Δεύτερη θέση και Τσάμπιονς Λιγκ για τον Άγιαξ (video)

Για την 33η και προτελευταία αγωνιστική του Ολλανδικού πρωταθλήματος, ο Άγιαξ, υποδέχτηκε την Άλκμααρ, σε ματς που αμφότερες ομάδες είχαν βαθμολογικό ενδιαφέρον ώστε να εξασφαλίσουν την συμμετοχή τους στον δεύτερο προκριματικό γύρου του Τσάμπιονς Λιγκ της νέας περιόδου.

Ο Αίαντας μετά την εντυπωσιακή νίκη με 4-1 κόντρα στη Φένλο, ήθελε να συνεχίσει στον ίδιο ρυθμό, ενώ η Άλκμααρ, μετά την απώλεια του Κυπέλλου με αντίπαλο τη Φέγενορτ, ήθελε να ψάξει ένα από τα εισιτήρια
που οδηγούν στο Τσάμπιονς Λιγκ.

Από την αρχή του αγώνα η ομάδα του Έρικ Τεν Χαγκ ήταν καλύτερη και είχε τον έλεγχο του αγώνα. Με κορυφαίο τον Ζίγεχ, που ήταν δραστήριος, ο Άγιαξ άγγιξε το γκολ σε αρκετές περιπτώσεις. Στο 34 όλοι στη «Γιόχαν Κρόιφ Αρίνα» σηκώθηκαν και χειροκρότησαν τον 21 ετών Αμπντελάκ Νουρί, που είχε πάθει έμφραγμα και αρρυθμία που του δημιούργησε και μόνιμη βλάβη στον εγκέφαλο.

Τρία λεπτά αργότερα ο Άγιαξ σα να πήρε δύναμη από αυτό το χειροκρότημα άνοιξε το σκορ. Ο Φαν Ντε Μπεκ με κεφαλιά πέτυχε το δέκατο φετινό του γκολ.

Στο δεύτερο ημίχρονο στο 49 ο Κλάιφερτ βρήκε και αυτός τον δρόμο προς τα δίχτυα για το 2-0 με το όγδοο φετινό του γκολ στο πρωτάθλημα. Ο ίδιος παίκτης είχε δοκάρι στο 53 μετά από εξαιρετική συνεργασία των ποδοσφαιριστών του Άγιαξ. Το τελικό 3-0 διαμόρφωσε ο Νέρες με απίθανο σουτ, μετά από ασίστ του Ζίγεχ, που ήταν το πρόσωπο του αγώνα, καθώς πολλές φήμες αναφέρουν πως θα συνεχίσει την καριέρα του σε άλλο Ευρωπαϊκό σύλλογο.

Με αυτή τη νίκη ο Άγιαξ εξασφάλισε τη συμμετοχή του στο Τσάμπιονς Λιγκ της επόμενης περιόδου.

Η Τβέντε έχασε με 5-0 στην έδρα της Φίτεσε και υποβιβάστηκε και μαθηματικά, καθώς είναι οριστικά τελευταία.

Προτελευταία οριστικά θα τερματίσει η Σπάρτα Ρότερνταμ που θα διεκδικήσει την παραμονή της σε μπαράζ, πιθανότατα μαζί με την Ρόντα, καθώς η Μπρέντα έφτασε κοντά στην σωτηρία με το 3-0 επί της Χέιρενφεϊν.

Ντεν Χάαγκ και Ζβόλε θα διεκδικήσουν το τελευταίο εισιτήριο για τα πλέι - οφ του Γιουρόπα Λιγκ, με την πρώτη να παίρνει ισοπαλία εντός έδρας με 3-3 από την πρωταθλήτρια Αϊντχόφεν.

Αναλυτικά τα αποτελέσματα στην Eredivisie (33η Αγωνιστική):

Ντεν Χάαγκ - Αϊντχόφεν 3-3
(16', 72' Γιόνσεν, 27' πεν. Ελ Χαγιάτι - 11' Λοθάνο, 58', 85' Περέιρο)

Άγιαξ - Άλκμααρ 3-0
(38' Ντε Μπέικ, 49' Κλάιφερτ, 87' Νέρες)

Χρόνινχεν - Εξέλσιορ 4-0
(42', 73' Φαν Βέιρτ, 45' Μεμίσεβιτς, 71' Ντόαν)

Φέγενορντ - Σπάρτα Ρ. 3-1
(45', 83' Μπεργκχάους, 65' αυτ. Χολστ - 34' Φράιντεϊ)

Χέρακλες - Ουτρέχτη 2-2
(1' Κούβας, 5' Νάβρατιλ - 68' Φαν Ντε Στρέικ, 85' Φαν Ντερ Μάαρελ)

Μπρέντα - Χέιρενφεϊν 3-0
(6' Φερνάντες, 12' Τε Φρέντε, 47' Βιγιάρ)

Ζβόλε - Βίλεμ 0-1
(66' Αζαουί)

Φένλο - Ρόντα 1-4
(33' Χούουντε - 23' Φανστεϊνκίστε, 48' Αουάσαρ, 57' Σχάγιν, 77' Ενγκελς)

Φίτεσε - Τβέντε 5-0
(40' Σερέρο, 53', 88' Μάταβζ, 68', 71' Λίνσεν)
Keywords
Τυχαία Θέματα