Ασυνείδητος θανάτωνε ζώα με συρματοπαγίδες στα Χανιά

Επ’ αυτοφώρω συνελήφθη σήμερα από την Ομοσπονδιακή Θηροφυλακή Χανίων με τη συνδρομή της Αστυνομίας ένας ασυνείδητος στην περιοχή του Ακρωτηρίου Χανίων, ο οποίος τοποθετούσε συρμάτινους βρόγχους, όπως μεταδίδει η ιστοσελίδα flashnews.gr.

Οι θηροφύλακες είχαν εντοπίσει τις τελευταίες μέρες τις παγίδες και παρακολουθούσαν την περιοχή. Τις πρώτες πρωινές ώρες σήμερα στήθηκαν στο σημείο και την ώρα που εμφανίστηκε το συγκεκριμένο
άτομο, για να ελέγξει τις συρματοπαγίδες, το προσέγγισαν και του αποκάλυψαν την ιδιότητά τους. Αυτός αρνήθηκε τον έλεγχο και αντιστάθηκε στη σύλληψη. Οι θηροφύλακες ζήτησαν τη συνδρομή της Αστυνομίας, η οποία έσπευσε στο σημείο και τελικά τον συνέλαβε.

Η τοποθέτηση συρματοπαγίδων αποτελεί μια παράνομη και επικίνδυνη πρακτική, που μπορεί να έχει συνήθως ως στόχο τη σύλληψη λαγών, αλλά από τη φύση τους αυτές οι παγίδες δεν είναι επιλεκτικές. Στους βρόγχους μπορούν να συλληφθούν και να θανατωθούν πολλά είδη της άγριας ζωής (θηλαστικά και πτηνά), αλλά και κατοικίδια, όπως μία νεκρή γάτα που εντόπισαν οι θηροφύλακες σε παγίδα που είχε στήσει ο συλληφθείς.

Οι παγίδες αυτού του τύπου, υπό προϋποθέσεις μπορούν να γίνουν επικίνδυνες και για τον άνθρωπο. Τα τελευταία χρόνια η Ομοσπονδιακή Θηροφυλακή έχει καταστρέψει εκατοντάδες συρματοπαγίδες και έχει προβεί σε συλλήψεις για τη χρήση τους.

Πηγή: www.news.gr
Keywords
Τυχαία Θέματα