Χιμένεθ: «Να μην συμβιβαστούμε με τις απουσίες» (video)

Ο Μανόλο Χιμένεθ δήλωσε στην κάμερα του Novasports ότι η ΑΕΚ πρέπει να αποδείξει την δύναμή της στο ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό παρά τις απουσίες Μάνταλου και Γιόχανσον.

Ο Ισπανός τεχνικός μίλησε στους Άγγελο Στυλιάδη και Μανώλη Βογιατζάκη για τις καταστροφικές πλημμύρες στην Ελλάδα, την απουσία των δύο μέσων, το ενδεχόμενο χρησιμοποίησης του Τσιγκρίνσκι στην βασική ενδεκάδα
και το σύστημα που προτίθεται να ακολουθήσει. Eπίσης δεν παρέλειψε να ζητήσει συγγνώμη για την συμπεριφορά του στο ματς με τον ΠΑΟΚ. Αναλυτικά οι δηλώσεις του:

Για τους θανάτους λόγω των καιρικών φαινομένων στην Ελλάδα: «Θέλω να εκφράσω τα θερμά μου συλλυπητήρια στις οικογένειες των θυμάτων. Είναι πάρα πολύ λυπηρό, αυτά είναι τα πραγματικά σημαντικά πράγματα στη ζωή. Εγώ με την εικόνα μου προσπαθώ να δώσω μία βοήθεια στους πληγέντες. Θα ήθελα ο κόσμος των γνωστών, των αθλητών, των καλλιτεχνών, του κόσμου της επικοινωνίας, μέσα από τα ΜΜΕ να δώσει ένα βήμα για να βοηθήσουμε όσο μπορούμε περισσότερο αυτές τις οικογένειες. Και στην Ισπανία συμβαίνει αυτό, και στην Ελλάδα προσπαθούμε να βοηθήσουμε όσο περισσότερο γίνεται, να δώσουμε κίνητρο μέσω της εικόνας μας, γιατί άνθρωποι έχουν ανάγκη και πρέπει να τους βοηθήσουμε».

Για τον Γιόχανσον: «Η αλήθεια είναι ότι αυτή η ομάδα έχει κερδίσει πάρα πολλά μέχρι σήμερα. Σημαντικοί ποδοσφαιριστές όπως ο Τσιγκρίνσκι, ο Γιακουμάκης και ο Λαμπρόπουλος ήταν καιρό έξω από την ομάδα. Με τις πρόσφατες απουσίες προσπαθήσαμε να είμαστε δυνατοί. Είναι όμως δύσκολο να αντέξεις όταν παίκτες - κλειδιά όπως ο Μάνταλος και ο Γιόχανσον να μένουν για καιρό έξω. Πρέπει να δώσουμε τον καλύτερο εαυτό μας για να βοηθήσουμε την ομάδα και να μη συμβιβαστούμε. Σίγουρο χάνουμε πολύ από την απουσία τους αλλά πρέπει να ψάξουμε να βρούμε λύσεις μέσα από την ομάδα για να καλύψουμε τις απουσίες».

Για τον γεγονός ότι η ΑΕΚ έβγαλε αντίδραση με τον ΠΑΟΚ όταν έμεινε με δέκα και αν αυτό ήταν πιο σημαντικό και από τη νίκη: «Θα ήθελα να εκμεταλλευτώ την ερώτηση για να πω ότι αυτό που αποδείξαμε είναι ότι έχουμε μεγάλη γενναιότητα. Μένοντας στο 7' με δέκα, μετά από ένα δύσκολο ματς με την Μίλαν, οι παίκτες έδειξαν πάρα πολύ γενναίοι και έπαιξαν με πολλή ένταση. Το ήθελαν πάρα πολύ. Το μόνο αρνητικό ήταν οι διαμαρτυρίες μου. Δεν θα ήθελα να δώσω αυτή την εικόνα κυρίως στα μικρά παιδιά που βλέπουν το ποδόσφαιρο. Αυτό που προσπαθώ να κάνω είναι πάντα να διαμαρτύρομαι αλλά ποτέ να προσβάλλω. Παρά τα όσα γράφτηκαν δεν υπήρχαν απειλές. Είχαμε μείνει με παίκτη λιγότερο, ήμασταν κουρασμένοι, υπήρχε και περίπτωση αποβολής του Μπακασέτα. Εγώ βάζω όλη μου την καρδιά αλλά θέλω να ζητήσω συγνώμη για την συμπεριφορά μου. Ήταν ένα πολύ μεγάλο παιχνίδι, δεν ήμουν χαρούμενος λόγω της αποβολής και θα ήθελα να ζητήσω συγγνώμη από όλους και κυρίως τους διαιτητές γιατί η αντίδρασή μου δεν ήταν καλή».

