίστηκε για το 4ήμερο από τις 8 έως τις 11 Απριλίου 2023.

# Από τις 3 έως τις 5 Ιουνίου θα γίνει το Πανελλήνιο πρωτάθλημα παμπαίδων-παγκορασίδων. Το ηλικιακό όριο εδώ έγινε Under 13, όμως στο αγώνισμα του απλού το Πανελλήνιο θα περιλαμβάνει ξεχωριστά και την κατηγορία Under 11.

# Πρωτάθλημα βετεράνων και ανεξαρτήτων θα κάνει και φέτος η Ε.Φ.Ο.Επ.Α., πρώτη φορά τα έβαλε μαζί από την αρχή στο καλεντάρι και οι ημερομηνίες διεξαγωγής είναι 27 και 28 Μαΐου.

Keywords
Τυχαία Θέματα