“Χρυσές δουλειές” για την BioNTech με τα εμβόλια για τον κορωνοϊό – Υπερτριπλασιάστηκαν τα κέρδη της το α’ τρίμηνο του 2022

Υπερτριπλάσια κέρδη και πωλήσεις για το α’ τρίμηνο του 2022, ανακοίνωσε η BioNTech, χάρη στην ισχυρή ζήτηση για το εμβόλιο κατά του κορονοϊού που ανέπτυξε με την Pfizer.

Ωστόσο, η γερμανική εταιρεία επιβεβαίωσε τις προβλέψεις της για πτώση των πωλήσεων εμβολίων στο σύνολο της χρήσης.

“Κατά τη διάρκεια του πρώτου τριμήνου του ’22, εμβαθύναμε την κυριαρχία μας στα εμβόλια για τον κορονοϊό, και δημοσιοποιήσαμε ενθαρρυντικά στοιχεία για την γενετική θεραπεία συμπαγών καρκινικών όγκων”,

έγραψε σε ανάρτησή του στο Twitter ο συνιδρυτής της εταιρείας δρ Ουγκούρ Σαχίν, προσθέτοντας ότι η εταιρεία του είναι σε θέση να πετύχει την ανάπτυξη πολλών και διαφορετικών θεραπευτικών προϊόντων τα επόμενα χρόνια κάτι που, όπως επισήμανε, “θα διευκολύνει την μακροπρόθεσμη ανάπτυξή της”.

Today, we presented our Q1 results. We demonstrated continued execution across our growth pillars in addressing infectious diseases and oncology and have invoiced more than 750 million doses of our COVID-19 vaccine in Q1 2022. More here: https://t.co/g4ea7XEMMf pic.twitter.com/vONdSXFlC5

BioNTech SE (@BioNTech_Group) May 9, 2022

Τα έσοδα στο α’ τρίμηνο υπερτριπλασιάστηκαν από το προηγούμενο έτος, στα 6,37 δισ. ευρώ όπως και τα κέρδη στο τρίμηνο, στα 3,70 δισ. ευρώ. Η BioNtech τιμολόγησε 750.000.000 δόσεις του εμβολίου της για τον κορονοϊό, ενώ ως τα τέλη Απριλίου, η εταιρεία υπέγραψε συμφωνίες για παραγγελίες 2,4 δισεκατομμυρίων δόσεων για ολόκληρη την χρονιά.

Μάλιστα, ανακοινώνει ότι στο πλαίσιο της πολιτικής της για ισότιμη πρόσβαση στα φάρμακα, πρόκειται να παραδώσει (μαζί με την Pfizer) δισεκατομμύρια δόσεις εμβολίων σε χώρες χαμηλού και μεσαίου εισοδήματος.

“Ως αποτέλεσμα αυξημένων όγκων παραγγελιών που τοποθετήθηκαν αρχικά στα τέλη του 2021 μετά την εμφάνιση της Όμικρον, αρχίσαμε το 2022 με ισχυρά έσοδα και κέρδη, αφήνοντάς μας σε καλή θέση για να πετύχουμε τους οικονομικούς στόχους του 2022”, τόνισε ο οικονομικός διευθυντής Jens Holstein.

Η BioNTech επαναδιατύπωσε τα έσοδα από το εμβόλιο το 2022 για 13-17 δισ. ευρώ, χαμηλότερα από τα 19 δισ. ευρώ πριν από ένα χρόνο, υποδηλώνοντας πτώση για το υπόλοιπο έτος.

Όπως και στα προηγούμενα τρίμηνα, η BioNTech στήριξε τις εκτιμήσεις της μόνο στις σταθερές παραγγελίες για το έτος, οι οποίες ήταν αμετάβλητες στις 2,4 δισ. δόσεις σε σχέση με την εκτίμηση της 30ής Μαρτίου, χαμηλότερα από τις 2,6 δισ. δόσεις το 2021.

Πηγή: The Toc

Keywords
Τυχαία Θέματα