Για το αν θα αντιμετωπίσει το ντέρμπι όπως με ΠΑΟΚ και Μίλαν: «Δεν είναι εύκολο να βρεις τρόπο παιχνιδιού χωρίς τον Μάνταλο. Επίσης γίνεται ακόμα πιο δύσκολο όταν λείπει και ο Γιόχανσον που δίνει σταθερότητα στην ομάδα. Όμως πρέπει να δείξουμε ότι είμαστε μεγάλη ομάδα, έχουμε παίκτες με διαφορετικά χαρακτηριστικά από αυτούς που απουσιάζουν και πρέπει να βρούμε τις καλύτερες λύσεις».

Για την πίεση ψηλά που ασκούν και οι δύο ομάδες και αν η αντίδραση σε αυτό θα είναι κλειδί στο ντέρμπι: «Είναι ξεκάθαρο ότι η ομάδα που θα καταφέρει να κρατήσει την μπάλα στην διάθεσή της περισσότερο θα έχει τις περισσότερες λύσεις και ευκαιρίες για να κάνει επίθεση. Για μένα η ομάδα που αμύνεται καλύτερα είναι αυτή που έχει την μπάλα. Ο Παναθηναϊκός παίζει καλά, έχει σημαντικούς ποδοσφαιριστές και σίγουρα το ματς δεν θα είναι καθόλου εύκολο».

Για το αν ξεχωρίζει κάποιον παίκτη από τον Παναθηναϊκό: «Όχι, πιστεύω ότι έχει σημαντικούς παίκτες σε όλες τις γραμμές. Είναι συμπαγής ομάδα σαν σύνολο με καλούς παίκτες, που δένουν την ομάδα. Υπάρχει ο Κουρμπέλης, ο Βιγιαφάνιες, ο Χίλιεμαρκ και τα μπακ που ανεβαίνουν και βοηθούν».

Για το αν θα γίνουν μεταγραφές και σε ποιες θέσεις: «Όλα τα ρόστερ μπορούν να βελτιωθούν, ακόμα και τα καλύτερα. Νομίζω ότι είχαμε κάποια θέματα σε κάποιες συγκεκριμένες θέσεις γιατί θέλαμε κάποια ενίσχυση. Αλλά ποτέ δεν ξέρει κανείς πώς θα αποδώσει ένας ποδοσφαιριστής, αν θα είναι σε καλή φόρμα, είτε αν υπάρχει κάποιος τραυματισμός. Το πιο σημαντικό είναι ότι η ομάδα βρίσκεται σε καλό επίπεδο μέχρι τώρα και αυτό σημαίνει ότι το ρόστερ ήταν αρκετά ικανοποιητικό για να είμαστε εδώ που είμαστε. Η απουσία του Πέτρου και του Γιάκομπ ξεκάθαρα είναι πολύ σημαντικές για την ομάδα. Η ΑΕΚ έχει πίεση για να πετύχει τους στόχους της και θα πρέπει να μειώσουμε όσο μπορούμε τις πιθανότητες να είμαστε αδύναμοι. Το παιχνίδι δεν το κερδίζει μία ομάδα μόνο με το σήμα ή επειδή πρέπει. Το κερδίζει όταν είναι δυνατή όσο γίνεται σε κάθε διαφορετική θέση».

