Μπρούνερ, Σιδερίδης και Καρνέζης στο Σπάρταθλον 2018

Με τη συμμετοχή 400 δρομέων, μεταξύ των οποίων θα βρίσκονται και 60 Έλληνες, θα πραγματοποιηθεί η φετινή διοργάνωση του Σπάρταθλον! Η εκκίνηση θα δοθεί στις 7 το πρωί της Παρασκευής 28 Σεπτεμβρίου στους πρόποδες του ιερού βράχου της Ακρόπολης.

Οι δρομείς, που εκπροσωπούν 50 διαφορετικές χώρες του κόσμου, θα καλύψουν απόσταση 246,6 χιλιομέτρων, ακολουθώντας τα βήματα του αρχαίου ημεροδρόμου Φειδιππίδη ως το άγαλμα του βασιλιά Λεωνίδα στη Σπάρτη.

Φέτος, μεταξύ των άλλων υπεραθλητών, που θα καταβάλουν
την υπερπροσπάθεια για την κατάληψη μιας θέσης στο βάθρο θα είναι ο Τσέχος, Ράντεκ Μπρούνερ, ο οποίος κατέκτησε πέρσι την δεύτερη θέση. Ο Νίκος Σιδερίδης, που τερμάτισε τρίτος και ο Ιάπωνας Ισικάβα Γιοσιχίκο, που έφτασε τέταρτος στο άγαλμα του Λεωνίδα.

Διεκδικητές θα είναι επίσης οι σταθερές αξίες των αγώνων υπεραποστάσεων, ο Ιταλός Μάρκο Μπονφίλιο (2ος το 2016), ο Πορτογάλος, Ζοάο Ολιβέιρα (πρώτος το 2013) και ο γερμανός Φλοριάν Ρέους (πρώτος το 2015).

Στις γυναίκες ξεχωρίζει η περσινή δεύτερη Ουγγαρέζα Σουζάνα Μάραζ η οποία έρχεται με πολλές αξιώσεις για ένα καλό αποτέλεσμα.

Αξιοσημείωτη είναι βέβαια και η συμμετοχή του θρύλου των υπεραποστάσεων Ελληνοαμερικανού δρομέα, Κωνσταντίνου Καρνέζη καθώς και της περσινής πρώτης Ελληνίδας Γεωργίας Μαντά.

Το 36ο Σπάρταθλον τελεί υπό την αιγίδα των υπουργείων Εθνικής Άμυνας και Τουρισμού, έχει δε την άμεση εποπτεία και έγκριση της Διεθνούς Ομοσπονδίας Υπεραποστάσεων (ΙΑU).
Keywords
Τυχαία Θέματα