Αυγενάκης: "Θέλουμε να κάνουμε ποιοτικότερο το ελληνικό ποδόσφαιρο" (video)

Ο Υφυπουργός Αθλητισμού Λευτέρης Αυγενάκης δήλωσε πως η ελληνική κυβέρνηση έχει αποφασίσει να αναβαθμίσει τον ελληνικό αθλητισμό και το ελληνικό ποδόσφαιρο με ένα συγκεκριμένο και αποτελεσματικό πλάνο.

Αναλυτικά:

"Θέλω να ευχσριστήσω τον Πρόεδρο της UEFA και όλα τα στελέχη που βρέθηκαν εδώ έπειτα από πρόσκλησή μας. Συζητήσαμε τη σύσταση μίας επιτροπής για θέματα ασφάλειας, ποιότητας της διαιτησίας εγκυρότητας.

Χτίζεται
εμπιστοσύνη και η ελληνική Κυβέρνηση είναι αποφασισμένη να αλλάξει πολλά και να αναβαθμίσει τον αθλητισμό. Θα κάνουμε ό,τι είναι δυνατό, συνεργαζόμενοι με στελέχη που γνωρίζουν πολύ καλά τα αντικείμενα.

Ελπίζουμε, σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα, τέλη Δεκέμβρη ή αρχές του έτους, να φέρουμε προς ψήφιση στη Βουλή το νέο αθλητικό νόμο για αυτά τα θέματα. Πρέπει να απαντήσουμε σε αυτά τα προβλήματα και να αλλάξουμε έναν γερασμένο νόμο. Υπάρχουν πολλά ζητήματα και πρέπει να λυθούν.

Σε αυτή την προσπάθεια συναρμόδια Υπουργεία συμμετέχουν ενεργότατα. Με το Υπουργείο Εσωτερικών έχουμε ήδη ξεκινήσει συνεργασία, έχει ήδη δημιουργεί "κουμπαράς" για νέες αθλητικές εγκαταστάσεις και έχουμε ήδη ετοιμάσει σχέδιο νόμου όπου μένει να αποφασιστεί και θα περιέχει τη σύμβαση για τα στημένα παιχνίδια και τις νομοθετικές πρωτοβουλίες για την αντιμετώπιση της βίας.

Για όλα αυτά έχουμε συζητήσει και με την ΕΠΟ και με τους προέδρους των ΠΑΕ και με τη Super League 1,2. Θέλω να διαβεβαιώσω ότι καταβάλεται κάθε δυνατή προσπάθεια το VAR να λειτουργήσει σωστά, να υπάρχει σωστή εφαρμογή στη χώρα μας και έτσι θα περιορίσουμε ψυθίρους και αμφισβητήσεις που συμβάλλουν σε ένα τοπίο βίας.

Πολύ σύντομα θα γίνει μία σύσκεψη κλειστή μόνο με τους ιδιοκτήτες των ΠΑΕ και μετά από αυτή θα έχουν μειωθεί όλα αυτά που αν δεν γίνει αυτή η συζήτηση θα παραμένουν στην ατμόσφαιρα. Θέλουμε να κάνουμε το ποδόσφαιρο ποιοτικότερο.

Αυτή η ομάδα εργασίας που θα συσταθεί θα προσφέρει πολλά και θα βελτιώσει πολύ την κατάσταση".
Keywords
Τυχαία Θέματα