Για τους Γιακουμάκη, Κονέ και αν θα αλλάξει το 3-5-2: «Ο Γιακουμάκης έλειπε πολύ καιρό λόγω τραυματισμού σε μία περίπλοκη κατάσταση, αλλά είναι ξανά με ένταση στην προπόνηση με την ομάδα. Είναι ένας παίκτης που θα δώσει την μάχη για την ενδεκάδα και παιχνίδι με παιχνίδι θα κερδίζει και περισσότερο χρόνο. Ο Κονέ με εκπλήσσει θετικά, αν και δεν ήρθε έτοιμος και σε καλή κατάσταση αφού προερχόταν από τραυματισμό. Έχει μεγάλη εμπειρία στο εξωτερικό αλλά δείχνει τρομερή διάθεση και αυτό θα με βοηθήσει για να τον χρησιμοποιήσω και να βοηθήσει την ομάδα κατ' επέκταση. Το 3-5-2 είναι ένα σύστημα που μας έχει βοηθήσει, έχουμε αποδώσει και έχουμε παίξει καλό ποδόσφαιρο. Είναι λογικό ότι κάποιοι θα κληθούν να παίξουν σε άλλες από τις φυσικές τους θέσεις και πρέπει να το οργανώσω. Θα δούμε, είναι μία πιθανότητα, άλλη μία είναι να παίξουμε με τέσσερις αμυντικούς. Για παράδειγμα ένας παίκτης- κλειδί σε αυτό το σύστημα θα ήταν ο Τσιγκρίνσκι. Έχει πάρει το ΟΚ από το ιατρικό τιμ, δεν είναι στο 100% αλλά μπορεί να βοηθήσει την ομάδα. Αυτή είναι η απορία που έχω, αν θα ξεκινήσει ο Τσιγκρίνσκι ή όχι, γιατί ήταν για καιρό ανενεργός».

Για την επίθεση: «Από τον Γιακουμάκη περιμένω αυτό που περιμένει και ο σύλλογος, έχουμε μεγάλες ελπίδες γι' αυτόν. Γνωρίζει και ο ίδιος ότι πρέπει να δουλέψει και να βελτιωθεί γιατί είναι σε μία μεγάλη και σημαντική ομάδα που πρέπει πάντα να κερδίζει. Το επίπεδο των απαιτήσεων αυξάνεται σε μία μεγάλη ομάδα, ο ίδιος το ξέρει. Πιστεύω και ελπίζω ότι θα έχει λαμπρό παρόν και μέλλον στην ΑΕΚ. Αλλά νομίζω ότι με τους νεαρούς βασικό είναι να μην τρελαινόμαστε και να μην τρελαίνουμε και τους ίδιους, να μην τους πιέζουμε και να τους δίνουμε τον χρόνο σιγά- σιγά για να γίνονται σημαντικοί στην ομάδα».

Για το αν όπως ο Μάνταλος έχει και αυτός το όνειρο να μπει στο νέο γήπεδο: «Δεν είμαι ο μεγαλύτερος οπαδός της ΑΕΚ και είναι λογικό γιατί έχω γεννηθεί στην Σεβίλλη. Αλλά από το 2009 έχω μάθει να αγαπάω την ΑΕΚ. Είτε είμαι εγώ προπονητής είτε όχι, αυτό που εύχομαι και ονειρεύομαι είναι η ΑΕΚ να μπει στο νέο γήπεδο. Είναι σημαντικό για την ομάδα ώστε να κερδίσει όλα τα στοιχήματα που έχει βάλει. Θα είναι και πιο εύκολο για μένα, θα διαμαρτυρόμουν λιγότερο γιατί ο κόσμος θα είναι πιο κοντά. Σε κάποια γήπεδα είναι πιο εύκολο από αυτή την άποψη απ' ότι το ΟΑΚΑ».

Για την επαφή με τον κόσμο: «Μπορούμε να κανονίσουμε και στις διακοπές μία συνέντευξη για όσα θέλει να ρωτήσει ο κόσμος. Το πιο σημαντικό είναι να ακούει ο κόσμος απ' ευθείας πώς σκέφτεται ο προπονητής και να δίνει απαντήσεις».
Keywords
Τυχαία Θέματα